Каква марка хладилник да избера тема N⁰2

• 45 510
  • 735
  •   1
Отговори
# 645
И аз не се сдържам. Какво означава те да Ви питат, а Вие да отговаряте? Да не искате да ви вадят думите с ченгел.
Въпреки че се държите така сякаш са Ви длъжни, хората продължиха добронамерено да Ви отговарят.
Какво означава и "да си помогнем взаймно"? Двама от форумците се опитват да Ви помогнат, Вие се цупите.
Отделно, ти ви казват за поръчка, Вие пак настоявате, че ЛГ няма подходящ във Вашия град. Ами малко вероятно е да има. Защо да го дръжат на такъв малък пазар в наличност. Отивате, питате, предплащате и Ви го доставят

# 646
  • София
Deathcrush, и трите хладилника, за които питате, са със статична система, тоест, трябва да се размразяват. И трите са стандартни масови евтини хладилници, нито особено икономични, нито с някакви екстри. Ако питате кой от тях е по-добър, аз лично не знам какво да ви отговоря - AEG се води мааааалко по-икономичен, Либхера е с маааалко повече полезен обем и поне камерата му е с автоматично размразяване, Шарпа пък е най-евтин. И трите ще си вършат, колкото могат, работата, за която са предназначени, но не очаквайте нито да са особено дълговечни, нито да ви спестят периодичното размразяване, чистене, миризми, течове и т.н. Лично аз не бих дала 800 лв за такъв хладилник, така че гласувам за Либхера в случая, но наистина не разбирам какво ви пречи да си поръчате примерно този хладилник онлайн и да ви го доставят вкъщи: https://www.pazaruvaj.com/hladilnici-c3168/lg/gtb382pzczd-p395303753/

# 647
  • Somewhere far away
Защо да го дръжат на такъв малък пазар в наличност.
Защото искам да го видя на живо преди да го платя.

# 648
Защо да го дръжат на такъв малък пазар в наличност.
Защото искам да го видя на живо преди да го платя.

В такъв случай или пътуваш, или купуваш каквото има при вас и толкова. В края на краищата всички хладилници охлаждат. Ама не може хем така, хем онака, винаги с нещо трябва да се направи компромис.

# 649
То е хубаво и да знаеш какво да му гледаш.

# 650
Аз изкарах 20 години и отгоре с един Бош, с горна камера, Шарп за телевизори става, ама за хладилник, по-добре нещо друго. Предубедена съм.

# 651
  • Варна
За малък хладилник височина около 80-85 см с една врата и малка камера, същите марки които препоръчахте по горе ли предлагате?
На пръв поглед/първо търсене в Технополис, Техномаркет и Зора не ги видях, има други. Ама сега започвам търсенето....

# 652
  • София
За малките хладилници май няма особен избор, там основно либхер е превзел нишата.

# 653
За малък хладилник височина около 80-85 см с една врата и малка камера, същите марки които препоръчахте по горе ли предлагате?
На пръв поглед/първо търсене в Технополис, Техномаркет и Зора не ги видях, има други. Ама сега започвам търсенето....
Там няма кой знае какво да се препоръчва. Аз поне нищо добро не съм виждала. Единствено Либхер може би са малко по-сносни, но пък са скъпи за толкова малък хладилник.
Зависи и за какво и колко ще се използва.

# 654
  • Варна
Благодаря за отговорите. Явно няма голям избор и е основно това което съм видяла.
За един човек е, ако е голям ще стои полупразен, за това помислих за малък. А и жилището е 45 квадрата

# 655
Е да, наистина е малко жилището, но ако сложите малко по-голям, все толкова от площта ще отнема. Малкият може същият или повече ток да хаби.
Ако имате възможност, вижте този. Наистина е хубав уред. тих, икономичен и няма да се налага да се размразява никога:
https://techmart.bg/%D0%A5%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D … 20GTB-382%20PZCZD

# 656
  • Пловдив
Здравейте, предстои ни да купуваме хладилник. Спряхме се твърдо на LG.
Мисля да вземем по-високия модел. Ето този https://techmart.bg/%D0%A5%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D … 0LG%20GBB-72PZUGN

Конкретният въпрос ми е, тези въздушни завеси, метален гръб и т.н екстри дали не са само маркетингов трик, защото в единия магазин ни казват че металната задна част на хладилника предпазва от миризми, а в другия магазин консултанта казва, че бил с цел като спре тока да продължава да охлажда.

Има същия модел с обикновено дъно, не метално. Струва ли си тази "екстра"

# 657
Не зная дали струва за друго ( това че е капсулован гърба), но поне не пташлясват онези скари/ решетки, и не събират паяжина Grinning
За мен е в плюс.
Комшиите са с този модел и са много доволни.

# 658
Това, че не прашасват отзад и за мен е най-големият плюс. Иначе е въведено като противопожарна мярка:

https://www.which.co.uk/reviews/fridge-freezers/article/fridge-f … fety-a6NGD8C4QQlX

# 659
Здравейте, предстои ни да купуваме хладилник. Спряхме се твърдо на LG.
Мисля да вземем по-високия модел. Ето този https://techmart.bg/%D0%A5%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D … 0LG%20GBB-72PZUGN

Конкретният въпрос ми е, тези въздушни завеси, метален гръб и т.н екстри дали не са само маркетингов трик, защото в единия магазин ни казват че металната задна част на хладилника предпазва от миризми, а в другия магазин консултанта казва, че бил с цел като спре тока да продължава да охлажда.

Има същия модел с обикновено дъно, не метално. Струва ли си тази "екстра"
Струва си, защото предпазва хладилника от наранявания отзад и ако е на открито място, чисто естетически, изглежда по-добре. Не се вижда охладителя. Не  е трик и не е свързано с нещата, които са казали в магазина, а те направо са смехотворни.  Като погледнете металния капак отзад, ще видите, че има едни отвори за вентилация , така, че глупости приказват. Какви миризми и от къде ще се вземат?!  "Консултанти" им кажи повече не ги обиждай, както се казва. Тези изобщо не знаят как работи такъв тип хладилник.

Въздушната завеса също не е маркетингов трик. Това е поток от въздух,  който духа от горната част вертикално надолу и предпазва от бързо изстиване вътре при по0дълго отворена врата, а и не само.

Общи условия

Активация на акаунт