Любители на котки - Тема 162

• 30 884
  • 784
  •   1
Отговори
# 480
Миоки, нормално е силиконовата да мирише. Стои опикана докато не се смени всичко. Седмица, според мен, е твърде много време за смяна, освен ако ежедневно не се чистят мръсните кристали.
С бентонит или соева няма миризма, а филтрите с активен въглен са чудесни.
Нашата тоалетна се е случвало да не я чистя по 4-5 дни като сме на почивка. Квартирата ни е гарсониера и оставяме само един прозорец на терасата отворен да им влиза въздух лятото през мрежата. Като се върнем грам не мирише на урина или други съкровища от тоалетната. Дори приятели с непоносимост към котки казват, че няма грам 'аромат'.
Между другото не е нормално урината им да мирише толкова силно, според мен.

# 481
Невена
молим се за бебетата да оцелеят от нас лапи

Ан Мари
тия раници ги има в няколко цвята в китайския мол в Принцес Аутлета/зад Хит Младост !
Цената е 35лева!
Тия от емаг са се оляли ..двойно!
Аз взех една мерих но Шони е като кренвирш в нея малка му е върнах я  Wink

# 482
  • Paris, France
детелистна, новородените не мъркат и пълзят. Като порастнат почват да ходят и на месец вече скачат и тичат. С мъткането е сложно, защото някои замъркват чак към трвтия месец. Зависи и от порода. Моят не мърка силно. Радвам се за мъника.

Миоки, и аз оставам с впечатление, че този въгленов филтър не действа. Разговорите ви за силикон и и бентонит са ми като ядрена физика. Довечера ще ти кажа кой пясък купуваме, че кутиите са в мазето. То не е точно пясък, а бели гранули някакви. Сложи втора тоалетна и така няма да има оплакване на легла като е мръсна първата.

И нашите дивани и легла са с гумирани протектори, та поне лесно пера и не се пълнят с акарии. Дивните ги избирам да са без облегалки, с матрак и клик клак. Гумирано покривало на матрака, свалящи се кадифени покривала и така 😇.

Абе, идеалното е да могат да излизат навън. На свекърва ми котките никога не ходят по нужда в къщата. Те даже не влизат там, освен при ураган, тайфун или подобно бедствие.

# 483
_Зизy_, да, стои докато се изцапа цялата (общо взето), което се случва ежеседмично. По-често няма нужда от смяна при нас. Не може да се чисти "на порции", освен твърдите подаръци разбира се, тях ги  махам веднага след като бъдат оставени, но пишканото няма как.
Сипвам цял пакет от 5 литра като я сменям, че е голяма и пръскам с един ензимен спрей, който може да се ползва за тоалетна и не е токсичен за животното, но писах по-рано, че ми привършва, а не мога да го намеря същия.

Тя урината не мирише толкова силно, просто ми се иска изобщо да не мирише, ако е възможно Laughing Реално вкъщи не мирише на котка (по данни от гостували).

Невена, дай името когато ти е удобно, аз ще търся, благодаря!

# 484
От няколко години ползвам бетонитова, няма силен аромат, не мирише, икономична е. Маца я одобрява, но се разнасят топченца из къщи.

# 485
Силикона може да се чисти и ежедневно като се махат само жълтите кристали, абсорбирали урината. Ама си е играчка. То и за това все по-малко хора го купуват 😁
В този ред на мисли една клиентка, над 5 години ползва силиконова тоалетна и я чисти баш така - кристал по кристал, ежедневно. Казва, че това й е медитацията. Изключвала се за околния свят и 10мин се съсредоточава да чисти на четириногия. Действало идеално и за каляване на нервите Joy

# 486
Здравейте
Имаме две котета на почти три месеца.
Имат секретче от нослетата образува се за един ден тъмно на цвят.Не кихат или нещо подобно,само това секретче.Някой имал ли е подобен проблем?
Нищо им няма на котетата.
И нашите носове секретират понякога,без да сме болни.
Така се прочистват от прах и т.н.
Да,на Хари също се образува като коричка,черна,защото си вре нослето навсякъде.Буквално.
Ми,чистя го с вода... Той сам се чисти...
И аз това си мисля дали не е нещо такова.
Ето ги моите котачета Нико и Рей

