Лещи за очи - 8

• 57 530
  • 810
  •   1
Отговори
# 570
  • 1st floor
И аз имам проблеми със сухо око. На работа ходя с очила, защото не издържам и половин работен ден пред компютъра. С Биофинити съм в момента. Роналд, ако пробваш някакъв вариант, моля, пиши как е.

# 571
  • София
Непокорна, Биофинити ги дават с 48% водно и 160% пропускливост на кислород, с тях ли си и по колко часа ги носиш на ден?

# 572
  • 1st floor
От години ползвам такива. Мога да карам по няколко дни наред с тях от сутрин до вечер. Но застана ли пред компютъра едва издържам. В офиса няма дневна светлина, само изкуствена, ако и това оказва влияние, знам ли. У нас компютъра е почти до прозореца и не е толкова зле положението.

# 573
  • София
Сина ми също е с Biofinity от 07.00 до 22.00 часа вечерта. Много рядко се случва да ги свали по- рано.На училище е до 14,00 ,а от 17.30 до 20.00 е на тренировки.

# 574
  • София
От години ползвам такива. Мога да карам по няколко дни наред с тях от сутрин до вечер. Но застана ли пред компютъра едва издържам. В офиса няма дневна светлина, само изкуствена, ако и това оказва влияние, знам ли. У нас компютъра е почти до прозореца и не е толкова зле положението.

Сега виждам тези лещи, дали са подходящи....: https://www.alensa.bg/air-optix-night-and-day-aqua-3-leshti
Пропускливост на кислород: 175 Dk/t
Съдържание на вода: 24%

Air Optix Night and Day Aqua са "най-дишащият модел" контактни лещи и след предварителна консултация с лекар са одобрени за продължително носене до 30 дни и нощи без сваляне от окото. Това е и причината да бъдат най-препоръчваните от очните специалист лещи за непрекъсната употреба. Създадени са от Alcon по специална технология и от патентован материал, позволяващ на до 6 пъти повече кислород от обикновените меки контактни лещи да достигне до очната повърхност - 140 Dk (175 Dk/t). Ултрагладката им повърхност съхранява влагата по повърхността на лещата и я предпазва от натрупване на липидни и други депозити.

# 575
  • софия
Аз нося такива, препоръчаха ми ги главно заради параметрите. Разбира се, никога не спя с тях, но като цяло са добри. При мен, обаче, всички месечни лещи са  ми удобни до 20-23ден. После започват да ме дразнят. Може би е въпрос на почистване, знам ли?

# 576
На мен Биофинити ми изсушаваха ужасно окото.

# 577
  • Varna
Добри са “night and day”, но без да пробвате няма как да сте сигурни.Препоръчвам и “Total 30” и двуседмичните “Acuvue Oasys”.Разтворът който ползвате също е от значение, аз съм доволен от “Opti-free Pure Moist”.

# 578
  • софия
Имате ли представа откъде мога да купя 1+1 леща Acuvue Oasys, за проба?

# 579
  • Varna
Най-вероятно от някоя оптика, но и сигурно излиза доста скъпо.

# 580
  • Light of Zartha
Здравейте! Скоро ще трябва да купувам нови лещи и се чудя какви да са. Пробвала съм само B&W и biofinity. От биофинити бях супер доволна, но в последно време леко се замъгляват. Нося месечни/тримесечни предимно. Любопитно ми е да пробвам цветни лещи. Дали някой може да даде съвет за марка? Очите ми са сини, не търся някакъв уау ефект, просто желая да пробвам.

# 581
Здравейте. От години нося контактни лещи, които от оптика си ги закупувам, но преди време имаха период, в който беше затворена и си бях взела от joy optics в мола, понеже беше неделя и друга отворена оптика нямаше. Уж същият диоптър, само че друга марка от моите, ами да ви кажа честно не знам защо, но по-слабо виждах с тях, макар и да не забелязах на първия ден. Изчаках докато отвори моята оптика и си закупих от моите и забравих за този случай. Наскоро обаче бях извън града по работа, доста дращеха моите и реших да си поръчам същата марка като моята от онлайн сайтовете, понеже ми трябваха спешно, та поръчах същата марка и диоптър и пак по-слабо виждах отколкото като ги закупя от физическата оптика и отново не обърнах кой знае какво внимание на това. Но всичко до миналия ден. По препоръка на лекар за едномесечни ми препоръча на Alcon, понеже били доста по-дишащи, не толкова от многото часове да бъдат замъглявани и доста по-добри като цяло от моите. За справка аз съм с Speciality 55. Та поръчах миналият ден и вчера дойдоха, тъй като в оптика не ги намерих и след ден носене отново същият проблем. Еднакъв диоптър, без значение дали моята марка или друга, поръчани ли са от интернет се вижда една идея по-слабо. Но като качество наистина по-добри. Макар че от joy optics бях взела на zeiss и то на живо и пак бяха по-слаби. И сега колкото и да харесах Alcon, ще ходя най-скоро до оптиката да си закупя от моите и жалко за похарчените пари напразно за дни, но като се вижда слабо е кофти. Надявам се някой ако е имал сходна ситуация и да сподели на какво се дължи това. И съжалявам ако въпроса не е подходящ в тази тема. Дано успеем и на други да помогнем в такава позиция. Благодаря!

# 582
Аз имам същия проблем минах от zeiss на Bauch and Lomb и виждам по-зле със същия диоптър.

# 583
  • София
GALVAL, преди време тук пишеше жена, която работеше в оптика. Беше казала, че за всяка марка лещи имат таблица, по която приравняват изписаните диоптри за очила. При някои марки има различия в диоптрите. Дори могат да се различават само за някои диоптри (например при по-високите). Щом всички други лещи са ти слаби, най-вероятно "твоите" лещи са от изключенията и истинският ти диоптър е малко по-висок от този, който купуваш.

# 584
GALVAL, преди време тук пишеше жена, която работеше в оптика. Беше казала, че за всяка марка лещи имат таблица, по която приравняват изписаните диоптри за очила. При някои марки има различия в диоптрите. Дори могат да се различават само за някои диоптри (например при по-високите). Щом всички други лещи са ти слаби, най-вероятно "твоите" лещи са от изключенията и истинският ти диоптър е малко по-висок от този, който купуваш.

Здравейте, много благодаря за отговора, понеже съм нова във форума и не съм изчела всичко. Аз съм с -3.00 диоптър и при лещите специалистът ми каза да си взема с -0.5 надолу. Реално на леща по 2.50. И си виждам добре с тях вече доста години. Предположих, че с марките има някакво объркване, но не знаех реалната причина. Но адски странно ми стана когато от години ползвам specialty 55 от физическа оптика и като веднъж поръчах от нета същата марка и диоптър, дори и с тях по-слабо виждах, отколкото със същите закупени. И това доста ме озадачи и обърка.

Общи условия

Активация на акаунт