Захранване - въпроси и отговори - тема 11

• 40 835
  • 847
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Кестени реших чак другата година да му дам да пробва. Ще е на 2г+.
Кисело мляко яде от 7м. Преди него имаше въведени масло, извара и сирене, моцарела.

# 646
  • Пловдив / София
Здравейте, кога въведохте пилешки дробчета? Ако бебето яде пиле, дали е ОК да опита дробчета на 11 м?
Също за кестените, четох противоречива информация. На места пише, че е ОК след 8 м на други пише след годинка, някой въвеждал ли е?

Дробчета не помня кога, но със сигурност след годинката беше. Кестени под годинката, към 9-10 дадох малко. Не съм чела за тях. Струва ми се, яе не са проблем.

# 647
  • Варна
Ако един месец се въвежда глутена и може да има реакция, как тогава се въвеждат и останалите храни междувременно?

# 648
Ако един месец се въвежда глутена и може да има реакция, как тогава се въвеждат и останалите храни междувременно?
Не е нужно месец да го въвеждате- 2-3 седмици, и ако почнете след 11.5 м е достатъчно.
Процедурата по въвеждането на глутена не влияе на останалите ви храни- до 11.5 вие сте въвели всичко нужно до възрастта 12м. Така че, спокойно може 2-3 седмици, и занимавайки се с глутена, да не въвеждате нищо друго.

Цитат
Аз скоро ще го почвам по препоръка на педиатър. Бебето ми е на 7 месеца и съм далеч от въвеждането на повечето храни  тъй като започнахме на 6 месеца.
Много добре- каквото и първо да изберете- плод, или зеленчук- не бързайте... бавно, полека.
И ще сте наред... .

Последна редакция: ср, 12 яну 2022, 17:33 от Birdie

# 649
  • Варна
Аз скоро ще го почвам по препоръка на педиатър. Бебето ми е на 7 месеца и съм далеч от въвеждането на повечето храни  тъй като започнахме на 6 месеца.

# 650
Здравейте, искам да ви попитам вие как захранихте за първи път вашите деца? Моя е на 4 месеца и половина и вече му дадох картоф, морков и утре мисля да му дам тиквичка, но понеже сме с двама лични лекъри едната ми каза постепенно да увеличавам лъжичките тоест днес една лъжичка утре две в други ден три от дадения зеленчук и после като съм дала вече 3 лъжички да сменя зеленчука, а другата днес като и казах, че всеки ден увеличавам с 1 лъжичка ми се скара и каза, че той бил голям и нямало време да го чакам, че да му давам по една лъжичка ами направо да му давам по 100грама ако не го яде да го сменя и каза от другата седмица да започвам с кисел а като стане на 5месеца ( на 23.01) да започна с попара с сирене.
И сега незная какво да правя затова питам вас ако може да ми обясните малко по подробно за това захранване тъй като ми е първо дете и не съм толкова запозната, и междодругото аз сама му приготвям пюретата засега, и ако може дами кажете след тиквичката какъв зеленчук да му дам или да започвам да ги смесвам вече?

# 651
Здравейте, искам да ви попитам вие как захранихте за първи път вашите деца? Моя е на 4 месеца и половина и вече му дадох картоф, морков и утре мисля да му дам тиквичка, но понеже сме с двама лични лекъри едната ми каза постепенно да увеличавам лъжичките тоест днес една лъжичка утре две в други ден три от дадения зеленчук и после като съм дала вече 3 лъжички да сменя зеленчука, а другата днес като и казах, че всеки ден увеличавам с 1 лъжичка ми се скара и каза, че той бил голям и нямало време да го чакам, че да му давам по една лъжичка ами направо да му давам по 100грама ако не го яде да го сменя и каза от другата седмица да започвам с кисел а като стане на 5месеца ( на 23.01) да започна с попара с сирене.
И сега незная какво да правя затова питам вас ако може да ми обясните малко по подробно за това захранване тъй като ми е първо дете и не съм толкова запозната, и междодругото аз сама му приготвям пюретата засега, и ако може дами кажете след тиквичката какъв зеленчук да му дам или да започвам да ги смесвам вече?

Аз съм потресена просто… защо захранвате  бебе на 4 месеца??!??! Cry и бих сменила тази докторка, която смята, че едно 5 месечно трябва да яде попара….
Нямам друго какво да кажа.

