Седмокласници 2020/2021 - Трето класиране - (26.07 - 01.08)

• 37 490
  • 497
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Благодаря. По-коректно беше да пише 2/2/- в такъв случай според мен, но явно МОН са на друго мнение.

# 91
Desem, и аз мога да препоръчам преподавателка по пиано. В читалището на Руски паметник. Пиши да дам телефон на лични ако вие е в локацията. Госпожата почва от 15ти септември, но по-удобните часове се записват отсега. Моята свири до 6 клас и после се отказа, нямаше време от школите. Сега се надявам да продължи.
Успех на всички, участващи на трето.

# 92
  • у дома

Относно университетите - не го мисля от сега. Но пък информацията от форума ми е безценна! Каквото и да се реши за балообразуването в БГ университети, съм абсолютно убедена, че детето ми няма да учи нито филология, нито история, нито журналистика, нито изкуство и затова смятам, че МГ си е нейното място и не е "тясно профилирана" от сега.
Оффф,никога не казвай никога-опит от току-що завършилото ми 12 кл дете.От 5 кл учи в МГ,след 7 кл без школи и уроци изкара много висок бал,но сам си пожела и остана в МГ профил математика и информатика.В края на 10 кл ми съобщи,че няма да кандидатства нищо с тези предмети,(аз бях в шок ,защото по тях изкарваше най-лесно отлични оценки и се справяше с лекота)-каза че му харесва историята и езиците.Никога не беше ходил на школа по ае,в училище винаги в попадал на много качествени и изискващи учители по предмета,но в 9 кл изяви желание- в края покри С1,а в  края на 10ти -С2.В 11 кл беше от класираните на национален кръг на олимпиадата по ае деца В 12кл заяви,че ще се яви на ДЗИ по ае-отказа уроци с довода че си знае /понеже сме в провинцията в школата никога не му е преподавал нейтив,а поради факта,че учеше в МГ никога не е учил разказвателен предмет на ае/-изкара 6,00 на ДЗИ по ае и е приет и се записа да учи английска филология в ПУ с максимален бал/за СУ също му беше максимален бала за тази специалност,но той не пожела да кандидатства там/ А точно преди 5 год също бях убедена,че математиката и природните науки са силната му страна и няма да учи нищо,свързано с филология и езици.

# 93
  • София
Моята дъщеря сутринта ме изненада, записала се била да ходи да говорят с астронафтите от София Тех парк. 100 пъти вече пише от там колко готино било. Щял са бъде Георги Иванов там, лекции изнасят. Бяха и пратили код с който да влезе, но каза, че никой не го проверявал. Същинския разговор ще е от 17 часа някъде, та ако имате път на там и децата се интересуват може да се пробвате да влезете.

# 94
Да дам предложение - видях че има специална школа в Драгалевци - с пиано на витрината ?!
Ако се интересуваш ще пиша подробности !!
Синът ми посещаваше тази школа, но ние живеем в Драгалевци. Почти съм сигурна, че на Десем то изобщо не й попада в полезрението като местоположение.
Да, затова писах , че ако я устройва като местоположение , ще споделя къде точно е Simple Smile

# 95
  • София
Благодаря на всички включили се.Hug
Разговорът беше еднократен, но пък тя не е от често сменящите си желанията, предполагам е обмислено, щом го е споделила.

И малко отклонение, но все пак по-темата с музикалните уроци.
Запознали сме се с ММ покрай общи приятели (студенти),  разказваме си разни неща като училища, шоли, кръжоци - кой, кога какво. Съквартирантката ми след като чува за АЕ от 1 клас, национални кръгове на олимпиади, школи по програмиране от малки класове (естествено почти изцяло писано на тетрадка), стабилно познания в много области + майка учител, впечатлена задава въпроса на ММ: "А на какъв инструмент свириш?", той: "Ааа не, майка ми не беше чак толкова лоша" (естествено майка му изобщо не го е ръчкала Joy, даже се оплакваше от него как я измъкнал от вкъщи, прибирайки се от игра и я мъкнал да го записва на АЕ в читалището ... ако помните как изглеждаме след игра на вън, в този вид отишли в читалището, нямал време да чака.)

