Паническо разстройство - 50

• 42 183
  • 756
  •   1
Отговори
# 90
Скрит текст:
Анонимен, синдром на отнемането няма при АД, а при бензо-то, доколкото аз знам. Аз лично спрях есцитила без никакви проблеми, може да имаш страх, че състоянието ще ти се повтори, но не и синдром на отнемане. Друг въпрос, че АД както всички май вече знаем се пият до гроб или поне до съществена промяна в живота ни, която да ни успокои и да няма нужда от медикамент. Така или иначе, ако с терапия или друг начин успеем да махнем Ад, супер, ако не - си го пием дълго, доста дълго. Не мисля че има правило - 6 месеца, година две, при всеки е различно явно.
Аз спрях АД по принуда, защото не се чувствах добре от него, но след 2-3 год виж пак започвам друг, защото живея натоварено с много ангажименти и отговорности, нямам друг изход. Може би когато децата порастнат, аз се поуспокоя някак и имам по-леко ежедневие няма да имам нужда, защото дълги години не съм имала когато дните ми са били по-спокойни. Когато ми се натрупа стрес и напрежение - и неизменно стигам до лекарствата. Също така всички казват, че АД са с натрупване, при мен да кажем 2-3 год без беше добре, т.е. ако пия 1 година и после почивам 2-3, да си призная не бих се оплакала. ще видим, де. Това си го решава лекаря, ние тук си помагаме, но не трябва и да се сравняваме. Примерно моето състояние е провокирано от нещо дребно, а друг е загубил близък- дете майка, ами няма как да е същото нали?
Вярвате на лекаря и пиете, на мен ми се струва Анонимен, че не си готов да спираш медикаменти. Какво казва док?
Скрит текст:
Примерно аз спрях моят АД, когато бях си възстановила изцяло и напълно ежедневието и нямах никакви ПА, т.е. всички симптоми си бяха изчезнали напълно, върнах се към предишния начин на интензивно ежедневие. Сега съм в началото и ми се струва че ще минат мин 6 месеца, докато можем да говорим за намаляне на приема.
Дори снощи като не си изпих бензото, колко и малка да ми е дозата и днес - ето треперя.
Като ме четете, разбирате, че в този момент от живота все още не съм готова да се откажа от интензивния си живот и дни, което пък някак логично води, че ще пия хапове.
Знаете ли, че преди години един лекар ми беше казал: ще пиеш тия лекарства до гроб, става въпрос за противозачатъчни. Ами, само след 2-3 год същият лекар ми ги спря. Аз някак се бях нагласила вече че ще ги пия постоянно пък виж как стана? Така че никой никога нищо не знае. Организмът ни остава неразгадан, дори и за лекарите, така че приемаш, че ще ги пиеш сега, а утре и нататък - ще ги пиеш, ако е нужно и когато е нужно.
Готов, неготов, поне ще опитам, защото иначе няма спиране. Заменя се един с друг и си продължавам така повече от 3,5г. Започнаха да се проявяват странични ефекти. Ако не успея, тогава ще се пие доживот. Синдром на отнемане при SSRI почти винаги има, но аз имах проблем и със спирането на Флуанксола. Спрях го много трудно.
Аз от АД напълнях много, но има хора, които отслабват или не променят теглото си. Индивидуално е.

# 91
Какви странични ефекти имаш?
Да над 3 год е доста, но какво казва лекаря?

# 92
  • Цюрих
Здравейте!
Как ви се отразяват жегите?Обострят ли ви състоянието?Вдигате ли кръвно?Апетит?
Аз установих,че не ги понасям...

# 93
Здравейте!

При мен имам чувството, че жегите отключват това състояние. Кръвното ми е наред, но не ги понасям изобщо! Намразих лято и све…

# 94
Здравейте!

За обостряне на състоянието моята психоложка твърди , че е така ..въпреки ,че аз не мога да разбера още ,но за кръвното ужас днес ми беше 80/50 не знам дали не е от Есобел

# 95
Какви странични ефекти имаш?
Да над 3 год е доста, но какво казва лекаря?
Лекарят казва да се опитаме да ги спрем.
Напълнях много, отключих ИР, хормонален дисбаланс. При спирането- гинекологични проблеми, виене на свят, тунелно виждане, гадене, главоболие, усещане за нереалност и т.н.
Но това е при мен. Не казвам да не пиене. Индивидуално е.

# 96
Има ли някакъв доктор на който може да се разчита за спиране на бензодиазепини ? Някакво място ? Или поне някой/нещо да потвърди че е абстиненция. Снощи от 20:00 до 22:00 съм ходил по улиците вярвайки, че ще умра във всяка секунда. И някакво 'излизане от тялото' да се гледам отстрани се случваше. Все още съм в период на спиране да уточня.

# 97
Има ли някакъв доктор на който може да се разчита за спиране на бензодиазепини ? Някакво място ? Или поне някой/нещо да потвърди че е абстиненция. Снощи от 20:00 до 22:00 съм ходил по улиците вярвайки, че ще умра във всяка секунда. И някакво 'излизане от тялото' да се гледам отстрани се случваше. Все още съм в период на спиране да уточня.
Да, възможно е. Считай спирането на бензо като спиране на хероин. С физически прояви включително. Схемата за спиране трябва да е много плавна , с много плавно намаляне, някъде около 4 месеца отива.

# 98
Стигнах до три четвъртинки, разделени през деня, и едно цяло вечер. През пет дена от половинки на четвъртинки. Плавно ли е ? Физически имам някви изстъпления, но тях приемам. Проблемът ми е, че като ме завземат мислите, че умирам, не мога да измисля начин за справяне. Като парен чук са, а аз съм мекотело.

# 99
Добро утро тази сутрин съм малко уплашена .. може би ще ми се смеете😒 Снощи преди да заспя мисля ,че чух кукумявка и направо мина ток през тялото ми ,после съм заспа и в 5 се будя ,отново я чувам и сега ме е страх.Нали има поверие ,че вещае смърт ,но аз изобщо не знам къде беше кацнала 🙄 Вие чували ли сте

# 100
  • София
Добро утро тази сутрин съм малко уплашена .. може би ще ми се смеете😒 Снощи преди да заспя мисля ,че чух кукумявка и направо мина ток през тялото ми ,после съм заспа и в 5 се будя ,отново я чувам и сега ме е страх.Нали има поверие ,че вещае смърт ,но аз изобщо не знам къде беше кацнала 🙄 Вие чували ли сте

Имах същия страх като бях по-малка. Това са суеверия, не се поддавай. Кукумявката си е животно като  всички други. Аз даже вече ги харесвам, много  са сладки. В много други митологии кукумявката и бухала всъщност са символ на мъдростта и нямат нищо общо със смъртта , но както казах това са само митове и фолклор и нямат нищо общо  с действителността.

# 101
Стигнах до три четвъртинки, разделени през деня, и едно цяло вечер. През пет дена от половинки на четвъртинки. Плавно ли е ? Физически имам някви изстъпления, но тях приемам. Проблемът ми е, че като ме завземат мислите, че умирам, не мога да измисля начин за справяне. Като парен чук са, а аз съм мекотело.
Плавно е , да. Ами незнам какъв съвет да дам. Освен да добавиш алкохол, друго не мисля, че ще свърши работа с мислите. Но това също не е решение.

# 102
Ксанакс и алкохол...?

# 103
Здравейте!
Аз от жегите ставам изнервена и не се побирам в кожата си.

# 104
Не е нечувано, половин Америка праска по 2-3 грама ксанакс с алкохол. А аз го казвам вместо, а не придружаващ!

Общи условия

Активация на акаунт