Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 39

• 84 081
  • 729
  •   1
Отговори
# 630
  • там където има винаги вятър
Говорихме за риба, като си мисля че ММ ще вземе скумрия - мятам я във фурната и готово. А той взел сафрид. Докато се пържих на котлона, той пече чушки в чушкопека на терасата.

Това е макарони на фурна, но не с макарони, а с някакви спирали - не ми хареса, но трябваше да направя нещо млякото купено за сладкиша с ябълки.

Пепи - салатата е за друго, не е за наяждане Joy

# 631
Цитат
Разкошно свинско контрафиле на фурна с ябълки и зеленчуци и гарнитура от ориз с кашу
Това страхотно изглеждащо месо се залива с мед преди печене.Дайте моля някаква идея с какво друго може да се полее .Меда е противопоказен за двама в семейството.

# 632
  • София
Цитат
Разкошно свинско контрафиле на фурна с ябълки и зеленчуци и гарнитура от ориз с кашу
Това страхотно изглеждащо месо се залива с мед преди печене.Дайте моля някаква идея с какво друго може да се полее .Меда е противопоказен за двама в семейството.
С царевичен или кленов сироп, но само предполагам.И медът сварен от жълтурчета ли ви е противопоказан?

Али-Назик кебап.

Последна редакция: пт, 10 сеп 2021, 15:20 от Тайна

# 633
Цитат
С царевичен или кленов сироп, но само предполагам.И медът сварен от жълтурчета ли ви е противопоказан?
За мед от жълтурчета не съм чувала,но не ми се рискува.Един алергичен,друг може да вдигне захарта.В края на краищата може и да не го поливам.Тук сте много креативни и опитни,затова питам.Отворена съм и за др. предложения ако на някой му хрумне. Yum

# 634
Кюфтета ,сотирани картофи със сушени домати
Скрит текст:

# 635
# 636
Разядка с извара и маслини

Пропуснах чушката, че вкъщи само аз я ям :Д

# 637
  • там където има винаги вятър
Последното свинско от фризера, по-точно беше кокали, в които имаше доста месце.

# 638
- Нещо сладко?
- Нямаме.
- Да направим? Какво имаме?
Единя тършува в хладилника, другия в Пинтерест. И воала Yum

# 639
  • в кукувиче гнездо

Тези дни от селската ни къща в Балкана - кьополу по рецепта на Пейч, чушки върхари туршия за бърза консумация и едни страхотни овнешки пържоли с лук, които си ги мъкна чак от Сърница. Салатите са в чинии от сватбата на баба ми, която е била по време на най-тежката бомбардировка над София, януари 44. Мил спомен 🙂

Последна редакция: сб, 11 сеп 2021, 14:47 от lechugitka

# 640
  • София
Аз засега само с мекици.
Скрит текст:
Новия телефон е много  по-чувствителен от стария и на светлината, на която нищо не се виждаше със стария без светкавица, този прави много контрастни снимки, даже без светкавица.Сигурно трябва още да го разучавам,че не ми харесват така.

Бабо,  може ли да направиш пържоли като вчерашните, с патладжана?Щом внука иска ,как да не направя, поне прояде патладжан. Simple Smile,пък нищо,че се повтарям.

Последна редакция: сб, 11 сеп 2021, 18:51 от Тайна

# 641
Нещо като пица от стар хляб

Пържени чушки със сирене и яйца

# 642
  • Bарна, морето, сините вълни

Крем супа от гъби, лук, картофи, сладки картофи, моркови, прясно мляко, масло, чесън, копър и магданоз

Панирани тиквички на фурна с лешници

Безглутеново брауни с тиквички

Гювеч от свинско, картофи, лук, гъби, зелен боб, моркови и царевица

# 643
Лаврак на грил и мезенца

# 644
На скара бяхме снощи

И салата

Общи условия

Активация на акаунт