# 96
И аз като Dive съм 99.9% за моето ,че e математическо ориентирано , но знам ли може да ме изненада като  сина на svetlaem
А иначе като малък исках да го запиша на лагер по астрономия , а той ми каза- "Аз не обичам да наблюдавам нещата, а да ги правя" , което ми се стори много логично Laughing

# 97
  • София
А иначе като малък исках да го запиша на лагер по астрономия , а той ми каза- "Аз не обичам да наблюдавам нещата, а да ги правя" , което ми се стори много логично Laughing
Едното не изключва другото. Тази година е на лагер на НАСА, където ще правят доста неща и ще им организират различни забавления, като ще са уж като в реални условия, ще им поставят задачи и те трябва да се справят с тях в международен екип. Какво по-хубаво от това? Направо и идва като голяма награда след тази пълна със задачи година.

# 98
Той беше 3 клас тогава, в неговите представи е било така  Laughing
А иначе е чудесно да си обогатят знанията в повече области

# 99
  • Варна
Светле, гледам да не се заричам, да Simple Smile Все пак и не зависи от мен накъде ще поеме щерката. Но като цяло засега няма такива наклонности, а и да ги проявят, не виждам как училище като МГ, в което се учи сериозно по всички предмети (доколкото съм чувала, питай ме пак след 2-3 годинки Wink ), ще я спре да се насочи накъдето иска. Разчитам на това, че математиката развива мисленето и ако на детето му е леко да я разбира, поощрявам заниманията, пък ако ще после да стане зъболекар или археолог. Ако толкова го иска, ще намери начин в БГ или навън да учи точно това, пък ако ще и да няма хорариум от гимназията.

# 100
  • София
Скрит текст:
Ако приемат близнаци или деца с еднакъв бал според мен няма да си видиш мястото на 4 класиране
Правилата на 4то са тези с най-висок бал> останалите
Вторият близнак, ако не е приет по бал, а покрай близнака си е надпланов прием и няма да изяде място по никакъв начин.

Мисля, че ако се появи свободно място надплановия прием се отменя... поне по-напред беше коментирана такава вероятност. Т.е. надпланово приетото дете си остава, но не се приема още едно.

# 101
  • София
Скрит текст:
Ако приемат близнаци или деца с еднакъв бал според мен няма да си видиш мястото на 4 класиране
Правилата на 4то са тези с най-висок бал> останалите
Вторият близнак, ако не е приет по бал, а покрай близнака си е надпланов прием и няма да изяде място по никакъв начин.

Мисля, че ако се появи свободно място надплановия прием се отменя... поне по-напред беше коментирана такава вероятност. Т.е. надпланово приетото дете си остава, но не се приема още едно.
Скрит текст:
Да аз го писах, но важи само ако е прието надпланово последното дете и следващото поради еднакъв бал. Ако са приети 27 деца, като 27-мото е както беше едната ми дъщеря като близнак и се откаже дете, което не е надплановият близнак, ще се обяви свободно място.

# 102
  • София
Скрит текст:
Добро утро,
хоп и аз в новата хубава тема.
Желая късмет на всички, които ще пробват на трето класиране. Дано ви донесе по-желано място от предходното.
Аз лично в 7 клас не знаех къде искам да уча, но след завършеното така наречено подготве вече бях почти ориентирана. Всичко е твърде индивидуално. Наборката сега никак не е ориентирана. Изобщо не гледа толкова напред в бъдещето. На мен ми се струва, че журналистиката много ще й се отдава. Тя сега се заглеждала за професия стюардеса. Simple Smile

Имам приятелка, която в последната година в гинмазията започна работа като модел, после и като стюардеса - докато учеше и работеше... За протокола география учеше. Е, и това се случи... хм, да речем отдавна. Не мога да кажа колко точно, но да речем 20-на години. Та... може и да има варианти.

Aila, ясно, не съм доразбрала точно.

Последна редакция: пн, 26 юли 2021, 18:03 от katiABV

# 103
KallyMay,благодаря за новата тема.
Ще продължа да стискам палци за всички смели и тези, които още не са открили своето местенце!
Не ми стиска да рискувам за трето класиране,риска ми не е особено оправдан,защото и сега сме щастливи с класирането и може би това е късмета ни.Две бройки има свободни в по-горното ни желание.За сега оставям така нещата и се надявам да е за добро!
magi_sveta,много силно стискам палци за вас!🤞🤞🤞

# 104
  • София
Тази година е на лагер на НАСА, където ще правят доста неща и ще им организират различни забавления, като ще са уж като в реални условия, ще им поставят задачи и те трябва да се справят с тях в международен екип. Какво по-хубаво от това? Направо и идва като голяма награда след тази пълна със задачи година.
Може ли повече информация за този лагер. Девойката има голямо желание да се занимава с астрономия и иска един ден да работи в НАСА 😂

Общи условия

Активация на акаунт