# 652
Аз съм потресена просто… защо захранвате  бебе на 4 месеца??!??! Cry и бих сменила тази докторка, която смята, че едно 5 месечно трябва да яде попара….
[/quote]

Ами вече за втори път сменям лична лекърка. Заради първата като беше на почти два месеца влязохме в болница и сега не ми се иска пак да я сменям

# 653
За съжаление масово педиатрите казват да се започне на 4 месеца... Брутално, но факт. Както едно време е било, така си карат по старата школа. И мен ме натискаха, но започнах на 5 и 1/2 месеца и то коригирана възраст. А попарата на 5 също е масова... И аз не знам какво да кажа...
Иначе една лъжичка е прекалено малко. До 50-тина грама като начало смятам, че е ок, освен ако детето няма някакви тежки алергии и ви е страх. В началото въвеждах всеки продукт за 4 дни, после намалих на 3, сега за 2 дни. Детето ми е на 7+ месеца к.в. и още не съм въвела сирене и попара. Яде всички зеленчуци, месо (пуешко, заешко, пилешко - въведени в този ред) и жълтък. Плодове и каши не обича много.
Кога въведохте глутен?

# 654
За съжаление масово педиатрите казват да се започне на 4 месеца... Брутално, но факт. Както едно време е било, така си карат по старата школа. И мен ме натискаха, но започнах на 5 и 1/2 месеца и то коригирана възраст. А попарата на 5 също е масова... И аз не знам какво да кажа...
Иначе една лъжичка е прекалено малко. До 50-тина грама като начало смятам, че е ок, освен ако детето няма някакви тежки алергии и ви е страх. В началото въвеждах всеки продукт за 4 дни, после намалих на 3, сега за 2 дни. Детето ми е на 7+ месеца к.в. и още не съм въвела сирене и попара. Яде всички зеленчуци, месо (пуешко, заешко, пилешко - въведени в този ред) и жълтък. Плодове и каши не обича много.
Кога въведохте глутен?

Да, но казват, че ако за първи път му давам от дадения зеленчук и му дам примерно 50гр има вероятност да го заболи корема аз затова му давам по 1 лъжичка и постепенно увеличавам докато стигна до 3 и сменя с друг нов зеленчук. Утре ще му дам тиквичка, но незнам след 3 дни какво да му дам..? Или да започвам да ги смесвам вече? ( нали също казват, че първо трябва да ги давам отделно за да можеш да видиш ако е алергичен към дадения зеленчук или плод, но аз сега ако започна да смесвам зеленчуците значи плодове да не му давам? А те всъщност кога се започват и пак ли отначало трябва да ги давам по отделно както с зеленчуците?!

# 655
Всяко ново нещо се въвежда самостоятелно, без значение плод или зеленчук.
Може да смесвате новия с нещо вече въведено, но два нови продукта едновременно не давайте.
Но на 4 месеца е рано, особено ако е кърмено детето.

# 656
Всяко ново нещо се въвежда самостоятелно, без значение плод или зеленчук.
Може да смесвате новия с нещо вече въведено, но два нови продукта едновременно не давайте.
Но на 4 месеца е рано, особено ако е кърмено детето.
Кърмен е само 1 месец и то не секи ден...
Добре а сега след тиквичката какъв зеленчук друг да му дам..? Или да започвам да ги смесвам вече? И от кога да започна с плодовете пюрета?!

# 657
Повтаряте едно и също във всеки пост. А на това, че на 4 месеца е още рано внимание няма ли да обърнете?
Ако толкова държите да продължите, в нета има различни схеми, може да видите тази на Хип например.

# 658
Повтаряте едно и също във всеки пост. А на това, че на 4 месеца е още рано внимание няма ли да обърнете?
Ако толкова държите да продължите, в нета има различни схеми, може да видите тази на Хип например.
[/quote

Да забелязах, но аз вече започнах, какво сега да спра ли? А и той след 10дни прави 5м

# 659
Аз съм потресена просто… защо захранвате  бебе на 4 месеца??!??! Cry и бих сменила тази докторка, която смята, че едно 5 месечно трябва да яде попара….

Ами вече за втори път сменям лична лекърка. Заради първата като беше на почти два месеца влязохме в болница и сега не ми се иска пак да я сменям
[/quote]
Защо аз захраних сина си на 4 месеца и една седмица.
Започнах със тиква на хип и така лека полека пащърнак ,бял морков,оранжев морков,сладък картоф и така лека полека едно по едно.
Попара предложих едва когато започнах да въвеждам глутена на 7 и 8 месеца.
Сега вече е на 1 годинка и 2 месеца.
И яде всичко без попара.
Щом си започнала да го захранваш продължавай лека по лека едно по едно въвеждаш и така

Общи условия

Активация на акаунт