Седмокласници 2020/2021 - Трето класиране - (26.07 - 01.08)

• 37 443
  • 497
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Някой дали е правил на по-големи деца и знае ли какви документи ще ни трябват. Ще прескоча в обедната до една близка банка да попитам, че не успях да се свържа по телефона. Пък сайта не е особено информативен.
Скоро правих тийн карта. В банката(няма да пиша името да не се сметне за реклама), в която я правих искаха акт за раждане и лична карта на детето. Ако искате подробности, ще Ви отговоря на лични.

# 151
  • Ланкър, планините Овнерог

Тази сутрин си дръпнах през e-delivery заповедта за отпускане. Не мога да повярвам, че и у наше село има нещо подобно, работещо, че и бързо.

# 152
  • София
Някой дали е правил на по-големи деца и знае ли какви документи ще ни трябват. Ще прескоча в обедната до една близка банка да попитам, че не успях да се свържа по телефона. Пък сайта не е особено информативен.
Скоро правих тийн карта. В банката(няма да пиша името да не се сметне за реклама), в която я правих искаха акт за раждане и лична карта на детето. Ако искате подробности, ще Ви отговоря на лични.

Сподели тук, това е интересна информация, която тепърва ще е необходима на много от нас. Не мисля, че ще се счете за реклама.
Аз лично не съм запозната с тийн дебитните карти, от скоро се чудя дали има смисъл от такава (той така или иначе степендия няма да получава), иначе аз разплащам където мога електронно, с карти и т.н., но се чудя един тийн къде може да я ползва и какво би било преимуществото от това д аму давам джобните кеш. И другият въпрос, по който почвам да се чудя, е колко джобни да давам от догодина.

# 153
  • София-Младост
Сега ги огледах ДСК Старт и ДСК Тийн са изгодни за тяхната възраст.

# 154
  • Пловдив
Освен ДСК, и Райфайзен предлагат изгодни условия за карти на тинейджъри. Поне за Пловдив ми е информацията.

# 155
  • София
Моето дете има ДСК Старт отпреди 2 г., но сега, когато стана на 14 г., трябва да отидем да й открием ДСК Тийн /понеже и самата карта изтече, явно ще отидем, доскоро можеше да я ползва/.
При Старт картата е на името на детето, но самата разплащателна сметка към нея е на родителя и той може да оперира с нея, вкл. онлайн, да задава лимити и да прави преводи или да плаща от нея - т.е. това е като втора сметка на родителя.
При Тийн ще знам евентуално днес-утре, защото планирам да отидем да я открием тези дни.

# 156
  • София
За картите: дъщеря ми има карта на ПИБ от 3-4 години. В нея е по лагери, налагало се е да купува лекарства с нея за друго дете от групата. Казва и на момента и внасям колкото е казала, че и трябват и веднага са на нейно разположение. Не е нужно да и давам 100лв на лагер, на които е осигурено всичко, само и само да има пари, ако стане нещо непредвидено. В училище не можеше да я ползва, но и тя в училище за толкова години е купувала 3 пъти вода и толкова. има едни 20 лева в нея от 2 години и все имала пари. Странно дете е Simple Smile
За стипендиите: четох, че се отпускат първия срок въз основа на бала от НВО. Явно всяко училище си има свои правила. Иначе за поредна година успя да е пълно 6, така че и така да я дават пак ше взима. Въпроса беше за какво са ми. Казах, че е странна, нали?

Последна редакция: вт, 27 юли 2021, 12:15 от 450

# 157
  • София
Уникредит също имат - без такси при издаване и ползване - от 10 до 14 г - KIDS и от 14 до 18 г - TEENS.

# 158
Стипендия първият срок на 8 клас в училището на нашите деца се отпуска за над 385т. Сбор от 3*НВО мат+ 1*НВО бел. Поне така беше миналата година. Вторият срок вече е за успех през първия над 5.75.
Всяко училище си преценява какви да са критериите. Ако беше въз основа на диплома от 7 клас, нямаше да им стигнат парите - повечето са с пълно 6.  Simple Smile

# 159
  • София

Сподели тук, това е интересна информация, която тепърва ще е необходима на много от нас. Не мисля, че ще се счете за реклама.
Аз лично не съм запозната с тийн дебитните карти, от скоро се чудя дали има смисъл от такава (той така или иначе степендия няма да получава), иначе аз разплащам където мога електронно, с карти и т.н., но се чудя един тийн къде може да я ползва и какво би било преимуществото от това д аму давам джобните кеш. И другият въпрос, по който почвам да се чудя, е колко джобни да давам от догодина.
Картата е на Първа инвестиционна банка. Без такса обслужване е до навършване на 18 г. и без такса теглене от техен банкомат. Направих му я, защото лятото не е при нас и ми е много по лесно да му превеждам пари, отколкото да му ги давам кеш накуп. Картата му е обвързана с моя профил в банката и така мога да виждам наличността по сметката и къде и по колко харчи.
Относно джобните, до сега давах по 20лв. на седмица, които никога не успяваше да изхарчи и му оставаха. За тази година ще мислим наесен Simple Smile

# 160
  • София-Младост
Ах, какви деца има...моят е толкова редкопръст, че ако не му бях взела спестяванията, никога няма да си купи компютър.
Джобните изобщо не се задържат...те нали са за това, ми каза веднъж. И не ме е яд, че ги харчи, а когато се купуват боклуци .
Карта и аз ще направя като се върне от лагер, да се научи да пази най-малкото. Вчера не си намери ключовете, дадох други...вечерта и тях не ги намери...

# 161
Така бърз доклад, за ДСК тийн: искат детето с личната му карта да присъства.
Четох някаква заповед на училището за стипендиите, вярно за предишни години е, но ако се запазят критериите, моята ще я хване. А има срок за подаване на завленията- от 15 до 30 септември за 1 срок.
Иначе добър е съвета да се изчака, ако действително училището си има някаква договорка с някоя банка. Което хич няма да ме изненада. 
Да не повярваш си е работата Гита. Simple Smile Аз се пробвах вчера през системата, не можах да ги изпратя. Пуснах документите на мейл и още същия ден ми върнаха входящ номер. Е след това от кварталното СП ми бяха писали пак да им изпратя заявлението, този път подписано, което няма как да стане без електронен подпис. Та разпечатвах, подписвах, сканирах и изпратих. Надявам се с това да сме приключили.

# 162
  • Варна
И "нашата" карта е на ПИБ, точно поради гореизброените предимства. Защото ако ще има лимит от 10 лв за теглене, а при всяко й взимат по 1лв, някак не ми се струва изгодно. От новото училище, ако запазят изискванията, ще получава стипендия, но там, доколкото видях искат карта на ДСК. Дали има други опции не съм проучвала, нека дойде това време и ако се налага, ще извадим още една карта.
Що се отнася до харченето - моето е на приципа: "ако мама плаща, може всичко, но моите пари не се харчат!". Тази година й давам по 50 лв на месец джобни. То с това ДО нямаше и къде да ги харчи, но тя и по принцип е много спестовна, та сега е събрала пак немалка сума, "за да си направя стаята както искам". Ще правим ремонт преди учебната година да започне и понеже знае, че за прахосъбирачки и щуротии пари не давам, си е спестила за тях Joy Смятам да запазя принципа на даване на джобни в началото на всеки месец накуп, като вероятно ще вдигнем малко сумата, но ще е след Нова година, да видим как ще потръгне с харченето и ще преценим. Най-вече трябва да видим дали ще й се налага (и колко често) да обядва навън. Ако не се налага повече от веднъж седмично, мисля, че и тези пари стигат.

# 163
  • София
Гита, здрава и щастлива да е принцесата ти! Много нови приятелства и хубави емоции да има в гимназията! 💐
Phill, радвам се да те видя след толкова години ( мариса от юлската) Simple Smile. Да разбирам ли, че е в 138, а не в 18-то?

Охо, здрасти 😀 да 138о е

Гита, не е хич лошо май училището хич, според моите проучвания. 18о да ходи да се гръмне с тия балове като за първи ешалон 😁

# 164
  • София
Здравейте
Почерпете се за здравето на моята кокошчица. Днес минава в редиците на непълнолетните.
Скрит текст:
Да ти е жива и здрава кокошчицата Simple Smile

Стискам палци на чакащите трето класиране Kissing Heart

Аз се отправям вече към морето, че децата пощуряха вкъщи, а и свекито няма търпение да ги поеме Grinning

Общи условия

Активация на акаунт