Юнчета 2021 - тема 1

• 28 536
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
Моето юнче е в любимата ми фаза,лапане на крачета Blush и не само,момента в който аз или баткото яде,не отлепя очи от храната,дори ми дърпа ръката към устата си и опитва какво ядем.Та в този ред на мисли днеска ми пристигна поръчката с шишета за вода,лъжички,купички и въобще всичко необходимо за хранене.Мисля до седмица да започна да предлагам.

# 406
И аз мисля до 1-2 седмици да започна захранване. В момента бебка е точно на 5 месеца. Вече иска да сяда, но е още малка за този номер, ортопедът категорично каза сядане и то с подпиране в 6-ти месец, но тя много трудно се удържа. Когато е в мен само прави коремни преси напред и се надига да сяда, в скута ми стои седнала общо взето, така я разнасям и из апартамента.  Не знам как ще устискаме още цял месец да не сяда Grinning

# 407
  • Варна
И моя се научи да си смуче пръстите на краката и постоянно се опитва.
Също така не се върти сам, само ако му помогна - вече е на 5 и половина.. някакси също не схваща как да преметне крака и да се обърне, иначе също се извива на дъга, за да види/докопа нещо.
Два дена предлагам вече тиква, но се муси и не му харесва..колко още да пробвам според вас?

# 408
Ако е кърмаче е нормално да се муси. Аз вече трети ден предлагам тиква и засега се съгласява да преглътне, но след 3-4 лъжички започва да се сърди и да плаче. Затова реших 5 дни тиква и след това ще сменя с друг зеленчук, ако пак се сърди ще починем няколко дни.

# 409
  • Варна
Да, на кърма е, мисля да пробвам още малко и евентуално да сменя марката на пюрето и ако вече и него не хареса, да сменя тотално зеленчука. Реших да пробвам с тиква първо, тъй като имаме проблем с изхожданията...

# 410
Слагате ли му кърма в пюренцето, нищо че е купешко може да се добавя. Аз му правя от домашна тиква, понеже имаме и за да се пасира ползвам кърма, така е по-благосклонен да опива.

# 411
  • Варна
Не съм добавяла още кърма, вариант е ще пробвам Simple Smile

# 412
Нашият педиатър ни препоръча, да даваме малко по-смело със захранването. И въвеждането при нас е по 2 дни. Въвеждам може би от 17 дни, като вече имам въведени тиква, картоф, батат, пащърнак, тиквичка, ябълка и круша. Любимите неща за ядене са му тиква с ябълка, ябълка и круша и пъшърнак. Другите неща също си ги хапва, но за тези просто се усеща как трепери. Правя основно домашни пюрета с уреда на Авент. Яде по 80-90 грама пюре и след час дохранвам с мляко около 70-80 грама, пълната му доза си е 170 на млякото все още. Обожава да стои седнал в мен основно, любимо му е тъй като и това ни разрешиха да го слагам да стъпва, вече му е много скучно да стои легнал, столчето му за хранене е идеална алтернатива за това да стои по-високо и да се оглежда. Докопва каквото има около себе си, слага си одеялото на главата и много се радва, завърта се вече от гръб по корем, отне му около седмица да се научи, извиваше се, като дъга за да хваща назад нещата. Ние сме на 5++. Започват като зъбките ми се струва и ще съм много благодарна, на опитните майчета, да ми препоръчат с какво да го мажа.

# 413
malinka много храни сте въвели за кратко време. Може ли да кажеш как ги въвеждаш? Аз се притеснявам защото съм чела,че всяка храна се въвежда поне седмица. Днес питах педиатърката за захранването,нищо конкретно не ми каза.

# 414
malinka много храни сте въвели за кратко време. Може ли да кажеш как ги въвеждаш? Аз се притеснявам защото съм чела,че всяка храна се въвежда поне седмица. Днес питах педиатърката за захранването,нищо конкретно не ми каза.

Както казах за 2 дни въвеждам новите неща, като всяко ново въвеждам с вече въведен зеленчук или плод. Така ме посъветва нашата педиатърка, като първия ден слагам по 1/4 от новия компонент, а на следващия увеличавам, като приблизително да е 1:1.
Също така за да пренатоварвам и пресилвам нещата, усетих, че искам да му направя кратка пауза, от към нови храни и му давах само вече познати неща. Посъветва ме също да не му замествам, все още хранене, така и правя. Ако нещо по-конкретно те интересува съм насреща.

# 415
Значи въвеждаш примерно 2 дни картоф, после 2 дни картоф+морков,после 2 дни картоф+ морков+нещо друго така ли? Така може би ще е по-добре, защото детето ще е свикнало с вкуса на част от храната. Аз започнах захранване от 2-3 дни,не знам как да продължа,но тази идея ми харесва

# 416
Значи въвеждаш примерно 2 дни картоф, после 2 дни картоф+морков,после 2 дни картоф+ морков+нещо друго така ли? Така може би ще е по-добре, защото детето ще е свикнало с вкуса на част от храната. Аз започнах захранване от 2-3 дни,не знам как да продължа,но тази идея ми харесва
Да, точно така правя, но все пак гледам да комбинирам, по две неща само, за момента. Като също така гледам да комбинирам запичащ продукт с разхлабващ. Единственото, което все още се притеснявам да въведа е моркова, знам, че с него не трябва да се прекалява и не трябва да се дава самостоятелно, мисля да го комбинирам с пащърнак.

# 417
А давате ли първо да опита малко от новия продукт, защото, ако е изцяло смесен със стария, как ще усети вкуса му?

# 418
А давате ли първо да опита малко от новия продукт, защото, ако е изцяло смесен със стария, как ще усети вкуса му?
Попитах същото и педиатърката, дали първо да не му дам да опита от новия продукт и след това да дам комбинацията, тя ми отговори, че винаги се усеща промяната, защото примерно картофа е много безвкусен и с нещо сладичко може да се “прекара” и да се научи да яде и него, а ако дам само картоф, може категорично да го откаже.
Аз избрах да следвам и горе долу схемата на хипп,  в която нещата се въвеждат по същия начин с комбинации.

# 419
Аз предложих вече няколко неща, които и харесаха - патат, ябълка, морков и тиква. Само след сладкия картоф на следващия ден има зелено ако. Предполагам е нормално.

А освен моркова, кои други зеленчуци са запичащи за бебетата? Обикновен картоф? На мен никакви зеленчуци не ми действат запичащо и все не мога да преценя Joy

Общи условия

Активация на акаунт