В момента чета ... 71

• 47 951
  • 747
  •   1
Отговори
# 495
  • Бургас
Скоро прочетох "Удавниците" на Дженифър Макмеън и сега попаднах на това интервю.
https://bgstoryteller.co/2021/08/29/%d0%b4%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0% … 0%b2%d0%b0%d1%82/
Скрит текст:
Заглавието ми напомни на реплика от филма "Огледало с две лица": Двама мъже съм погребала, две деца съм отгледала, аз моето кафе съм го направила".
А сега започнах "Малък живот " от Ханя Янагихара.  Струва ми се недомислено, толкова обемна книга да бъде с меки корици.

# 496
Подходих към "Изхвърлени в Америка" с леко снижени очаквания заради не особено ласкавите коментари в темата, обаче на мен пък ми хареса наистина много и я прочетох бързо, въпреки обема. Харесах не само историятата, която е едно задъхано и напрегнато пътуване от Акапулко до Мериленд, но и начина, по който е написана - хем увличащо, хем усещах личното отношение на авторката към темата за миграцията и емпатията ѝ към героите, доволна съм, че прочетох тази книга.

# 497
Въпрос към тези, които вече са прочели новата книга на Юрт и Русенфелт. Свършва ли най-накрая поредицата или пак ще чакаме неведение?
Аз ще си взема книгата след 2-3 седмици, когато правя поръчка с учебници и сборници за училище.

# 498
  • Mostly in my mind
Моля,  отговорете на въпроса на ston в скрит текст. Simple Smile

# 499
Ще отговоря в скрит текст за Юрт и Русенфелт, но според мен няма нужда да е скрит:

Скрит текст:
Не, поредицата не свършва. Свършва само една сюжетна линия. За сметка на това обаче започва друга.

# 500
# 501
Прочетох Лоша кръв на Джон Кариру по препоръка от Бил Гейтс. Wink
 Тази, Образована и още няколко други книги , са му в топ за 2018г.
Бях вече прочела Образована , когато попаднах на негово интервю.
Та, Лоша кръв за сега е съвременна литература, но след години може да стане и историческо четиво.
Сигурно историята на компанията " Теранос" се изучава в доста специалности. Финаси, медицина , право и прочие.
Не бях чувала за нея, но ми беше интересно. Суховата, с много научни термини, но си я бива.
Разбрах защо Гейтс я харесва.
Началото на неговото издигане към звездите си прилича с това на Елизабет Холмс.
И той обещава нещо ,което няма на инвеститор, но за разлика от нея  той разчита на собствен интелект.
Както казва автора на книгата, много ИТ  иновации са започнали с голи обещания, с надеждата да постигнат уговореното в даден момент. И ако не успеят, ще има разочаровани инвеститори и потребители.
Но нагло и безцеремонно да посягаш към човешкото здраве е безочливо.
Нямаш образованието, но имаш чар. И парите на родителите си.
В началото се споменава Пфайзер и се стига до сегашния президент на САЩ.
Имаме си поговорка, че не е луд този, който яде баницата.

Започнах Завърналите се на Джейсън  Мот- ще върви по диагонал. Кара ме на сън след 3-4страници.

# 502
  • Варна
Прочетох "Игра на лъжи". Отвлечено начало, нейде към средата внезапно сюжетът се забърза, стана ми интересно и накрая взе, че свърши тъпо, даже не съм сигурна как точно завърши, защото предпоследната глава отново беше супер отвлечена и неясна Crazy
Давам почивка на четеца и мятам "Списъкът" на Луси Фоли.

# 503
  • на острова на мечтите
Току що затворих "Последната нощна обиколка " на Конъли. Приятна за четене, макар че ми се виждат малко нагласени събитията и развръзките... Добре построен сюжет, но нещо ми липсва... И понеже я взех от библиотеката, май е краткото( джобно) издание и някои събития изглеждат необосновани...
От утре ще имам по-малко време за четене на приятна литература... Но пък имам много книжки... Голяма съблазън!
П.С. и понеже никой не е писал след мен, и да не ме "плеснат" модераторите по ръчичките, дописвам: купих си Лоша кръв... Няма да се включа скоро в темата... Подстрекавате ме да купувам книги... Не бива така....

