Захранване - въпроси и отговори - тема 11

• 39 742
  • 847
  •   1
Отговори
# 750
Моята от плодовете само круша, слива и банан зачита. Като крушата и е топ. Аз пасирам в блендер плода, само сливата ми е на гербер, защото нямам домашна. Или слагам в мрежичка да си чопка.
И моя е така,по тази причина се принудих да добавя круша към телешкото колкото и да е гадно, просто да хапва някакво месо. Само така минава номера,но пък като гледам ХИП също ползват сладки неща към месата - телешко с морков и пуешко с тиква са си направо сладки

# 751
  • София
Сладкият картоф също много си пасва с месата.

Еминка, лично мнение, това е ужасна комбинация, че и 4 дни подред да се дава. Освен това, което ти изброих това пюре ще е тотално безвкусно, и двата зеленчука са воднисти, накрая може въобще да отказва и други пюрета да яде. Съвет от мен, купи от магазина пресен зеленчук (който от двата въвеждаш в момента) и го комбинирай с някой въведен, може даже по-сладникав, но не отново разхлабващ. То това стомахче ще му стане много зле докато въведеш. Цялата галимация е 10мин готвене на пара заедно с подготовката на зеленчука. Моят син отказваше броколито, дори не натисках, на кухнята го яде преспокойно, но е в комбинация с други неща и така има някакъв вкус. И пак избягвам да е повече от веднъж в седмицата (вече е на 1г4м), а камоли 4-5 дена подред. Тиквичката също е веднъж седмично, но отново е в комбинация с други неща (в кухнята е предимно мусака от тиквички, за да придобиеш представа). Ти ще решиш, но аз като майка ти давам този съвет.

# 752
Наивница, на периоди са децата - понякога си изяждат всичко, друг път е само млякото. Не се притеснявай, ще отмине и ще почне пак да похапва. Няма смисъл да се напрягаш, не настоявай като не иска нещо, само с това може да объркаш.
Има един сайт solidstarts, там може да видиш каква форма е подходяща за възрастта на детето, ако си решила да даваш парченца.

# 753
Кога може да се предложи нахут?
Чудесна храна... от 7.5-8 м.
Пасирайте добре, без люспи.

Цитат
Чудех се и аз дали да пиша, Birdie преди 28г. същите практики ли ползвахте или съветвахте хората друго?
Писах като майка, която има опит. Всяка майка сама си решава кого да слуша.
Да, когато Педиатричният хаос е пълен, "дж.п. системата" не си вдига телефоните, и циркът тотален? ... да, до там се стига. В това сте прави, да. 28 години се разглеждат като постоянно движение напред... тук няма дж.п. Има сериозни неща.

# 754
Синът ми е на година и 10 месеца, ще махна само люспите. Притесняваше ме това, че е силен алерген ...

# 755
Нахутът не е силен алерген.

# 756
Синът ми е на година и 10 месеца, ще махна само люспите. Притесняваше ме това, че е силен алерген ...
Не, не е алерген... понасят го добре.

Цитат
Бърди не разбрах да отговори на въпроса за 28г стаж?
Работя професионално това от 1994... 28 години са? да

Цитат
На 8м дадох нахут и много му хареса.
Чудесна храна, много полезно, нужно... заедно с леща и обикновен боб. А изобщо не манго, авокадо, мъфини, попарки и подобно.

Цитат
А може ли малко споделен опит за подправките? До момента съм предлагала магданоз, копър и бялата част на праза.
Ако изключим лютивите подправки, другите се понасят много добре. Не даваме черен пипер... .
След 10 м, може спокойно да готвите с подправки и да отделяте порция- особено меса... картофки, готвени в сос и подобно... например обикновен боб (без брашно!)... който си готвите нормално, но после пасирате през сито.

Последна редакция: вт, 25 яну 2022, 15:18 от Birdie

# 757
На 8м дадох нахут и много му хареса. Мисля, че дадох, като фалафели. Не знам да е силен алерген.

Бърди не разбрах да отговори на въпроса за 28г стаж?

# 758
А може ли малко споделен опит за подправките? До момента съм предлагала магданоз, копър и бялата част на праза.

# 759
Аматьорски въпрос... Когато предлагам за опит нов вид каша малко количество отделно или мога да я смеся с вече въведена до обичайното количество за хапване?

# 760
Аматьорски въпрос... Когато предлагам за опит нов вид каша малко количество отделно или мога да я смеся с вече въведена до обичайното количество за хапване?
Можеш да я смесиш, една лъжичка от новата и две от старата да речем.
Аз така направих.

# 761
  • София
Аз не съм въвеждала кашите по лъжички или каквото и да е. Директно си давах по цели порции и колкото изяде.

# 762
Аз не съм въвеждала кашите по лъжички или каквото и да е. Директно си давах по цели порции и колкото изяде.
Имах предвид инстантни каши, не готови, така го разбрах поне въпроса. Blush
Но дори и готова да е, може да се смеси новата с въведена вече каша.
Така са ме съветвали мен, само в началото, като въвеждах кашата, с оризова започнах,
разреждах с АМ една лъжичка от инстантната каша, след няколко дена прибавих
и плод от бурканче към кашата. Готови каши в бурканчета не съм използвала все още.
А под лъжичка, ако не съм се изразила правилно, имам предвид суха каша, не готова.

# 763
  • София
За инстантните говоря. Нито тях, нито брашната (оризово, елда напр.), нито самите зърна не съм въвеждала по лъжички. Директно си правих порция по колкото ядеше на хранене. И винаги с плод ги давах или тиква/сладък картоф, те иначе са тотално безвкусни. Не разбирам предвид кои имаш предвид под готови. Това са си инстантните освен ако няма накакъв вид, за който не съм чувала.

# 764
Майчета здравейте отново.
Вчера на обяд в 11 и 30 отворих борканчето с пюрето могали днес към 12 и 30 да му дам от същото борканче или да го хвърля?

Общи условия

Активация на акаунт