Седмокласници 2020/2021 - Трето класиране - (26.07 - 01.08)

• 37 476
  • 497
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Може ли повече информация за този лагер. Девойката има голямо желание да се занимава с астрономия и иска един ден да работи в НАСА 😂
Този лагер се организира от център за творческо обучение. https://spacecamp.cct.bg/ Всяка година правят конкурс за есе по техни теми. След това искат препоръки от учители, правят интервю по телефона с детето на английски. Раздават стипендии има няколко пълни, няколко 50% и няколко по-малко. Миналата година спечели пълна стипендия и сега ще ходи, защото миналата година нямаше лагер заради ковида. Организаторите за България водят няколко години вече деца там, Имаме и деца спечелили медали на лагера. Гледай филмчето, изглежда много забавно. Имаме дете от форума, което е ходило преди 2 години, после майката доколкото разбрах е водила група. Може да се отиде и само като си платиш лагера, без да е печелена стипендия, но беше нещо от сорта на 1250 долара за една седмица.

# 106
  • Пловдив
Ние все още сме в чуденка за трето класиране. Никаква информация днес не получих - руо отказаха да ни дадат справка. От училището, което сме приети - също беше супер объркано. Едва ли не казаха, че мястото му ще бъде взето още преди да излязат резултатите на трето класиране...

# 107
  • София
Иланг-иланг, свободните места за трето класиране всяко РУО ги публикува на сайта си. Дидева вероятно ги е качила в нейния също. Ако сте изтеглили документите от училището от второ класиране, мисля, че нашето място ще се появи като свободно за след трето класиране
Редактирам се: на сайта на РУО София вече не ги откривам, но при Дидева ги има.

Последна редакция: пн, 26 юли 2021, 21:12 от Fair Lady

# 108
... От училището, което сме приети - също беше супер объркано. Едва ли не казаха, че мястото му ще бъде взето още преди да излязат резултатите на трето класиране...
Astonished Astonished
То си се знае, че четвърто класиране не рядко е на ръба на честното и редното, ама е новост училище да го обяви в прав текст.

# 109
Четейки темата (а признавам, от тук научих почти всичко за това, което ни очакваше), наистина оставам с впечатление, че четвъртото и след това класирания поставят много въпроси, доколко правилата са еднакви за всички...

# 110
  • София
Четвърто класиране за мен е за най-смелите или отчаяните. Може да спечелиш, но може и да загубиш. Много често училищата публикуват свободните места за допълване на бройките на най-невероятни места в сайта си.

# 111
  • Пловдив
Четейки темата (а признавам, от тук научих почти всичко за това, което ни очакваше), наистина оставам с впечатление, че четвъртото и след това класирания поставят много въпроси, доколко правилата са еднакви за всички...
няма единни правила, но поне е редно да изчакат да мине трето класиране и след това да обявят местата.
Някои рискуват за да участват в официално класиране, а други бързо и експедитивно заемат мястото на смелчаците. А рискуващите дори не получават право отново да се борят за своето място. Абсурдно звучи.

# 112
  • София
Гледах документите за четвърто на ТУЕС - само молба и място в нея за бал съгласно тяхното балообразуване, останах с впечатлението, че основният риск е на трето, на четвърто просто е шанс.

# 113
  • София
няма единни правила, но поне е редно да изчакат да мине трето класиране и след това да обявят местата.
Някои рискуват за да участват в официално класиране, а други бързо и експедитивно заемат мястото на смелчаците. А рискуващите дори не получават право отново да се борят за своето място. Абсурдно звучи.
Защо да не получават право да се борят отново за освободеното място?

# 114
Получават, но не и на трето класиране, ако са били записани и са се отписали. Мястото отива директно за допълване на паралелките до максималния брой ( известно във форума като четвърто или директорско класиране).

# 115
  • София
Да, разбира се, но аз по друг начин я разбрах иланг-иланг - че изобщо няма да могат да се борят отново за това място. Или нещо не са обяснили правилно от училището.

