Паническо разстройство - 50

• 43 724
  • 756
  •   1
Отговори
# 270
Zuchero Не мога да съм полезна с лекарствата, честно, но тренираш и имаш такива проблеми? Обикновено точно тренировките и спорта са препоръчителни при нашите състояния? Всъщност не търся отговор де, учудих се. Успех!

# 271
Здравейте, писала съм два три пъти тук. Имам си тревожно разтройство. Преди няколко месеца го потуших със сероксат половинка сутрин и грандаксин. Само това, за мое щастие. Тогава затварянето заради ковид ми се отрази зле и в частност на съня.
Сега от няколко дена пак не мога да спя, постоянно подскачам в леглото, ток все едно минава през мен постоянно. За секунда не заспивам. През деня имам ужасно стягане в гърлото, почва да боли вече. Ходих днес на психиатър, изписа ми анафранил 10мг х 3бр, флуанскол 0.5 по половинка сутрин и обед. Този анафранил много ме притеснява. Чудя се дали да взема флуанскол, страх ме е да не напълнея. Ама много ме е страх. Държа да изглеждам добре, тренирам силово, режими и сега да не стане така да се издуя. Даже се чудя, защо пък флуанскол. Някой ако каже дали е напълнял от тях, ще съм благодарна Хубав ден.
Да, и от двете се пълнее. По добре взимай флуанксола заедно с АД, че иначе постоянно ще те мята ток.

Но може и да не вземаш, някак да избуташ до ефекта на Анафранила, пак ще качиш, но малко, и то заради повишената КЗ, но пък ще си добре. Другия вариант е да изглеждаш добре и да се чувстваш зле. И това е опция.

# 272
От флуанксолът не се пълнее, а се пълнее много (личен опит), но понякога е необходимото зло. Според мен следвай препоръките на лекаря.

# 273
Оффф като почнете с тея категорични мнения, направо ви се чудя. Пила съм и Флуанксол, не качих и грам. Това значи ли, че трябва да го кажа така категорично? Никой не може да каже дали друг ще качи от даден медикамент, всичко е строго индивидуално.
Аз тези дни имам едно ужасно потене на длани и ходила до степен да капе вода от тях, а в същото време са ледени. По принцип не се потя, особено пък по длани и ходила и се чудя от какво може да е. Колежка ме насочи към щитовидна жлеза, ама реших да се допитам и до вас, че сте изследвали доста неща. Какви изследвания да пусна, знам че бяха различни видове.

# 274
Аз споделям лично мнение, което беше пожелано от потребителя. Твоето е друго лично мнение. Да си уважаваме опита, викам аз. Аз лично напълнях и си докарах ИР, но в крайна сметка не казвам "не пийте", понякога се налага да избереш по-малкото зло.

# 275
Оффф като почнете с тея категорични мнения, направо ви се чудя. Пила съм и Флуанксол, не качих и грам. Това значи ли, че трябва да го кажа така категорично? Никой не може да каже дали друг ще качи от даден медикамент, всичко е строго индивидуално.
Аз тези дни имам едно ужасно потене на длани и ходила до степен да капе вода от тях, а в същото време са ледени. По принцип не се потя, особено пък по длани и ходила и се чудя от какво може да е. Колежка ме насочи към щитовидна жлеза, ама реших да се допитам и до вас, че сте изследвали доста неща. Какви изследвания да пусна, знам че бяха различни видове.
На мен флуанксол ми действаше ужасно. Пих го 2 седмици. Аз при паник атаки се потя така.
Днес ми е 3ти ден с ксетанор и клонарекс. Знам, че не трябва да броя дните, но ми е едно шеметно. Нормално ли е? Иначе взех да поспивам. Постоянно се самонаблюдавам 😔. Опитвам да се занимавам с разни неща, но въпреки това...

Последна редакция: ср, 11 авг 2021, 11:02 от Roxxy

# 276
В над 80% от потребителите на АД и флуанксол в рамките на 42 дни се наблюдава покачване на теглото с над паунда - 4.5 кг, средно 4.8 кг. В период от 84 дни при 72% се наблюдава покачване на тегло над 20 паунда - над 9 кг. При хора, приемащи флуанксол над 24 месеца (при 68%) се наблюдава средно покачване на теглото над 31 кг. Това е сухата статистика. Медицински погледнато АД с флуанксол предизвиква ИР и диабет в много случай при употреба над 12 месеца.

# 277
Здравейте, искам да пробвам без АД и с психотерапия лечение този път. Чудя се между неврорелакс и релаксофитол капсули, но не мога да преглъщам капсули и мисля да ги разтарям - дали може да се приемат така? Ще съм благодарна ако някой го е правил и знае дали е ок като действие. Също търся 5-htp, но не знам какво да купя и дали също ще може капсулата да се разтваря.

# 278
Здравейте, искам да пробвам без АД и с психотерапия лечение този път. Чудя се между неврорелакс и релаксофитол капсули, но не мога да преглъщам капсули и мисля да ги разтарям - дали може да се приемат така? Ще съм благодарна ако някой го е правил и знае дали е ок като действие. Също търся 5-htp, но не знам какво да купя и дали също ще може капсулата да се разтваря.
Нищо няма да стане, ама щом има пари за трошене, лошо няма. Поне пробвайте на NOW Mood Support with Relora. Там има ефект някакъв поне.

# 279
Имам следния проблем днес - хванали сме със сина ми от тия гадни летни вируси, цяла нощ повръщах и дрисках, сутринта и той. Странно но изпих лекарство против разстройството някъде през нощта и го повърнах сутринта, та не си изпих ад то. Тази вечер не мога да реша да пия ли АД, още ми е много лошо и ми се гади. А такива жестоки болки в стомах и цяло тяло не съм имала от доста време. Лошото е че не мога да хапна нищо а да се натъпча на гладно с лекарства ме притеснява че ще върна пак всичко.

# 280
В над 80% от потребителите на АД и флуанксол в рамките на 42 дни се наблюдава покачване на теглото с над паунда - 4.5 кг, средно 4.8 кг. В период от 84 дни при 72% се наблюдава покачване на тегло над 20 паунда - над 9 кг. При хора, приемащи флуанксол над 24 месеца (при 68%) се наблюдава средно покачване на теглото над 31 кг. Това е сухата статистика. Медицински погледнато АД с флуанксол предизвиква ИР и диабет в много случай при употреба над 12 месеца.
Точни това се случи при мен. За над 24м прием- > ИР и много кг+.
За да не се докарам до диабет, трябваше да спра лекарствата от този тип, по лекарско предписание, разбира се.

# 281
Имам следния проблем днес - хванали сме със сина ми от тия гадни летни вируси, цяла нощ повръщах и дрисках, сутринта и той. Странно но изпих лекарство против разстройството някъде през нощта и го повърнах сутринта, та не си изпих ад то. Тази вечер не мога да реша да пия ли АД, още ми е много лошо и ми се гади. А такива жестоки болки в стомах и цяло тяло не съм имала от доста време. Лошото е че не мога да хапна нищо а да се натъпча на гладно с лекарства ме притеснява че ще върна пак всичко.

Като еметофоб това което написа доста ме изплаши, направо ме ужаси, опитай се да пиеш оризова вода и да хапнеш поне малко картофено пюре или 1-2 варени картофа, също си вземи церукал  и няма да повръщаш, аз го пия 9 месеца а в листовката пише 3 месеца, такова е като си еметофоб...Успех!

# 282
opelcorsa, аз бих добавила и активен въглен от аптеката за прочистване, но все пак се консултирай със специалист.

# 283
Точни това се случи при мен. За над 24м прием- > ИР и много кг+.
За да не се докарам до диабет, трябваше да спра лекарствата от този тип, по лекарско предписание, разбира се.
Здравейте и аз съм с Инсулинова Резистентност заради качените килограми. Дори преддиабетно състояние с кръвна захар 7.3. Спрях всички въглехидрати и сега след 7 седмици вече съм 11 км по лека. Кръвната захар вече е 5.2. Трябва да спра Ремиртата, към края съм вече, на половинки съм. Ако Георги знае как е схемата за спиране би ли ми я споделил. Понякога, когато забравя да пия се чувствам по добре на другия ден, отколкото като я пия. Или да изчакам още един месец и да отида на лекар пак. Какво бихте ме посъветвали?!

# 284
Loveme аз бих пробвала 1/4, за две седмици, после през ден ако всичко е наред.

Общи условия

Активация на акаунт