Паническо разстройство - 50

• 42 199
  • 756
  •   1
Отговори
# 525
Elita85, всичко имам аз. Ходих по спешност на кардиолог. Човекът ме успокои, че нищо ми няма на сърцето. Сега съм в друг филм.
master333, аз от деанксит минах на аритави +флуаксол, после на велаксин + флуанксол. Флуансолът едвам го спрях, не питай как, че ми идваше не знам какво да направя. После спрях и велаксина (със силен синдром на отнемане) и сега съм в изходна позиция. Всеки следващ лекар вика, че предният не е изписал правилното лечение. Сега се надявам при това посещение да има адекватни съвети и лечение.
Иначе психиатър ми изписа- Дормиплант, Л-Теанин, Габа, Мелатонин (3мг), 5THP и лексотан. Засега съм яко в джаза, защото след близо 4г. на АД организмът си ги търси явно.

# 526
Екстрасистоли не се оправят. Аз ги имам от много години. Още преди да се проявят паники. В моменти на много емоции ги имах. После вече с паниките. Сега няма паники и тревожности, и пак си има. Няма страшно. Не минават, но и не се мре. Имам по около 20-30 на 24 часа всеки ден, двойни камерни най често.

Цветелина, изписано ти е добро лечение. Почвай го. Серопрам е добър АД.

И за вземащите деанксид и нежелание за АД... Няма да стане. По-сериозно лечение подхващайте, защото после става доста тежко.

Обяснете ми какво чувствате при тия екстрасистоли? Нещо като пърхане в гърдите и гърлото ли? Понеже на мен такова нещо ми се случва, и моя приятелка кардиоложка ми беше предписала Магнерод, след като ме гледа на ЕКГ и ехокардиограф. 🙄
Холтер не са ми слагали.

# 527
Пууу, явно са често срещано явление.. Аз ги имам от 2 години, като са 20-30 не ги усещам, ама като почне да прескача на всеки втори - трети удар ме хваща паниката яко.. Все се чудя дали не могат да уредят сърцето.. Иначе и на мен и кардиолог и електрон физиолог ми казаха, че нямам някакъв физиологичен проблем със сърцето. Благодаря ви за споделеното!

# 528
Въпроса при мен е в това, че определени събития в живота ми аз се връщам към това състояние. Независимо дали съм взимала АД или деаксит или нещо не взимам, оправям се, стабизирам се, чувствам се прекрасно, радвам се на живота, наслаждавам му се и след това бум пак наново старата песен на нов глас.
Въпроса не е в лекарството, а как да не се връщам в това неприятно и на моменти непоносимо състояние
Кажете как като сте се оправили се задържате да сте добре?

# 529
  • София
Елита и  аз имам всеки ден , не им обръщам внимание. Понякога са повече, понякога по-малко. Забелязала съм, че и при цикъл ( поне при мен) се увеличават. Никакви хапчета не приемам. Номера е да не им обръщаш внимание. След като лекар е установил, че не са опасни разбира се.

Цветелина, аз ги усещам като лек удар в средата на гърдите отвътре на вън.

# 530
Елита и  аз имам всеки ден , не им обръщам внимание. Понякога са повече, понякога по-малко. Забелязала съм, че и при цикъл ( поне при мен) се увеличават. Никакви хапчета не приемам. Номера е да не им обръщаш внимание. След като лекар е установил, че не са опасни разбира се.

Цветелина, аз ги усещам като лек удар в средата на гърдите отвътре на вън.

Точно покрай цикъл съм го усещала най-вече това нещо. Май ще си пия и магнерот ей така профилактично, и без друго ми е изписан от лекар. 🙄

# 531
Екстрасистоли не се оправят. Аз ги имам от много години. Още преди да се проявят паники. В моменти на много емоции ги имах. После вече с паниките. Сега няма паники и тревожности, и пак си има. Няма страшно. Не минават, но и не се мре. Имам по около 20-30 на 24 часа всеки ден, двойни камерни най често.

Цветелина, изписано ти е добро лечение. Почвай го. Серопрам е добър АД.

И за вземащите деанксид и нежелание за АД... Няма да стане. По-сериозно лечение подхващайте, защото после става доста тежко.

Обяснете ми какво чувствате при тия екстрасистоли? Нещо като пърхане в гърдите и гърлото ли? Понеже на мен такова нещо ми се случва, и моя приятелка кардиоложка ми беше предписала Магнерод, след като ме гледа на ЕКГ и ехокардиограф. 🙄
Холтер не са ми слагали.
Усещане за пропуснат удар , последван от силен, усещане за "пърхане", усещане за допълнителен удар, последван от замайване, изпотявания или иглички. Общо взето това е, не е опасно, но не е и приятно.

# 532
Въпроса при мен е в това, че определени събития в живота ми аз се връщам към това състояние. Независимо дали съм взимала АД или деаксит или нещо не взимам, оправям се, стабизирам се, чувствам се прекрасно, радвам се на живота, наслаждавам му се и след това бум пак наново старата песен на нов глас.
Въпроса не е в лекарството, а как да не се връщам в това неприятно и на моменти непоносимо състояние
Тук повечето търсим отговор на този въпрос, но малцина са го открили. Тъкмо малко се поосефери човек, и бам, нов шамар. За мен АД не беше правилният, след като след 4г. прием спирането беше ужасно и симптомите се върнаха. Няма как 4г. да пиеш АД и след спирането да си по-зле от преди започването. Че аз ако не го бях започвала, щях да съм по-стабилна към днешна дата.

# 533
Тук повечето търсим отговор на този въпрос, но малцина са го открили. Тъкмо малко се поосефери човек, и бам, нов шамар.
Е защото не е болест, а състояние. И като такова, се влиза в ремисия. Никога не се излекува. Ремисията може да е седмица, може да е и над 20 години. Но пълно излекуване няма, защото мозъка просто се изменя по начин да очаква проявите на паника.

# 534
Пууу, явно са често срещано явление.. Аз ги имам от 2 години, като са 20-30 не ги усещам, ама като почне да прескача на всеки втори - трети удар ме хваща паниката яко.. Все се чудя дали не могат да уредят сърцето.. Иначе и на мен и кардиолог и електрон физиолог ми казаха, че нямам някакъв физиологичен проблем със сърцето. Благодаря ви за споделеното!
И аз съм така с екстрасистолите. Понякога са адски много, не се трае, през няколко удара, ужас е. Преди години ми предписаха малка доза бетаблокер и като стане много зле положението, си взимам временно. Иначе цикълът е голям провокатор на прескачанията - преди, по време, след. Имат връзка хормоните и прескачанията. Убедена съм, че не е само на стресова основа. Но е ясно, че стресът ги влошава.

# 535
Скрит текст:
Тук повечето търсим отговор на този въпрос, но малцина са го открили. Тъкмо малко се поосефери човек, и бам, нов шамар.
Е защото не е болест, а състояние. И като такова, се влиза в ремисия. Никога не се излекува. Ремисията може да е седмица, може да е и над 20 години. Но пълно излекуване няма, защото мозъка просто се изменя по начин да очаква проявите на паника.
Аз изобщо не държа вече да се "излекувам", просто да намеря правилната формула, за да живея нормално- с бистър ум, притъпена хипохондрия и с медикаменти, които да ми помагат и да не ми вредят толкова.

# 536
Мен ми изписаха небилет по 1/2 всеки ден, ама проблема е, че седя с 45-50 пулс напоследък , и пак има систоли Grinning Та бавния пулс не гарантира махане. Обаче е гот, особено като видя, че по време на сън съм имал 30-35 пулс Grinning Някой ден няма да има никакъв пулс и ще се махам от тоя объркан свят вече.

# 537
Пулсът ми влезе в граници след посещението при кардиолог и ПА в кабинета (изкарах акъла на човека). Smiley Сега се чудя, дали да дам едни пари за ЯМР, че да мирясам и от това и както казва мъжът ми "да видим кое е следващото". Още с влизането в колата след прегледа започна да ме боли глава и да викам, че сега пък зрението ми се замъглява. Вкарвам си мухата в главата и няма спокойствие. Затова съм си записала час при психиатър (отново), да видим той какво ще се произнесе.

# 538
Моят пулс си е висок, особено като се напрегна, скача над 100. Честно казано не знам дали конкорът ми помага, те не изчезват, просто малко по-леко се усещат. Но веднъж появят ли се, няма оправия, поне при мен.Най ми е яко като ми се насъберат няколко проблема наведнъж - екстрасистоли, кръвно, колит. Някой път е отчайващо при мен.

# 539
Пулсът ми влезе в граници след посещението при кардиолог и ПА в кабинета (изкарах акъла на човека). Smiley Сега се чудя, дали да дам едни пари за ЯМР, че да мирясам и от това и както казва мъжът ми "да видим кое е следващото". Още с влизането в колата след прегледа започна да ме боли глава и да викам, че сега пък зрението ми се замъглява. Вкарвам си мухата в главата и няма спокойствие. Затова съм си записала час при психиатър (отново), да видим той какво ще се произнесе.
Добре, според мен иди на невролог, кажи, че като наведеш главата надолу и те прорязва ток през гръбнака, имаш вдървявания на крайниците, изтръпвания, нямаш периферно зрение и изпитваш ужасни главоболия всекидневно. След добра актьорска игра, ще те прати на ЯМР на глава и врат да се изключи МС и тумори в главата и врата, както и ошипявания. После няма да се успокоиш, ама поне няма да занимаваш невролозите с глупости. И кардиолозите също.

Общи условия

Активация на акаунт