Юнчета 2021 - тема 1

• 28 539
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
Радвам се,че има и други дето се мотат със захранването. Аз мислех другата седмица,като направи 6, ама още май ще почакаме.  Аз съм с Ковид, тя също и ще изчакам да се оправим и 2те.

А къде мислите да водите малките на нефролог? Че аз чудя, не съм запазила час.

# 466
Др Татяна Цанова, която е нефролог и прави и коремна ехография. С направление бяхме, много е мила и обяснява подробно. Дава съвети за захранване и слагане на гърне. Звъни се за час предварително.
Имах препоръка и за др Галя Златанова в Надежда, но реших с направлението да отида при Цанова.
Стискам палци бързо да минава вируса 🤞🙏

# 467
Много се извинявам, доктор Цанова нефроложката ехо само на бъбреци ли прави или и на коремни органи? И добре ли е организиран приемът, спазват ли се часовете или се чака? Благодаря. Flowers Hibiscus

# 468
Много се извинявам, доктор Цанова нефроложката ехо само на бъбреци ли прави или и на коремни органи? И добре ли е организиран приемът, спазват ли се часовете или се чака? Благодаря. Flowers Hibiscus

Др Цанова гледа с ехограф всички коремни органи. Ние като бяхме, се спазваха часовете с точност.

# 469

Др Цанова гледа с ехограф всички коремни органи. Ние като бяхме, се спазваха часовете с точност.
Ооо, това е прекрасна новина, значи не е нужно да ходим и на гастроентеролог, защото мислех, че коремното ехо е при такъв специалист, а нефрологът гледа само бъбреците! Simple Smile

# 470
Здравейте, мъчат ни зъби. Вие мажете ли с нещо венците или пък нещо хомеопатично. Дали действат?
На 01.12 прави 5 месеца, буди за хранене /кърма/ се през 2-3 часа през нощта от 7-10 дни, преди това имаше дълга пауза, та го отдавам на зъби.
Все още не се върти, малко е пухкава мадама 7.800кг 66см. Не мисля да захранвам преди 6+ месеца, последният месец е качила 950гр.
Как се главичките / фонданелата / на вашите бебенца?

# 471
И моето момче се сдоби с първо зъбче,гледам да се насладя максимално на прекрасната беззъба усмивка за последно.След два дена става на 6м.и вече няма за къде да забавям захранването.

# 472
И ние бяхме при др Цанова.  Много беше мила и обясни обстойно всичко.  Гледа и  другите органи и огледа и самите бебки преди ехографа.

# 473
  • София
Аз също се ваксинирах миналият месец. Кърмя и съм с тромбофилия.  Сложих Файзер и само ми се схвана около мястото където я сложиха. На втората доза освен това ми се стопи енергията за един следобед. Бебките не са показали да имат проблеми.
Foley, Джеси, благодаря!
Аз обмислям да е в ден, в който таткото е вкъщи, за да помага с бебка, ако нещо го закъсам. Бихте ли ми казали дали си бихте фраксипарин след ваксината? Няма да успея да отида преди това при хематоложката, а имам две приятелки на които им е препоръчано да си поставят 10 дена след това. 🤷🏻♀

Благодаря за прпворъката за детски нефролог - записвам час и аз 🥰

# 474
Благодаря за препоръките, на нас също ни предстоят прегледи при нефролог и коремни органи. При ортопед се отказах да ходя, според педиатърката няма нужда. Обаче ме притеснява, че се полага изследване на кръв и урина - някой минал ли го е? Как вземат кръв на такива малки бебета? Имате ли някаква препоръка къде ще имат опит с такива малки деца? Знам че в Цибалаб водят доста деца, но никога не съм виждала бебета

# 475
Кръв се взима от пръстчето. Би следвало всеки лаборант да може, избягвайте лаборатории с деца, щом са там, не е рутинно. По-сложно е взимането на проба урина при момиченцата. С каката единия път ми отне 2 дни.
Вчера тествахме новия стол за кола за по-дълго разстояние. Изяде това мекичкото, което е на колана, за да не обива, но поне докато се занимава с него не мрънка. Иначе се научи да крещи и тоеа е основно занимание тези дни. 🤨 Големи писъци са. Понесе добре двете ваксини, не е повишавала температура. Надявам се да спре да вали, за да излезем навън. Поръчвали ли сте коледни дрешки отнякъде? Искам да взема нещо за нея и за кака й.

# 476
В H&M  има доста коледни,а и имат намаления. Аз се затрупах с дрехи покрай предчернопетъчни,чернопетъчни и следчернопетъчни намаления.
А при момченцата как се взема урина...то сега като се замислих май това ще ми е по-трудно от вземането на кръв

# 477
В H&M  има доста коледни,а и имат намаления. Аз се затрупах с дрехи покрай предчернопетъчни,чернопетъчни и следчернопетъчни намаления.
А при момченцата как се взема урина...то сега като се замислих май това ще ми е по-трудно от вземането на кръв
В аптеката се продават колектори за бебета, представляват найлоново пликче с отвор. При момчетата има какво да се пъхне в отвора, докато при момичетата трябва да се залепи и да се молиш нещо да попадне вътре и да не се излее. Съветът ми е да си купите и стандартна чашка за урина с капачка. Когато съберете урината, да прелеете в чашката. Носи се в лабораторията до час след събирането.

# 478
И ние записахме за нефролог, но в МЦ Детско здраве, че там ходим на алерголог и гастро и са ни на удобно място.
Почнахме със захранването по-сериозно. Пащърнакът много му допадна и си го хапва с удоволствие. Зъбчета няма и няма изгледи да има скоро. Явно ще са понатам.
Коледни дрешки поръчах от Косара и съм много доволна. Дойдоха бързо, имаха преглед и тест. Много са качествени, единствено пуснах една блузка в пералнята и стана розова Grinning трябва да се перат на ръка.
Иначе майка ми ми донесе от Пепко коледни с Мечо пух. И оттам са хубави.

# 479
  • Хасково
Тъй като не съм доволна от прегледите при педиатъра в Хасково(общо взето включват само теглене и мерене и издърпване на пишлето въпреки, че всеки път изришно казвам, че не искам да го прави Sad )водя детето и на педиатър в Надежда Парадайс. Сигурно там ще го заведа и на нефролог. Някой ходил ли е? Минавали ли сте и през кардиолог, дали и през него не е добре да се мине профилактично Simple Smile
Иначе Ивайло вече е на 5м и няколко дни. Все още е само на кърма. Давам му да поблизва  круша, морков, но  лицето му изразява отвращение Grinning Мисля да го захранвам около Коледа, когато ще стане на 6 месеца. Става все по забавен и проявява характер - много се ядосва и плаче до засиняване без сълзи, ако не става на неговата. Почнал е и да кашля фалшиво. Тази седмица за първи път ще слагаме ваксини, че до сега все имаше някой болен около нас. Доста ми е притеснено как ще ги понесе Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт