Юнчета 2021 - тема 1

• 28 531
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
Аз предложих вече няколко неща, които и харесаха - патат, ябълка, морков и тиква. Само след сладкия картоф на следващия ден има зелено ако. Предполагам е нормално.

А освен моркова, кои други зеленчуци са запичащи за бебетата? Обикновен картоф? На мен никакви зеленчуци не ми действат запичащо и все не мога да преценя Joy
При нас сладкият картоф и нормалният картоф доста ни запекоха,въпреки, че както бях казала по-горе гледам да давам запичащ с разхлабващ.
А някой има ли мнение за омни биотик панда, тъй като в момента сме на линекс, но ми се струва, че не ни действа ?

# 421
malinka7 давах омнибиотик панда на първият ми син,започнах да давам и на малкия сега,но направи реакция от него и се обрина,та го спрях.Миналото лято една аптеката ми предложи този пробиотик като много добър.

Скрит текст:

# 422
  • Варна
Зависи какъв ефект търсите от пробиотика. Аз давах пандата 2 месеца, но не помогна с изхожданията да се зачестят. Сега сме на линекс бебе, и скоро ще споделя опит, засега е добре.

# 423
Давах омнибиотик панда първите три месеца,не видях съществена полза. Педиатърката каза,че бил най-добрият,но аз мисля,че май е само най-скъпият Grinning

# 424
Зависи какъв ефект търсите от пробиотика. Аз давах пандата 2 месеца, но не помогна с изхожданията да се зачестят. Сега сме на линекс бебе, и скоро ще споделя опит, засега е добре.
Именно такъв ефект търся, бяхме на БиоГая, но от него също не останах доволна.

# 425
Момичета спят ли и по колко вашите бебета?

Аз леко започвам да се панирам,моето бебе не спи!
Всяка сутрин се буди м/у 5-6,понякога и в 4,будува около час-два,след това заспива за около час и се събужда окончателно.След около два-три часа му се приспива отново,и спи от 15 до 40 макс.И така още един път,следобед вече не иска да спи въобще и от 6 часа става страшно.Едвам издържа до 7,следва баня и си ляга.Сега започва нощната сага,буди се на всеки 2 часа да яде и така до към 5,се започва от начало.И това е абсолютни всеки ден без изключение!
Съжалявам,че е малко дълго и може би объркано,но колкото повече го мисля толкова повече ми влиза мухата в главата,че може да има някакъв проблем Cry

Последна редакция: нд, 21 ное 2021, 12:36 от narcissus

# 426
Здравейте! Със спането и ние сме малко във филм през деня... Спи 2 или 3 пъти по около 30-40 мин. И някакви зъби май го мъчат, та е крив като е буден. Много се ядосва ръмжи и се стяга... Малко ме притеснява, че така се стяга, но го прави като се ядосва за нещо или му е криво. Има ли и други бебчовци така.
Другото, което ме тревожи е, че не яде зеленчуковите пюрета. Аз ги приготвям, на пара. После пасирам и добавям кърма. Оризовата каша с ябълка или тиква много я харесва, ама тия зеленчуци... Едвам 5-6 лъжички. Въвела съм картофи, морков, тиквичка, карфиол, пъшърнак. Дали да не спра временно да давам плод?

# 427
Има няколко скока в растежа, свързани със съня един след друг.
Моите бебки стават в 6-6:30, след това ги приспивам в 9:30 до макс 10:30. В 14ч излизаме на разходка и спят макс около час, но най-често 20-30мин и после чааааак в 19:30 заспиват.
После се будят веднъж между 23 и 1 часа и сред това в 6.

Преди 15 дни обаче беше ужас. Не спяха,  не ядяха,  само рев и общо взето на всеки час хранене. Да ми се събраха 2 часа сън и нон стоп грижи. Период е обаче. Ще мине. Само се дръж!

Последна редакция: нд, 21 ное 2021, 17:15 от Jessito 🍀🍀

# 428
Различно общо взето. Като се събуди около 8 часа будува 2 часа. След това спи към час и така до 20 часа когато ляга за нощем сън. Издържа си будна 2-3 часа. Днес навън спа от 9:30 до 14 часа. Но беше се събудила първо в 4, окончателно в 7. Общо взето навън спи много по-добре от в апартамента. Или някой съсед ще вдигне шум или аз и се стряска.

# 429
Откакто започнах със захранването моя лигльо спи само по време на кърмене и само гушнат и с гърда до него, ако му се прииска да си муцне за 5 секунди и да си продължи съня. Не е правилно така, не е хубаво, но това е единствения начин да го накарам да се храни и единствения начин да го накарам да спи. Съответно аз съм по цяло денонощие биберон и подвижен матрак, засега му минава номера.

# 430
Диляна, у нас е същото! Като сме у нас, спи само върху мен, а се пробвам да я оставя и веднага се е окотила и ме гледа сърдито.
На вън спи понякога и по 3 часа, нойу нас макс 1 час да дремне.
На моменти се събужда и през нощта, за да си поговорим и да си поиграем. Към 3-4 почва да кряка и да шава, така поне 1 0ас и после пак заспива.

# 431
Мислех, че само при нас е трагедия със съня и храненето Grinning Никакъв режим нямаме, ама никакъв. Както цял месец, че и повече си спеше по цяла нощ непробудно така сега се буди на всеки час и се успокоява само на гърда и съответно аз съм една гигантска ходеща биба, плюс, че заспива върху мен и ако се опитам да я преместя следва рев и айде пак на гърда... Дано да е период, който ще отмине, тази мисъл ме крепи Grinning а за спането през деня не ми се говори... ако за целия ден й се събере разпокъсано час-два сън е рекорд! Flushed

# 432
Нарцис, вероятно е период, а и темперамент на бебето. Сигурна съм, че бебчето си е добре. Макс става между 8 и 9 ч. и после спи 4 пъти по 30- 40 мин. през период от около 2 часа будуване. НО аз лежа до него, готова да подам цица, ако се размърда, за да продължи да спи 🤣
Вече е на 5+ мес. Има 2 зъбчета,второто проби вчера и се надявам малко да си почине преди да почнат горните, че беше много неспокоен нощем последната седмица, само с гърда в устата...

# 433
Точно си мислех, че остава само зъбите да го метнат и вече наистина ще стане оле мале положението. Иначе и аз мисля че е период, надявам се да не стане навик, че нямам намерение да кърмя и дундуркам 3 годишен.

# 434
  • София
Ако не съм до него, няма да спи, това е. Примирила съм се, върша си работата в тия два часа будуване между спанетата и през другото време се гушкаме, кърмим, че и аз поспивам понякога. Няма да е все така!
Полекичка, помежду другото го запознах с морков и круша. Силно казано въведени, защото му ги поднесох нарязани на пръчици, морковът миналата седмица, варен. Хареса му да си го джвака. Крушата по-скоро я смучеше.

Общи условия

Активация на акаунт