Последна редакция: нд, 05 сеп 2021, 22:16 от danilu

# 504
danilu, и аз съм " потърпевша " от тази група.Sweat Smile
Но вече ще се въздържам, че шкафа е пълен.

Дочетох Завърналите се и най-ми хареса пролога.
Авторът пише, че книгата е вследствие от негов сън, в който разговаря с починалата си майка.
Не ме грабна историята, но може би и аз като него, по-скоро предпочитам да не се товаря със спомени за напусналите ни любими хора.

Продължавам с Феранте, че я бях оставила на пауза. Започвам втората книга от четирилогията.

# 505
Според правилата когато заглавието е прозвище или прякор членът е винаги непълен.
Много пъти сме го коментирали това.
Явно точно този коментар и аз съм го пропуснала, мернала съм тези, според които Кестоновия човек е сгрешено. Е, сега поне ми се изясни, а не съм си правила труда да ровя в правописния речник точно за това.
Леле, Месечинке, бърза си. Аз съм на стр. 250 от 360. Да,наистина след средата става по-интересно, но мен тази книга не ме загуби в никой момент, ще сложа в спойлер защо.
Скрит текст:
Темата за психичните заболявания за съжаление ми е близка и винаги ми е интересно да чуя или прочета различни гледни точки по въпроса. Също и за семейните взаимоотношения и скритото от децата. В повече ми дойдоха честите описания как новата информация действа на героинята като шамар.
От Юрт и Русенфелт имам пропуснати две - първата и третата от поредицата, затова не бързам със седма.

Последна редакция: пн, 06 сеп 2021, 12:14 от Анонимен

# 506
  • SA
Не пиша в темата, но редовно я следя. Набелязвам си интересни книги и благодаря за споделените мнения на всички! За новата книга на Юрт и Русенфелт - толкова ми е любима тази поредица, не ми се иска да свършва и поне още една книга със сигурност можем да очакваме. Надявам се отново да е в превод на Анелия Петрунова.

Последна редакция: пн, 06 сеп 2021, 18:52 от Kameloth

# 507
  • Mostly in my mind
Тц тц, не пишете, ама явно и не четете...

# 508
Имам зарязани Яа Джаси - "Завръщане" и Лиза Сий - "Снежно цвете и тайното ветрило". Чудя се, да ги продължавам ли една по една или директно да ги разменям. Ще се почудя още малко.
На аудио си стоя на Сара Джио - "Пролетен сняг", с променлив успех, както и на "Зовът на кукувицата" - е много тегава стана, след силното начало.
На четеца - "451 по Фаренхайт" и "Стефани Плъм - г-жа Сватовница". От библиотеката взех по препоръка оттук "Мафията на майките", Джоджо Мойс - "След теб", въпреки че пак тук прочетох, че втората била много слаба, ще й хвърля едно око на вентилатор, "Прелест" от Маргарет Мецантини, Софи Лагуна - "Далечна светлина" и "Любимата формула на професора", която май е за заболяване, а и Елена Феранте - "Измамният живот на възрастните", която започнах и може би няма да дочета. От тези, които взимам от библиотеката, прочитам около 50%, останалите са просто за запознаване. "Игра на лъжи", която чета в момента, също е от библиотеката, после я мернах, че я има на ел. книга за сваляне, но свърши Wink.

# 509
  • Русе

Завърших и с две думи мога да опиша книгата : топла и уютна. Авторката е македонка и има кафене в Ловеч. Един от главните герои е самата тя, където и в книгата споменава за чудните белгийски вафли, които прави :

Ако има някой от Ловеч и е ходил в Iron 26 ще се радвам да сподели мнение.
Иначе за книгата едно отдалечено и отчуждено семейство : съпрузите и техния пораснал син. Но за травмите и миналото, които ни преследват ,за грешките, които допускаме като родители, и сме чужди за най-близките си , а готови да споделим  мъката ни с непознати, за любов, прошка и приятелство,за намиране път към себе си ,за заблудата оставаме заедно, заради детето, но и че всъщност така лъжем себе си и него, и издигаме още по -дебели тухлени стени и преставаме да живеем,а съществуваме. Кратка, докосваща и приятна семейна история.

Последна редакция: пн, 06 сеп 2021, 15:56 от lorito5678751

Общи условия

Активация на акаунт