Захранване - въпроси и отговори - тема 11

• 40 857
  • 847
  •   1
Отговори
# 615
  • Седмото небе
Алиса, пиша на ЛС Wink

# 616
  • Варна
Здравейте. Какво количество каша/плод се предлага на 7-месечно - пак ли е като пюрето та обяд 160 170?
Добавяте ли мляко към заместените хранения?

# 617
Когато давате месно пюре дохранвате ли с АМ/ кърма?

# 618
  • Варна
Не, спрях да дохранвам, понеже изглежда наяден, затова се чудя дали трябва да се добавя към пюрето/кашата?

# 619
Източникът му е оркестърът ...в главата явно...не се стърпях, съжалявам...
Последният пост с водата и овеса направо ме разби...тук там нещо вярно се пише, обаче това бе пълно с плява...коя майка дава 2л вода на детето, предлагат му да пие, не го наливат, алергии страшни от овес не съм чела и чула...

# 620
Очевидно тук всяка една майка направо е  тровила детето си, като му е давала тиква, авокадо и овес преди 1г! Голям срам!
Детето ми пие по 200-250 мл на ден. В повечето случаи малко повече от една нееазливаща чаша. Напоследък през ноща също иска чай и става около 300мл за 24ч.

Бърди сега се сетих да те питам нещо, щом си педиатър със сто годишен стаж и там всичко най-добро, защо си губиш времето да пишеш във форум? Не си ли супер зает с пациенти? Аз също не бих ти се доверила, защото искам в първи клас детето ми да е захранено с всичко, а даже и малко по-рано!

Джей, супермама и аз ви подкрепям!❤

Последна редакция: нд, 09 яну 2022, 11:59 от Анонимен

# 621
Здравейте.
Имам бебече на поти три месеца изцяло на кърма е. Планирам да го изкарам така до 6м живот и здраве, но започнах да чета за захванването. Прочетох книгата на Маги Пашова и мисля да започна с пюрета, а около 7м-8м да вкарвам и ЗВБ.
Може ли да ми препоръчате хубав и качествен сет за хранене, като искам да става и за пюрета хранене от мен и за хранене от нея самата. Също така да има и чашка. Може и да не е сет, да са отделни неща, просто да са качествени и възможно най-удобни за нея.

# 622
Можеш да видиш нещата на Mushie, силиконови са и са удобни (купичките се захващат с вакум за табла или маса, за да няма инциденти).
Здравейте.
Имам бебече на поти три месеца изцяло на кърма е. Планирам да го изкарам така до 6м живот и здраве, но започнах да чета за захванването. Прочетох книгата на Маги Пашова и мисля да започна с пюрета, а около 7м-8м да вкарвам и ЗВБ.
Може ли да ми препоръчате хубав и качествен сет за хранене, като искам да става и за пюрета хранене от мен и за хранене от нея самата. Също така да има и чашка. Може и да не е сет, да са отделни неща, просто да са качествени и възможно най-удобни за нея.

# 623
  • София
В началото взех 3 размера с купички с вакуум (още се ползват). После се поориентирах според как върви захранването и какво е нужно. Да ви кажа честно бързо се научи как да заобиколи вакуума и си ги обръща спокойно.
Има и една марка Miokokoi (или нещо подобно е изписването). В Дундьо съм ги виждала, може и другаде да има. Голямата чиния е с разделения, има и купичка. Прибори също имат. Бях ги загледала и мисля по-нататък да му взема, сега е с една друга, но е без разделения, пак е хубава, но цялата храна се смесва в 1.

# 624
Този съвет вече става опасен! Как дете на близо 1г да не му се предлага вода? Особено ако има и 2-3 заместени хранения. В летните месеци може дори да доведе до обезводняване.
Дъщеря ми пиеше малко вода, може би около 100-150мл дневно до 1г. Сега на 2г и 6м рядко пие повече от 250-300мл. Не пие сок или чай, само вода или айран.
До 12м възраст се дават само две външни хранения. Не повече.

Цитат
Последният пост с водата и овеса направо ме разби.
При кърмачета и деца реакцията към овеса може да причини синдром на ентероколит, предизвикан от хранителни протеини (FPIES). Това състояние засяга стомашно-чревния тракт. Може да причини повръщане, дехидратация, диария и лош растеж. Ако е тежък или дългосрочен, FPIES може също да причини летаргия и глад. Много храни, не само овес, могат да предизвикат FPIES.
НЕ се дава овес на деца под 12м възраст! Нито овесени водички и подобно.
Нещата няма да се развият веднага- след 2-3 г възраст, когато ще сте постоянни клиенти на мастити "алерголози" с Аериус/ Зиртек, курсове, с месеци, трети сливици, "Пулмикортни лудории и ексцесии" и астматични бронхити.

# 625
Ние имахме една купичка с вакуум, но сигурно на 6+++ вече заобикаляше вакума и я обръщаше. Бях взела и бамбуков сет за хранене на кика бу. Попринцип не ми е любимата марка, но в това отношение нещата хич не са лоши. (Долу ще сложа линкчета)  Още бях взела купичка с лъжичка комплект, като купичката е разделена на 3 части. На канпол 2-3 купички, като тях ги раздадох. Една у нас, една у майка ми, една на вилата. Има и други неща сега ги слагам отдолу.

Не знам какво се е случило в хиполенд, но в онлайн магазина им няма почти нищо, но понеже само от там пазарувам ще ти пусна линкчетата, въпреки, че са налични във физически магазини.
https://www.hippoland.net/canpol-kupa-s-ushi-350-ml-melamin-rozov-4-520

https://www.hippoland.net/canpol-kupa-s-lazhitsa-350-ml-rozov-31-406

https://www.hippoland.net/tommee-tippee-komplekt-za-hranene-l-zh … a-i-nozh-44660871

https://www.hippoland.net/kikka-boo-k-kt-lazhitsa-vilitsa-sini-31302040101

https://www.hippoland.net/kikka-boo-set-za-hranene-5-chasti-bamb … rozov-31302040073

https://www.hippoland.net/kikka-boo-set-za-hranene-4-chasti-flam … rozov-31302040089

https://www.hippoland.net/kikka-boo-lazhitsa-ogavashta-se-mint-31302040068

# 626
Мами, а как се въвежда този пуст глутен, от кой месец и с какъв вид храна? Не знам защо съм се наплашила така от глутена и се чудя какво да го правя? Grinning Също така кога започват да се дават млечни каши и пюрета с мляко тип “Лека нощ”, че хич не ми е ясно. Бебка другата седмица става на 7 месеца, започнахме захранване на 5 месеца и половина. До момента съм давала зеленчукови и плодови пюрета и оризова каша. Месо ще въвеждам май следващата седмица Thinking

# 627
  • Седмото небе
“млечни каши и пюрета с мляко тип Лека нощ” не е и задължително да се дават/съответно въвеждат. Вторите за мен са маркетингов трик, а каши специално за кърмени бебета, ако се дават изобщо, може и да са си съвсем безмлечни. За бебета на Ам по същия начин, като такива могат да се приготвят и с обикновени/безмлечни, като основата е Ам, с което се хранят.
Иначе моята дъщеричка (пристрастено кърмаче), опита по скоро заради мое любопитство няколко вида “готови млечни каши” и много и се усладиха. Но в никой случай не са ни основна храна.
Оризова чиста каша с настъргана круша и малко масло и е много любимо нещо за хапване. Тъкмо е комбинация (в нашия случай от запичащ и разхлабващ продукт) за сутрешна или следобедна закуска, ако не съм предвидила друго.
Глутена въведох с натрошени бисквитки, добавени по една лъжичка към плодово пюре, през ден за 10 дни. Така прецених за удачно, за моето дете. Моля разни критикари да си замълчат, ако са на различни мнение Hands V

Последна редакция: нд, 09 яну 2022, 18:13 от * SUPERMAMА *

# 628
Не се страхувай от глутена. И имай предвид, че дава реакция след около месец, тоест работи с натрупване. Ако има алергия симптомите също са други, не като при останалите продукти.
Но давай смело, или има или няма и като цяло няма какво да направиш по въпроса.
В смисъл няма да помогне, ако има алергия и го въвеждаш по- бавно глутена.

# 629
Не се страхувай от глутена. И имай предвид, че дава реакция след около месец, тоест работи с натрупване. Ако има алергия симптомите също са други, не като при останалите продукти.
Но давай смело, или има или няма и като цяло няма какво да направиш по въпроса.
В смисъл няма да помогне, ако има алергия и го въвеждаш по- бавно глутена.
Това е абсолютно невярно. Всичкото.

Общи условия

Активация на акаунт