# 487
Силикона може да се чисти и ежедневно като се махат само жълтите кристали, абсорбирали урината. Ама си е играчка. То и за това все по-малко хора го купуват 😁
В този ред на мисли една клиентка, над 5 години ползва силиконова тоалетна и я чисти баш така - кристал по кристал, ежедневно. Казва, че това й е медитацията. Изключвала се за околния свят и 10мин се съсредоточава да чисти на четириногия. Действало идеално и за каляване на нервите Joy
Оо, абсурд просто. На мен такова занимание би ми скъсало нервите, да не казвам, че не виждам как може да се случи това изобщо Laughing.
Нашия си уринира стабилно, чак се чува струята, не като да намокри 100 кристала на кръст. Както казах, сипвам 5 литра пакет на едно зареждане и в края на седмицата е видимо обмокрен в долната част.

# 488
Всеки ден почиствам напишкания силикон. Мая заравя пишканото в единия ъгъл, прави купчинка, пишканото е отдолу. С лопатката отнемам чистия силикон отгоре, а жълтия изгребвам с нея. Отнема ми 10 секунди. На няколко дни доливам по купичка нов, а като се замърси сменям изцяло.
Не е нужно кристал по кристал. Wink

# 489
Заинтригувахте ме с това частично почистване. Джаста Праста, по колко сипваш с първото зареждане и къде изхвърляш отпадъка?

# 490
  • Бургас
Абе хора,този силикон напишканият,мирише.
Как го търпите една седмица?
Аз слагам на Хари понякога по една шепичка,да си рови.
Махам мокрите вестници ,силиконът стои до вечерта.Ами смърди...и го изхвърлям и мия легена.
Скоро силикон не съм слагала,мога да мия по няколко пъти на ден легена,не е толкова страшно.
И изобщо нито дрехите ми,нито вкъщи мирише на котка.

Е,явно отделя някакви мъжки феромони,днес една черна квартална котка,която никога не ме е приближавала,но е от години около блока,се опита да ми се погали.Надушила е явно младия мъжкар.

# 491
  • Paris, France
Пак съм аз с моите мизерии. Хубавите новини - белчо е жив и тигрушко ядял, но искал често и по по-малко. Беличкото не можело да смуче изобщо и само клюмало, та му сложили тръба до стомаха и го хранят през нея. Леко е седиран за да не му е неудобна тръбата.  Не виждат друг начин. Все още има диария. Сменили са му млякото с някакво с повече протеин и му слагат някакви пробиотици, нещо за диарията. Не са го теглили, нямало смисъл днес, тъй като тегленето и теглото нямало да променят курса на лечение. Тигрушко тежи вече 120 грама.

Пак ревах като магаре като чух, че са му натикали тръба в малкото гърленце, но ако това го спаси, ми добре.

Към края на другата седмица ще му направят ехография за малформации ако не почне да наддава нормално. Кръв няма да му взимат засега.

Малко ме е яд, че не ги занесох в тази клиника още първия ден, а вътрешно виждах, че при него нещата не са наред.

А, дано!

Ако всичко е наред и белчо почне да наддава добре и надхвърли 200 грама, ще можем да си ги вземем. Стискайте ни палци 🤞и 🙏 за нас.

# 492
Не използвате ли надупчени лопатки и топчетата остават отгоре, чистото си пада. След всяко ако и пиш съм го правила и само досипвам. С Хари ползвах една силиконова, супер ми беше удобна. Тоя обаче не я харесва, сигурно защото е ароматизиране. Предпочита бентонит, но с него не се оформят хубави топчета, разрохва се и пада пред дупките на лопатката. Купила съм някаква соева но още не съм я пробвала. От известно време не е ходил в легена с вода.

# 493
Пандорина, това с лопатката важи за бентонита и соевата тоалетна. Силикона (който е просто силика гел) абсорбира влагата (урината) и толкова.

Миоки, по принцип от силикона хората масово слагат колкото да покрие дъното. Да, не е хубаво за животното да не може да изрови хубава дупка, но то в силикона така или иначе не може да го направи. Слагаш на дъното и така пакета стига за поне 2-3 седмици според големината на съда Simple Smile

# 494
  • София
Аз също почиствам тоалетната, частично, и досипвам пясък. Казах на ММ да купи тоалетна Jozy... той по навик взел Бенто.
Чистя с лопатка, отпадъка събирам в торбички (най-малките чували н Фино) и след това хвърлям. Досипвам пясък... да има за ровене Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт