Седмокласници 2020/2021 - Трето класиране - (26.07 - 01.08)

• 37 443
  • 497
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Благодаря за темата и успех на всички, които са се престрашили за трето класиране! Ние не се и вече е записана, но компромисът е малък - профилът, който исакаше, но не в гимназията, която искаше. В случая японски, та изборът не е особено голям, да не кажа почти никакъв. Аз лично си умрях от кеф като видях класирането 😆

А преместване в друго училище със същия профил след време възможно ли е? По-скоро какви приравнителни изпити се държат, освен примерно по езика? Предимно от любопитство питам, надали би ми се занимавало, освен ако не преценя, че обучението в настоящето клони към трагично, да речем …

# 136
  • София
Гига Ог, да ти е много здрава кокошчицата. Тази година само "златни" яйца да остават след нея и всичко около нея да бъде прекрасно! Flowers HibiscusBalloonCakeBeers

Тези космонавти ще са много интересни и за моя малък младеж, но той е все още на 9 г и не е напреднал чак толкова с английския. За следващите години обаче може да му допадне, че и той в сферата на роботиката иска да се развива засега. Simple Smile

# 137
Честита рожденичка, Гита! Да и е слънчево и щастливо.
Момичета, аз, съм се замислила,  че хлапетата ще взимат стипендия живот и здраве. И много ми се иска да открия на девойката сметка, и да ѝ направя дебитна карта. Някой дали е правил на по-големи деца и знае ли какви документи ще ни трябват. Ще прескоча в обедната до една близка банка да попитам, че не успях да се свържа по телефона. Пък сайта не е особено информативен.

# 138
Гита, здрава и щастлива да е принцесата ти! Много нови приятелства и хубави емоции да има в гимназията! 💐
Phill, радвам се да те видя след толкова години ( мариса от юлската) Simple Smile. Да разбирам ли, че е в 138, а не в 18-то?

# 139
  • Ланкър, планините Овнерог
Благодаря ви. Много се надявам да си е намерила нейното си място за учене с читави приятели.
lothen, нека вземе стипендия, пък ще го мислим Simple Smile Голямата взимаше в някакъв период и ги взимаше кеш, само миналата година заради ковида ги превеждаха по сметка, но нямаше проблем да са в моята сметка.
phil, и моето е в 138-мо, но ае/корейски, която не е баш това, което искаше, но е най-близкото предвид ниския бал. 18-то си беше най-желаното, но.... Да сме живи и здрави, в СУ също има корейски.

# 140
  • София
Тези космонавти ще са много интересни и за моя малък младеж, но той е все още на 9 г и не е напреднал чак толкова с английския. За следващите години обаче може да му допадне, че и той в сферата на роботиката иска да се развива засега. Simple Smile
Доколкото ни обясняваха, има деца от 9 до 15. За нашите набори направо е последния влак. В един отбор има по 2-3 българчета от различни възрасти за да помагат. Казаха, че не е нужно да си перфектен в английския. Даже дете, което не знаело отлично езика щяло много повече ползи да получи. Имало чуждестранни преподаватели, които се стараели децата да разберат материала които се обяснява, пък и винаги може да пита. Поне така ни обясняваха миналата година на родителската среща преди заминаването, което така и не се случи. Общо взето сме подготвили голямата кошница, много желание и много очакване има. Дано се върне усмихната и щастлива и да са се оправдали очакаванията.

# 141
Честита рожденичка, Гита! Да и е слънчево и щастливо.
Момичета, аз, съм се замислила,  че хлапетата ще взимат стипендия живот и здраве. И много ми се иска да открия на девойката сметка, и да ѝ направя дебитна карта. Някой дали е правил на по-големи деца и знае ли какви документи ще ни трябват. Ще прескоча в обедната до една близка банка да попитам, че не успях да се свържа по телефона. Пък сайта не е особено информативен.
Бих посъветвала да не бързате или поне да проверите в училището за изисквания. Училището на нашия имаше изискване за сметка в конкретна банка. В брой стипендии не се изплащат при тях.

# 142
Скрит текст:
Четвърто класиране за мен е за най-смелите или отчаяните. Може да спечелиш, но може и да загубиш. Много често училищата публикуват свободните места за допълване на бройките на най-невероятни места в сайта си.
Те са на местата където да ги намерят “нашите” хора !!
Не винаги е така. Аз открих мястото на детето си, без да съм "наш човек ". Просто ежедневно рових из сайта на интересуващото ме училище много внимателно.
И това е възможно, но от личен опит - търсих плана за 2-ри гимназ етап и само от училището знаеха къде е … А не е като да отворих всичко подред Simple Smile

# 143
  • Варна
Гита, честит празник на девойката ти! Да има много успехи и приятели в новото училище! Simple Smile

За сметката и аз бих изчакала, да видим какво ще кажат от училището за стипендии. Дъщеря ми има сметка с дебитна карта от около 2г (беше събрала някакви пари покрай РД/Коледа). Баща й я откри, на нейно име, има лимит дневен за теглене/плащане и такъв за онлайн поръчки. Ползвала я е 2-3 пъти от тогава. Вероятно няма да й свърши работа за стипендия един ден (живот и здраве) и ще се наложи да се отвори друга, но ще изчакаме да видим какви са опциите.

# 144
Здравейте, някъде в предишната тема ми се стори, че видях да се прави нещо като статистика за форумските деца кое къде е прието. Доколкото си спомням, при желание може да се изпраща такава информация на модератора. Признавам, четох по диагонал, може и да не съм разбрала правилно тази идея. Бихте ли ми помогнали с инфо?
И още един върпос: дали се правят групи на приети осмокласници по гимназии във ФБ или на друго място?
Благодаря предварително Simple Smile не съм от пишещите, но пък чета, сравнително редовно още от м.октомври 2020г.Simple Smile

# 145
  • София-Младост
Niniel
Пиши на Kally  May момче/момиче, град, училище където е прието и съответния профил.
Вероятно в другата тема или направо в осмокласната ще ги напише.

За ФБ сигурно някой някъде е направил, но трябва да потърсиш.

# 146
Ала-Бала, благодаря! Flowers Bouquet

# 147
Моята няма да получава стипендия поне не и първия срок. На сайта на гимназията са посочили, че такава за 8ми клас е само за успех 6.00 от свидетелството, а както съм споделяла тя е с 5.93 заради петицата по физическо. Мда, а от пълните отличници с грамотите от другите класове, нито едно не е с нейния бал от НВО и едвам ги приеха във втори ешалон.

# 148
  • София-Младост

MianaNia
Това не е ли за миналата година, за тази все още  е рано. Но така или иначе, ако правилата за първия срок са същите и синът ми ще е без. А това беше едно от нещата, което го стимулираше да учи...

# 149
Моята няма да получава стипендия поне не и първия срок. На сайта на гимназията са посочили, че такава за 8ми клас е само за успех 6.00 от свидетелствотo…
И Криси е така, с две петички и изтърва стипендията. Здрави да са и дано им е хубав класа!

Общи условия

Активация на акаунт