Последна редакция: пн, 26 юли 2021, 23:25 от sanaka

# 116
На всички, които имат съмнения, че децата са попаднали на точното място,"подарявам" историята по - долу, с източник Фейсбук. Късмет на тези, които ще се борят на трето класиране. Този път се вълнувам за друго близко дете, което не е записано никъде.
Скрит текст:
Майка му го е изхвърлила в кофа за боклук на една улица във Флорида, когато е бил едва на няколко дни, през 1989 година. Той толкова силно плачел, че случаен минувач го открива и се обажда в полицията. Така малкият Фреди попада в болницата с леки наранявания, а след това и в приют. На 13-тия ден след откриването му, Фреди попада в семейство Фигърс от град Куинси, които вече имат една дъщеря, но когато чуват по новините за историята на изхвърленото момче, отиват за него в приюта. Фигърс не са богати хора, бащата работи в университета във Флорида, а майката е домакиня. В училище, а и на улицата се подигравали, и наричали Фреди "боклука", защото всички знаели неговата история. Само той знае какво е трябвало да преживее в детството си. Години по-късно, той намира биологичната си майка - която се оказва наркоманка. Среща се с нея и това се оказва първата им и последна среща, той никога повече не пожелал да я види отново. "Моите приемни родители ми подариха любов и бъдеще. Именно тях смятам за баща и майка." От малък Фреди проявява силен интерес към компютърната техника и когато е на 9 години, баща му купува повреден компютър "Macintosh" произведен 89-та година, за 25 долара. Слага го на масата в кухнята, дава отвертка на сина си и му казва, че може да прави каквото си иска с него. Фреди започнал да изучава, да разглобява и сглобява компютъра и само след няколко месеца успява да го поправи. Впрочем и досега този "Macintosh" работи и се пази в дома на Фигърс. На 13 години Фреди получава първата си работа. Общината на град Куинси го наема да поддържа нейните компютри. А първата си фирма "Figgers Computers" основава когато е на 15. Ремонтирал компютрите в хола на родителите си и там създал сървър, на който неговите клиенти пазели своите данни. Малко по-късно започва да създава мобилни приложения и софтуер за търговски компании. След няколко семестъра в университета Фреди изоставя ученето. "Не съветвам никого да прави това - казва той по-късно - Но и не съжалявам за своя избор. На 17 години имах 150 клиента, на които им бяха необходими сайтове и сървъри за съхранение на данни. Беше невъзможно да ги изоставя." На 19 Фреди получава първия си патент. Изобретява устройство, което помага на лекарите да контролират от разстояние своите пациенти, а след това го продава на една компания в Канзас за 2,2 милиона долара. Когато е на 20 неговият баща се разболява от Алцхаймер. Тогава Фреди разработва GPS-тракер и го поставя в обувките на баща си. Така могъл във всеки един момент да знае къде се намира той. Това устройство и досега помага на много хора с деменция. На 25 години Фреди Фигърс има създадени вече над 80 потребителски програми и 5 патента. Сега Фреди е на 31 години и е много богат. Предприемач и изобретател, собственик е на "Figgers Communication" и на голямата телекомуникационна компания "Figgers Wireless", създал е благотворителен фонд, който предоставя стипендии на студенти и помага на бездомните. "Създадох този фонд още когато бях само на заплата, като отделях голяма част от нея за фонда. Помня откъде съм дошъл, какво съм преживял и съм уверен, че можеш да купиш целия свят, но да загубиш душата си - а аз не искам това. Искам да променя света към по-добро. Доброто винаги се връща! А най-доброто отмъщение за съдбата ти - това е успехът!"

Последна редакция: пн, 26 юли 2021, 23:14 от silan

# 117
  • Пловдив
Да, разбира се, но аз по друг начин я разбрах иланг-иланг - чи изобщо няма да могат да се борят отново за това място. Или нещо не са обяснили правилно от училището.
Така ми го обясниха. Днес ако изтегля документите, утре мястото вече може да е заето. Не се чака да излезе трето класиране. Мястото излиза веднага.
Кой превари, той завари...

# 118
Няма такова нещо. Мястото отива за четвърто класиране. Ако те въртят някакви задкулисни игрички е съвсем отделен въпрос.

# 119
Скъпи дами, не съм адвокат на споменатото училище, но като човек, чийто клиенти въртят и далавери, ми идва на ум- защо им е на ЕГ ПЛОВДИВ да се излагат с едно място, след като имат 1300 ученици... Представете си какъв бюджет имат, за какви средства иде реч... Не знаем какво точно си е мислел авторът на репликата, директор ли, какъв е... Може да изразява лично раздразнение, че някои би се отписал от култовото школо...

Последна редакция: пн, 26 юли 2021, 23:50 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт