Вагинално раждане след секцио

• 43 058
  • 318
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
emem, браво! Поздравления за последователността ти!  Hug
Прекрасно е усещането, когато минаваш по пътя си с вътрешно убеждение, макар и срещу течението, нали!

# 166
Прекрасно е усещането, когато минаваш по пътя си с вътрешно убеждение, макар и срещу течението, нали!

Прекрасно е наистина, а и дава кураж за много други неща. Изобщо, от няколко месеца започнах много повече да се доверявам на вътрешното си усещане за нещата и да се осланям на интуицията си и мисля, че засега се справям добре. Не че минава лесно и без жертви, но поне им знам цената!

nialgm, много неприятен случай наистина. В Св. София също са имали 2-3 рупрури напоследък и основателно ги беше страх. Но човек не може да се застрахова срещу всяка опасност. Виж, в момвнта тече тема за "гаф" в Св. София - родилка със секцио е развила сепсис и е в Пирогов в много тежко състояние. И секциото си има своите рискове и не е нужно някой да е виновен, просто стават такива неща понякога.

# 167
И да питаш лекар как те е зашил,той какво ще ти каже:Амии..малко бързах,та не те закърпих кадърно... Shocked Риск от РУПТУРА винаги съществува -затова секциото би трябвало да е изключение като вид раждане,а не практика.Може би е добре да дадем симптоми при рУптура на матката за бъдещите мами.

Последна редакция: ср, 29 ное 2006, 12:39 от Деси-мама х2

# 168
  • София
Така де, и аз за симптомите питам.
Къде е темата за гафа?

# 169
Така де, и аз за симптомите питам.
Къде е темата за гафа?

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=143351.0

# 170
Честито бебе, поздравления за смелостта и благодаря, че сподели с нас

# 171
Риск от РУПТУРА винаги съществува -затова секциото би трябвало да е изключение като вид раждане,а не практика.Може би е добре да дадем симптоми при рУптура на матката за бъдещите мами.

Според моя гинеколог, руптурата не може да бъде сбъркана, като основен симптом ми каза значителен кръвоизлив. Ще го разпитам по-подробно другата седмица, но някакси ми се струва странно да няма никакви симптоми  newsm78 . При мен около месец след секциото се получи кръвоизлив от малък кръвоносен съд от раната от секциото, и върху дрехите ми имаше немалко петно кръв. Та си мисля, че едва ли може целият шев да се отвори без абсолютно никакво кървене, макар и да е минало толкова дълго време...

# 172
Ей с'я вече ме същисахте. Тази мед. терминология ми изправя косата, тъй като не съм наясно, а бързам да се шашкам... И аз родих със секцио, но не по мое желание. Тоест, изкарах една много лека бременност, и накрая се оказах с плацента превия. Понеже не повярвах на първата диагноза, попитах още няколко лекари, но...уви. И така, влязох с усмивка в операционната и нещата минаха бързо и ОК... Сега обаче една част от мястото, където е операцията от лявата страна, ми е почти безучвствена. Докосвам с пръст и почти не усещам...незнам защо е така. Вероятно са ми засегнали някакво нервче и ми е затъпена тази чувствителност. Инъче никакви ядове, само дето като се погледна, все едно Франкенщайн са кърпили. newsm61

# 173
Карим, нормално е част от мястото около раната да е безчуствено. Това е защото при рязането има прекъснати нерви. Лека полека усещането ще се възстанови, но няма да е така както е било преди, т.е. няма да имаш възстановяване на 100%. Аз имам 3 операции и при трите е било така.

# 174
Карим, нормално е част от мястото около раната да е безчуствено. Това е защото при рязането има прекъснати нерви. Лека полека усещането ще се възстанови, но няма да е така както е било преди, т.е. няма да имаш възстановяване на 100%. Аз имам 3 операции и при трите е било така.
И аз имам операция на крака и нямам чувствителност около шевовете.А за белега-не се тревожи,там поне не се вижда,ще свикнеш.Аз в началото много ревах на моите белези,защото са на десния глезен и от двете страни и наистина са грозни,но свикнах.А най-интересното е,че хората също рядко ги забелявзат,нищо че са като на Франкещайн.

