Акушер-гинеколози Варна -11 тема

• 79 264
  • 788
  •   1
Отговори
# 285
Да напиша отзиви за д-р Огнян Младенов - клиника Нова.
Съвсем скромен преглед - с вагинален ехограф и мануален.  Нито цитонамазка, нито микробиология, нищо - предната цитонамазка бе отпреди повече от 6 мес. с възпалителни клетки - нормално било.  А пишеше, че се е обучавал в колпоскопия дори. Остава да се доверя на преценката му.

# 286
  • Вестерос
За д-р Табакова съм чела хубави неща по групите, обаче една близка не беше доволна от нея. Не става въпрос за бременност. А за гинекологичен проблем. Според доктор Табакова трябваше да я оперират, даже ѝ дала направление за хоспитализация и я викаше в определен ден.  Отиде в Плевен моята позната и се оказа, че няма такова нещо, с лекарство я оправиха.

# 287
  • Дубай
https://superdoc.bg/lekar/petranka-stefanova
Може ли мнение за тази лекарка, смятам да я посетя за преглед и цитонамаска. Също така очаквам вашите препоръки, но да работят по ЗК и да не претупва пациентките, а съвестно се отнася към всеки проблем.

# 288
Здравейте,
Бременна съм в 8-а седмица и съм в процес на местен във Варна.
Гинекологът ми в София не успях да ми препоръча на кого да се доверя за женска консултация във Варна.
Имате ли някакви препоръки?
Ще живея на 5-10 минути пеша от Майчин дом, ако случайно има някакви препоръки за там, но и друга клиника мога да посетя.

Последна редакция: чт, 27 юли 2023, 00:09 от Hris_sea

# 289
Здравейте,
Гинекологът ми в София не успях да ми препоръча на кого да се доверя за женска консултация във Варна.
Ще живея на 5-10 минути пеша от Майчин дом, ако случайно има някакви препоръки за там, но и друга клиника мога да посетя.
Бях бременна с близнаци.
Следих се при д-р Жасмин Костов в Майчин дом.
 Много съм доволна.

# 290
Здравейте,
Трите ми бременности ги следи д-р Бочева в Сити клиник. Пуска всички необходими изследвания, дава направления за допълнителни специалисти ако се налага, не изписва излишни лекарства, обяснява добре какви допълнителни изследвания, които не са по ЗК (фетална морфология например) трябва да се правят, но не задължава да се направят, препоръчва съответно и кой да ги направи. Внимателна е, вдига си телефона и можеш да ходиш при нея когато се притесняваш от нещо, ако е отпуска колегите и в Сити клиник поемат нейните бременни пациентки. И което беше важно за мен гледа абсолютно всеки път обстойно на ехограф. Като нищо не се доплаща нито за прегледа на ехограф, нито за допълнителните посещения. Другото, което пак беше важно за мен е, че изследванията се правят в лабораторията на Сити клиник и отиват автоматично при нея, аз само звъня по телефона и ми казват дали всичко е наред или ако трябва да си взема някакви лекарства, ако са без рецепта, ако са с рецепта само отиваш да си вземеш рецептата. Можеш и в друга лаборатория да си направиш изследвания, но трябва да и ги занесеш или изпратиш по Вайпър. Прети ме на повторни изследвания на захарността и и ги пращах по Вайпър, хартиеното копие и го занесох на следващото посещение. Също издава и болничен за цялата бременност ако искаш или се налага и отново не се плаща нищо, защото знам, че някой искат да се плащат. Лично аз съм много доволна.

# 291
Здравейте, раждане в МД поема ли се от здравна каса ?

# 292
  • Вестерос
едната част да, другата си плащаш. За да ти е безплатно трябва нормално в АГ или Окръжна или да е спешно секцио.

# 293
едната част да, другата си плащаш. За да ти е безплатно трябва нормално в АГ или Окръжна или да е спешно секцио.
Планово секцио без избор на екип в Окръжна болница също не се заплаща.

# 294
Днес бях на втория си проследяващ преглед на бременност при акушер гинеколога си. Получих изключително некомпетентен преглед, грубо и арогантно отношение, бях дискриминирана заради работата си .. ей така от нищото. Къде мога да подам оплакване и мога ли да сменя гинеколога си?

# 295
Днес бях на втория си проследяващ преглед на бременност при акушер гинеколога си. Получих изключително некомпетентен преглед, грубо и арогантно отношение, бях дискриминирана заради работата си .. ей така от нищото. Къде мога да подам оплакване и мога ли да сменя гинеколога си?
За оплакване не знам. Можете да смените гинеколога с ново направление от ЛЛ за майчино здравеопазване. Обяснете му за какво става въпрос и ще ви издаде правилното направление.

# 296

Извинявай, но какво означава дискриминирана заради работата ти?
Доколкото знам се взима нова направление от личния лекар.

И аз се колебая дали да сменям своя.
Уж съм по здравна каса, а всеки път плащам 50 лв за ехограф.
Отделно поставяне на инжекции 5 лв, купувам си сама спринцовките и там ми ги слагат.
За кръвовземане пак 2 лв такса.
Не че съм за 2та лева, просто е тъпо  как някои се възползват максимално да слагат какви ли не такси, а други АГ го правят от човечност и не обелват нито дума за подобни неща.

На мен болничен не ми дават, поисках си, това че съм с хемоглобин под 90 и ми става лошо, не било причина да почивам вкъщи, да работя до 45 дневния ми каза ….. Cold Sweat

Нито листи ми се дават след прегледите, нито изследвания нищо.
Сама си ги търся, добре че изкарах кода от здравна каса поне да гледам какво пише.

Ето утре, ако отида при друг док как да му покажа какво ми е гледано и правено досега?

# 297

За кои лекари става въпрос? Ако не Ви притеснява, посочете имена, може да е от полза за други жени информацията. Потърсете други лекари. Успешен финал!

Търся мнение за лекар по ЗК, профилактичен преглед, да подходи внимателно за рутинни неща-преглед,ехограф,цитонамазка,микробиология. Да не се чака с месеци и часове пред кабинета.

# 298
  • Вестерос
По ЗК има три прегледа за шесте месеца, 4 ако си над 35 години, както и три пъти се пускат изследвания. Затова, ако ходиш по-често, се плаща.

Мисля, че два пъти може да смениш АГ с направление от ЛЛ.

Оплакване от лекар се подава в Медицински надзор https://iamn.bg/%D1%81%D0%B8%D0%B3%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%B … 0%BB%D0%B1%D0%B8/

# 299
Нито листи ми се дават след прегледите, нито изследвания нищо.
Сама си ги търся, добре че изкарах кода от здравна каса поне да гледам какво пише.

Малко не е по темата,но да попитам как се издава този код от здравната каса? Благодаря предварително 😀

Общи условия

Активация на акаунт