Паническо разстройство - 50

• 42 165
  • 756
  •   1
Отговори
# 75
Скрит текст:
Спирам Ксанакс от 0,25. От четири на ден съм до половин сутрин; четвъртинка в 14:00; четвъртинка в 18:00; и цяло в 22:00. Уж постепенно го спирам, а имам адски мисли. Обсебващи мисли. Преди това съм пил по един Лексотан горе-долу всеки ден, в продължение на дълъг период (с немалки прекъсвания, но все пак...). Сега пия и Антидепресант (Ципралекс) и се чудя дали не оказва някакво негативно влияние той, защото през 5 дена намалявам Ксанакса. Помагайте, моля.
Не е ципралекса, а синдрома на отнемане. Принципно са малко АД, които имат и антипсихотично действие. Например ще дам золофт и паксил, които са и срещу ОКР, те тушират натрапчивите мисли. Но ципралекс не работи с мислите.
+1 за синдром на отнемането. 2м съм без АД, но спирането беше по-тежко от започването. Преминаха неприятните ефекти, но хипохондрията е почти нетърпима и няма справяне. Просто се чудя какво да правя. Мисли, страхове, тичане по доктори. В момента съм на 1/2 лексотан сутрин и вечер. Отделно си пия добавките.
За треморите в крайниците пийте магнезий.
Пабло Ескобар, много трудно има излизане от кръга на лекарствата. Едно, после смяна с друго и т.н. Трудно се спират и затова психиатрите съветват да си ги пиеш, ако нямаш странични ефекти разбира се, както се получи при мен, но никога не знаеш, дали няма да се наложи да ги започнеш отново.

# 76
Скрит текст:
Спирам Ксанакс от 0,25. От четири на ден съм до половин сутрин; четвъртинка в 14:00; четвъртинка в 18:00; и цяло в 22:00. Уж постепенно го спирам, а имам адски мисли. Обсебващи мисли. Преди това съм пил по един Лексотан горе-долу всеки ден, в продължение на дълъг период (с немалки прекъсвания, но все пак...). Сега пия и Антидепресант (Ципралекс) и се чудя дали не оказва някакво негативно влияние той, защото през 5 дена намалявам Ксанакса. Помагайте, моля.
Не е ципралекса, а синдрома на отнемане. Принципно са малко АД, които имат и антипсихотично действие. Например ще дам золофт и паксил, които са и срещу ОКР, те тушират натрапчивите мисли. Но ципралекс не работи с мислите.
+1 за синдром на отнемането. 2м съм без АД, но спирането беше по-тежко от започването. Преминаха неприятните ефекти, но хипохондрията е почти нетърпима и няма справяне. Просто се чудя какво да правя. Мисли, страхове, тичане по доктори. В момента съм на 1/2 лексотан сутрин и вечер. Отделно си пия добавките.
Пабло Ескобар, много трудно има излизане от кръга на лекарствата. Едно, после смяна с друго и т.н. Трудно се спират и затова психиатрите съветват да си ги пиеш, ако нямаш странични ефекти разбира се, както се получи при мен, но никога не знаеш, дали няма да се наложи да ги започнеш отново.

Преди като ги пих имах странични ефекти: силно гадене, извъртане и изтръпване на главата, и леко главоболие, и след 3 седмици ги спрях, беше в периода март-април, но сега вече не издърждам и пак ще ходя на психо да ми изписват хапчета, дано да ми ги оцелят точните, и до февруари 2022, да се надявам всичко да отшуми, и агорафобията и еметофобията да изчезнат че е много тежко не мога да излизам навън изобщо, по цял ден съм в нас с гадене и страх....

# 77
Скрит текст:

Преди като ги пих имах странични ефекти: силно гадене, извъртане и изтръпване на главата, и леко главоболие, и след 3 седмици ги спрях, беше в периода март-април, но сега вече не издърждам и пак ще ходя на психо да ми изписват хапчета, дано да ми ги оцелят точните, и до февруари 2022, да се надявам всичко да отшуми, и агорафобията и еметофобията да изчезнат че е много тежко не мога да излизам навън изобщо, по цял ден съм в нас с гадене и страх....
Пак ще препоръчам да питаш за Оропрам, нямах никакви проблеми с него, нито странични ефекти, а аз също бях с огромен страх от повръщане. Много хора го отричат, защото бил стар медикамент, но мен това не ме интересува, щом действа и нямам странични ефекти от него.

