Каква марка хладилник да избера тема N⁰2

• 45 549
  • 735
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте,

обзавеждам ваканционен имот и не търся топ клас уреди. Искам да е малко по- широк- 70 см, да има диспенсър и дълга гаранция.

Какво ще кажете за този, как е като качество?

https://www.technopolis.bg/bg/Hladilnici-s-frizer/Hladilnik-s-fr … 40-DZXBN/p/660763

Благодаря!

# 151
  • Велики Преслав
Сега, нямам наблюдение над диспенсъра на това Беко, но преди време имах хладилник не помня кой, на който водата от диспенсъра поемаше лош мириз и вкус.
  Приятели имат старо беко с диспенсър и мирише. Имал съм хладилник свързан към водопровода, при него беше друго и беше уникално.
  Поразпитайте, за да не съжелявате.
А що се отнася до марката, като я видя за хладилник, ми се обръщат червата. Аз имам на Беко хладилници 3. Единия първия No frost купен 1998 някъде и работи страхотно. Втория купен така да вила 2016 без No frost. Третия купен 2018. Последния  прилича на вашия. Ами боклук. На колкото и да го настроя, все си прави 1 градус във хладилника.
Още докато беше нов и се разработи, звуците от него бяха като пръдня. Нещо като пъррррр. Иначе компресора е много тих. Осещам, че работи ако си сложа ръката на него да усетя вибрации. Та средния и посредния имат вече кородия, а най-стария просто леко пожълтя по пластмасовите кантове. През 2020 му смених компресора но по-вина на човек не от старост. Та правете си сметка как се променя качеството.

# 152
Щом е за ваканционен имот, вероятно става.
Има инверторен компресор, NoFrost. Дали е шумен, аз не знам.
По принцип марката не се слави в последните години с качество, но пък щом няма да се използва интензивно, може и да е оптималното решение.
Вижте и този, но няма дълга гаранция:
https://www.technopolis.bg/bg/Hladilnici-s-frizer/Hladilnik-s-fr … 200S9-EO/p/661620

# 153
Благодаря ви за отзивите!

Вероятно ще размисля за Беко- то и за диспенсъра ( заради миризмата) .

Да, имота е ваканционен, но хладилника няма да се изключва или поне фризера. Винаги трябва да има нещо за хапване при пристигане късно вечер там.

Значи обръщам око към Либхер, Самсунг. Какво ще кажете за LG, гледах че имат 5 год гаранция в момента.?

# 154
Е LG ще е супер стига да ви е в бюджета...
И на ЛГ водата не се вмирисва в диспенсъра от 6 години го ползваме. В началото съжалявах защото отнема пространство от вратата но се оказа супер сполучлива идея.... Но имайте в предвид че пием само розов Девин и не знам с друга вода да не зеленява или вмирише....

# 155
  • Велики Преслав
Ако трябва да избирам между Samsung и LG бих избрал LG. Причината е следната.
При Samsung кондинзатора ( по който тиче топлия фреон) е разположен в страничните панели. Това в бъдеще би се оказало проблем. Аз лично, като се спука такъв му правя външен и работи добре, но е нужно изчисляване, доста промени и е скъпо. При LG e външен.
Ако Марсиан е прав и водата не мирише, аз бих взел LG.
Друга моя любима марка е Haier. Страхотни в хладилниците по ред причини. Иначе LG

Последна редакция: нд, 22 авг 2021, 20:24 от Vasil Vasilev 676271

# 156
Какво ще кажете за LG, гледах че имат 5 год гаранция в момента.?
+1 за LG
Тук в момента има много добри цени:
https://techmart.bg/%D0%9A%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D … 7%D0%B5%D1%80-LG/

# 157
  • София
Аз също съм тотален фен на LG. Нашият е с диспенсър и нито мирише, нито нищо.
Ей този е направо огромен вътре, много исках да купим такъв, но нямахме място за него и затова взехме 60 см широк, колкото и да ми беше тъжно.

# 158
  • Велики Преслав
Щом не мирише при LG, още по-добре. При Беко очевидно не е изолирано добре и поема миризми.

# 159
Ние също сме фенове на LG що се отнася за хладилниците. Спряхме се на този https://techmart.bg/%D0%A5%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D … 20GTF-744%20BLPZD

Държим на черния цвят. Забелязах,че има много хладилници на LG с 5 годишна гаранция ако са закупени до 31.08, но този модел не е един от тях. Знаете ли защо?

Редактирам се - От ЛГ ми казаха,че в промоцията не участват хладилници с горна камера. Много тъпо!

Последна редакция: пн, 23 авг 2021, 11:26 от Goldeva

# 160
И аз харесвам хладилници с горна камера (сегашният не е такъв) заради по-малката камера. Но ми идват много ниски чекмеджетата за зеленчици. Чудя се дали знаете възможно ли е свободностоящ хладилник да се сложи върху шкаф с височина 20-30 см. (разбира се, ако самият хладилник е около 1.70 м).

(Преди бях питала за един хладилник, който си мислех, че е на разваляне, защото вдигаше темперетурата на хладилната част на 9 градуса - сигурно вратата е била оставянa недобре затворена - в големите жеги по-преди нямаше проблеми... и като чета тук май следващият ще е no frost Simple Smile).

# 161
  • Велики Преслав
Ми може да го сложите, защо пък не.
 Аз обаче мисля, че има хледилници с долен фризер който е по-малък от някои горни фризери.

# 162
Има ли хладилници без фризер и без камера, no frost? От по-големите, но с една врата?

# 163
Здравейте,
Моля да ми препоръчате хладилник с фризер, предпочитам Либхер или LG, бюджет до около 900 лв. Доста разглеждах и не мога да преценя. Сегашният ни хладилник е с височина 175 см и над него има шкаф, но установих, че с тази височина изборът е много малък, почти никакъв. Така, че ще преправим шкафа най-вероятно.

Благодаря!

# 164
  • Велики Преслав
Има ли хладилници без фризер и без камера, no frost? От по-големите, но с една врата?
Демек искате само хладилник но да е No frost

Общи условия

Активация на акаунт