Последна редакция: сб, 02 дек 2006, 13:05 от Деси-мама х2

# 175
Хм Thinking имам три операции на крака и едно секцио и си имам чувствителност навсякъде. Според мен това зависи от този, който е шил, но и от самата тъкан също. Моят доктор всеки път гледа с обич Wink белега, но винаги казва, че не е срещал тъкан, която да се възстановява толкова бързо колкото моята. На втория ден след операцията раната изглеждаше все едно е на 4-5 дни - спокойна, без зачервявания, дори не беше подпухнало около мястото. Просто явно моят организъм се възстановява доста бързо. Thinking

# 176
  • Варна, морето и сините вълни!
Emem, четох темата ти няколко дни.
Честито момченце, да е живо и здраво!
  bouquet  bouquetче си успяла да родиш както искаш.
И аз исках вагинално след секцио. Всички ме смятаха за хамава. Но ме изчакаха. Раждане не настъпи. Нямах грам контракции и се съгласих на ресекцио.Оказа се че съм пред руптура. Всички казаха - Добре че не е започнало раждане. Щеше да си почти на финала и щяхме да те срежем. Добре че е малко бебе. Главата и е все едно в найлонов торбичка. При първото секцио са нямали добри конци и те са си седяли там....Питах ми каков става сега "А ми нищо изрязохме ги и пак зашихме" Имам късмет че сега имали от добрите конци....иначе след 3 години пак щях да ходя да ми опреснят шева  Mr. Green

# 177
Браво, Емем!!!

Не съм се съмнявала в теб.

Само за протокола към темата да кажа - и аз родих вагинално след една операция. При мен нещата протекоха доста по-лесно отколкото го описва Емем.

# 178
Разкошна тема!
Четох няколко дни и съпреживях всичко с Еми.
Направо се зарибих пак да раждам!
Жалко само, че си се разминала с водното раждане, но както се казва, има време.  Wink  Mr. Green
Дечицата ти са истински щастливци с такава майка.
Много хора са забравили, какво е да си смел, да зависиш от себе си и да бъдеш поне малко луд.Това са все неща, които подмладяват и духа и тялото, и те карат да се чувсташ истински Човек.
Приеми сърдечните ми поздравления!  Heart Eyes
Абе, направо не ми стигат думите... просто ми иде да те прегърна и туй то!
Нащипи Константин по гевречетата от мен.  Mr. Green  Hug

П.П: А има ли кърмене в тандем?  Wink

# 179
Разкошна тема!
...
П.П: А има ли кърмене в тандем?  Wink

Ухааа! Иска ли питане. Ирина с такова нетърпение чакаше бебето, отчасти и защото знаеше, че отново ще имам мляко! Иска си по няколко пъти на ден; обикновено давам по веднъж, по малко, за имунитет и да не ревнува. Днес се замислих докога ли ще иска. Ако кърмя Косето толкова, колкото кърмих и нея, тя ще е на 5-6 г. Дано да й омръзне преди това де, че съвсем ще минем представите на хората за 'нормално'.

infinity, благодаря ти за милите думи, трогна ме. Занесох на д-р Григорова разказа си, както и разказа на Деси за маймунското раждане и едно писмо до шефа на болницата с благодарност и призив да обърнат повече внимание на активното раждане. Надявам се скоро да им се случат още много такива майки и да се преориентират от секциото по желание (без медицински показания) към активното и неасистирано раждане.

За смелостта мога да кажа, че наистина ми беше нужна в големи дози. На прага на новата година си дадох сметка, че в последните месеци съм взела няколко важни решения за децата си и съм избрала да вървя срещу течението, но да следвам вътрешния си глас. И с голяма изненада открих в дневника си на прага на предишната година колко неудовлетворена от себе си съм била и как съм се чувствала далеч от предишното си аз, слаба, боязлива и нерешителна. Значи само в рамките на година съм успяла да променя това! Стана ми много радостно и хубаво. Децата ни наистина ни дават шанс да се променим и да се върнем към себе си; важно е да го изполваме.

Общи условия

Активация на акаунт