# 78
Анонимен, синдром на отнемането няма при АД, а при бензо-то, доколкото аз знам. Аз лично спрях есцитила без никакви проблеми, може да имаш страх, че състоянието ще ти се повтори, но не и синдром на отнемане. Друг въпрос, че АД както всички май вече знаем се пият до гроб или поне до съществена промяна в живота ни, която да ни успокои и да няма нужда от медикамент. Така или иначе, ако с терапия или друг начин успеем да махнем Ад, супер, ако не - си го пием дълго, доста дълго. Не мисля че има правило - 6 месеца, година две, при всеки е различно явно.
Аз спрях АД по принуда, защото не се чувствах добре от него, но след 2-3 год виж пак започвам друг, защото живея натоварено с много ангажименти и отговорности, нямам друг изход. Може би когато децата порастнат, аз се поуспокоя някак и имам по-леко ежедневие няма да имам нужда, защото дълги години не съм имала когато дните ми са били по-спокойни. Когато ми се натрупа стрес и напрежение - и неизменно стигам до лекарствата. Също така всички казват, че АД са с натрупване, при мен да кажем 2-3 год без беше добре, т.е. ако пия 1 година и после почивам 2-3, да си призная не бих се оплакала. ще видим, де. Това си го решава лекаря, ние тук си помагаме, но не трябва и да се сравняваме. Примерно моето състояние е провокирано от нещо дребно, а друг е загубил близък- дете майка, ами няма как да е същото нали?
Вярвате на лекаря и пиете, на мен ми се струва Анонимен, че не си готов да спираш медикаменти. Какво казва док?
Примерно аз спрях моят АД, когато бях си възстановила изцяло и напълно ежедневието и нямах никакви ПА, т.е. всички симптоми си бяха изчезнали напълно, върнах се към предишния начин на интензивно ежедневие. Сега съм в началото и ми се струва че ще минат мин 6 месеца, докато можем да говорим за намаляне на приема.
Дори снощи като не си изпих бензото, колко и малка да ми е дозата и днес - ето треперя.
Като ме четете, разбирате, че в този момент от живота все още не съм готова да се откажа от интензивния си живот и дни, което пък някак логично води, че ще пия хапове.
Знаете ли, че преди години един лекар ми беше казал: ще пиеш тия лекарства до гроб, става въпрос за противозачатъчни. Ами, само след 2-3 год същият лекар ми ги спря. Аз някак се бях нагласила вече че ще ги пия постоянно пък виж как стана? Така че никой никога нищо не знае. Организмът ни остава неразгадан, дори и за лекарите, така че приемаш, че ще ги пиеш сега, а утре и нататък - ще ги пиеш, ако е нужно и когато е нужно.

Последна редакция: вт, 27 юли 2021, 16:09 от opelcorsa

# 79
При почти всичко от семейството на SSRI има синдром на отнемането. Това е все едно държавен служител вали гърми, заплатата си идва, но се сменя властта и рязко излита от хранилката, а не става за нищо друго и остава гладен. Същото е със серотонина. Рязко остава дефицит и нещата стават гадни. До адаптиране.

# 80
Аз пак се вкарвам във филма... от едната страна ме сърби все още сливицата не е нито червена ,нито ме боли ,но над нея малко се е подуло и ме е страх съответно да не е рак 🤦‍♀️ Ужас тая хипохондрия

# 81
Аз пак се вкарвам във филма... от едната страна ме сърби все още сливицата не е нито червена ,нито ме боли ,но над нея малко се е подуло и ме е страх съответно да не е рак 🤦‍♀️ Ужас тая хипохондрия
Ако беше рак щеше да ви боли ужасно силно и щеше да плюете кръв, и много други симптоми, и аз си мисля че имам рак на стомаха или на червата, ама всичко е от нерви и гастрит!

# 82
Филми! И аз до вчера, преди да ида на иглотерапия да ме отпусне гърбът имах множествена склероза…

# 83
Значи хем знаем ,че сме здрави ,но пак страх и вкарване в главата някакви болести

# 84
Такова е положението, трудно е много, но се преживява, има хора които цял живот страдат и пак са щастливи, хора с увреждания, хора без крайници, слепи и инвалиди и пак има щастливи, щастието се крие в обичта на бог, само той лекува и помага!

# 85
Да се похваля, ако мога така да го нарека, успешно отидох да ми сложат ваксината, въпреки че го мислих седмица преди това непрестанно😂 от друга страна, сега ми поотмина това, обаче не ми измериха кръвното и сега се чудя дали не е било високо от притеснение и дали би имало някакви последствия…

# 86
Здравейте, от близо 10 години съм с ПР и пих антидепресанти. Сега заради пандемията ПР сякаш изчезна и се замени със все повече засилващо се ОКР /докарах си чак екзема на ръцете/. Предписаха ми ципралекс, но ме е страх от напълняване / заради това съм спирала преди хапчетата/ и като друг вариант бифлокс /но тях не мога да ги преглътна/. Въртя се в омагьосан кръг - хем искам да пия, хем не пия и вече подлудявам близките си с ритуали и тревожност на макс. Реших да търся алтернатива на хапчета и попаднах на Скенар терапия - може ли отзиви ако някой е пробвал? Заради пустия вирус не излизам от вкъщи и се притеснявам да отида до кабинет, но вече не се издържа състоянието.

# 87
Имам нужда от дребен съвет тук - значи както ви казах това лято ще се грижа за баба, това ми е голям проблем но няма как.
Започвам от днес, снощи бях много зле и си позволих малко по-голяма доза - 1/4 вместо 1/8 клонарекс. Смятате ли че е по-добре да го увелича докато явно преодолея този период? Или просто да си трая и главоболията и ПА и вечерните нервни кризи. Не мога да взема решение, защото уж пия АД с цел да махна тоя клонарекс, а и това не ми стига в момента. 1/4 веднага ме успокои, но лекарят ми е дал 1/8.

# 88
Заради пустия вирус не излизам от вкъщи и се притеснявам да отида до кабинет, но вече не се издържа състоянието.
Откога седиш затворена вкъщи?

# 89
635080 - ако нещата са така сериозни ти си прави тирапията, но пий и АД.
Аз от ципралекс напълнях вярно е, но има и други лекарства.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт