Захранване - въпроси и отговори - тема 11

• 40 838
  • 847
  •   1
Отговори
# 630
  • Седмото небе
Аз пък мисля, че вече все по-малко от майките четящи тази тема се вълнуват от това какво е вашето мнение по въпросите. Почти всичките!
Всяка от нас си има глава на раменете и мисля може поне малко да преценява и отсява информацията, която се поднася. Ес ди е изказала нейното виждане и май няма нужда от оборване, написала го е и точка. Всичкото си е нейна мисъл и нейно право да го изкаже.
Защо не си гледате пациентите в практиката вместо да ни назидавате само, а?! Или пък пишете на екипа на Бг мама, отворени са за сътрудничество. Нека ви направят една консултативна тема като “Експерт” и да ви пишат, и четат само тези потребители, които се интересуват от вашата експертиза и гледна точка.

# 631
Не се страхувай от глутена. И имай предвид, че дава реакция след около месец, тоест работи с натрупване. Ако има алергия симптомите също са други, не като при останалите продукти.
Но давай смело, или има или няма и като цяло няма какво да направиш по въпроса.
В смисъл няма да помогне, ако има алергия и го въвеждаш по- бавно глутена.
Това е абсолютно невярно. Всичкото.

Невярно е, ама друг път. Има достатъчно нови проучвания по въпроса, ако се поинтересува човек ще ги открие.
Ако си следваш прочетеното отпреди, как беше, два века... Да, съгласна съм, невярно е. Wink

# 632
Да бърди знаем, че всяка майка тук умишлено изка да отрови детето си!

Не му се плаши на глутена! Въведох глутена с натрошени бисквитки в плодово пюре, след това дадох цялата бисквитка да в гризка, после овесена каша, спелта и минаха 3седмици с каши и зърнени култури. На 4 седмица просто гледах да давам всеки ден нещо с глутен. До 7+++ ядеше всяка вечер каша лека нощ на хип, половинка с дохранване, тя има глутен. На 8м като спряхме в началото беше Ок, но после му се разбита съня и реших да пробвам пак да ги давам. Вкусни са, не са по-скъпи от обикновените каши в бурканче на хип и продължих да си ги давам. Дали просто искаше някаква каша, а не кърма или наистина са му успокояващи не ми е проблем. Нали все пак си хапва и си му харесва.  Млечна каша може да дадеш по всяко време стига вече да е яло детето друга каша.

Да попитам на 9м колко заместени хранения трябва да има?

# 633
  • София
Lsi-andi, ако питаш експертът педиатър на света ще каже макс 1 заместено сигурно Grinning

На 9м имаше 4 заместени хранения и преди сън мляко. Вечеря въведох на 8++, не чаках повече, просто не му достигаше храната и се будеше гладен посреднощ. От тогава и започна да спи по цяла нощ.

# 634
Isi-andi, води се по детето. Тук няма “трябва”. Таблици, грамажи, часове и т.н никога не съм спазвала. Детето си не го сравнявам с другите. Аз захраних на 6м, докато други (четейки тук и по други групи), на същата възраст и заместени хранения имат. За мен не е нормално, но пък всеки сам решава как да си гледа детето. Моята дъщеря си беше злояда и сега на 2.3г продължава да е така. Заместихме хранене на 1.2г. Пиеше си АМ и тук таме ядеше друга храна. Аз предлагах, а тя колко и дали ще опита изобщо, беше по нейно желание. Не съм я насилвала и изобщо не ми пречеше, че си търси адаптираното мляко.

# 635
Той има заместена закуска, обяд, следобедна и до скоро пиеше кърма за вечеря, но тя започна да спира.  Започнах да редувам АМ и лека нощ, но когато беше АМ се будеше и плачеше. Започнах да му давам АМ с една бисквитка на плазмон вътре и мисля, че е по-добре. Просто исках консултация, благодаря ви!

# 636
Здрасти, преминахме през много тежък 9 месец от към сън, даването на вечеря преди последното мляко направо промени всичко. Според мен до този месец вече бебетата са активни, бързо усвояват АМ и в резултата изгладняват нощем.
Така, че на 9 месеца вече и при нас имаше 4 хранения, но продължих да давам и мляко на следобедната закуска (плюс сутрин и вечер), тя сама го отказа на 11 месеца.
Той има заместена закуска, обяд, следобедна и до скоро пиеше кърма за вечеря, но тя започна да спира.  Започнах да редувам АМ и лека нощ, но когато беше АМ се будеше и плачеше. Започнах да му давам АМ с една бисквитка на плазмон вътре и мисля, че е по-добре. Просто исках консултация, благодаря ви!

# 637
Кога е удачно да се даде кленов сироп?
В момента всякакви бискитки и сладкиши за малкия правя с изключително малко агаве. Захар почти не давам, евентуално да поръся попарата. Зачудих се понеже знам, че медът е по-добре след 1г.

# 638
На 7 ++ сме, как да въведа кисело мляко?

# 639
Не го въвеждайте преди 12м възраст.

# 640
Не го въвеждайте преди 12м възраст.
Понеже е на кърма, до сега не е пил АМ и не съм въвеждала още нищо млечно, включително и млечни каши. Не знам кърмата дали е достатъчна, а и със закуските вече стана доста еднообразно.

# 641
Аз въведох кисело мляко на 8++. Не бих го дала за първо млечно. Първо дай млечни каши, след това дай сирене. Моцарелата е удачен вариант за малко бебе. След това дай бяло или козе. Каквото прецениш. Чак тогава те съветвам да дадеш кисело мляко😊

# 642
Здравейте, кога въведохте пилешки дробчета? Ако бебето яде пиле, дали е ОК да опита дробчета на 11 м?
Също за кестените, четох противоречива информация. На места пише, че е ОК след 8 м на други пише след годинка, някой въвеждал ли е?

# 643
Здравейте, кога въведохте пилешки дробчета? Ако бебето яде пиле, дали е ОК да опита дробчета на 11 м?
Също за кестените, четох противоречива информация. На места пише, че е ОК след 8 м на други пише след годинка, някой въвеждал ли е?

Аз все още не съм го въвела, защото когато купувах брше малък, а сега няма в магазинчето ни и…
И двете не съм въвела, но на 11м може би наистина можеш да ги въведеш. Само, че защо са ти пилешки дробчета?

# 644
На 18 м дадох пилешки дроб само да опита. И двете не са фен на дробчетата.
Повече наблягам на яйца и месо.

Общи условия

Активация на акаунт