Седмокласници 2020/2021 - Трето класиране - (26.07 - 01.08)

• 37 435
  • 497
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Честита рожденичка на Гита! Да ти е жива и здрава и много, много щастлива!

Охо, не сме от смелите (ние поне), младежът залага на сигурно, но държа да си опита късмета...

Аз искрено се надявам да не влезе в ТУЕС (нищо не бях чела преди за училището), ами това е "на г... на географията" гледано от къщи, може да не съм права, но не мога да приема, че в София е наложително дете да пътува 65 минути донякъде ежедневно в едната посока, за да учи... Аз пътувах в друг град пет години и знам, че дори тези 45 минути ми бяха твърде много през зимата, а обедите през юни в автобус... Не искам да си го причинявам на детето. Освен това, усещам, че въпреки неговото желание - не е това неговото училище.

Пуснахме и в Испанската - тук ми е по-безразлично, логистиката е без проблеми, може да се "пренасочи" в 11-12 клас и да не е толкова твърд хуманитарист. Той иска испански, в НГДЕК още не знаем какъв език ще му се падне, но аз лично ще преболедувам НГДЕК много трудно. За евентуално отписване (и записване в ТУЕС) казах на ММ да се стяга и да се справят по мъжки, защото половината бръмбари с втори, трети и безкрайни класирания са с неговата веща подкрепа... аз мога да помогна за записване в 164то.

Само да идва четвъртък, че яко ми омръзна.

# 181
  • София
Вместо запис се включвам за картите. Нашият набор има на ПИБ, от 9-годишен. Направихме я, защото от някои конкурси и фондации има изисквания сметката, по която превеждат сумите, да са на името на детето (особено в Русия). Реално не я ползва кой знае колко за всеки ден, но сметката ползваме. По-удобно е от обикновена сметка, до която ще има достъп след навършване на 18 години Wink Има лимит за теглене, но тъй като там не се въртят безумно високи суми, върши работа Simple Smile
Замислям се вече да му сложа Револут с мобилни плащания - аз самата ползвам и е много удобно.

# 182
магисвета, т.е. кандидатствате за трето, но не сте изтеглили от нгдек ли? в крайна сметка, какво се оказа - за трето не се кандидатства с диплома?

# 183
  • София
Гита, да ви е жива и здрава рожденничката. Много радост и щастие на девойката Flowers Hibiscus
Стипендията, мисля че първият срок се дава на база точките изкарани на НВО. Аз няма да избързвам с дебитната карта, защото може да ги дават на ръка. В 1 АЕГ стипендиите се дават един път на срок кеш.

# 184
  • София
магисвета, т.е. кандидатствате за трето, но не сте изтеглили от нгдек ли? в крайна сметка, какво се оказа - за трето не се кандидатства с диплома?
НГДЕК не е в електронната система на МОН. Системата ми позволи да избера желания и да ги подам. Не съм го отписвала, но и в мрежата си стоеше "НЕЗАПИСАН", за общия вариант не мога да кажа как е.
Също позволява и пускането на заявки във всички РУОта - някой беше писал, че може само физически - не е така, може от собствения компютър и клавиатура - проверено от дете на колега, което е прието в провинцията, но те се местят в София, та детето участва на трето в София, защото там е приета където иска, но трябва да остане при баба и дядо, а в София не и достигна бал за първо и второ, участва без проблем на трето (дано сбъдне желанието си и да са заедно). Та това е от мен по отношение на "изследването" как работи системата на МОН.

# 185
  • Пловдив
И ние подадохме заявление за трето класиране.
Този път в ЕГ Пловдив ни посрещна зам директорка, която каза, че 4-то класиране излиза септември. Чуди ни се много на смелостта, опита се да разубеди детето. В интерес на истината и двете се опитахме, но той беше сигурен.
В училището-гнездо ни гледаха странно, чаках час и половина, защото заби системата на мон и в крайна сметка попадхме заявление. Пожелаха ни успех.
И аз вече съм уморена, дано приключим сагата и не се налага септември да обикалям пак по училищата.

# 186
  • София
Иланг-иланг, стискам палци, много, много. Дано детето е щастливо накрая!!! Ние някак си ще оживеем. Днес имах много работа до 16 часа и май това беше добре, но утре и други ден не знам как ще я карам.

# 187
  • София
 точно поради тази причина картата е в часовника и така нищо не се губи Simple Smile
[/quote]
Аааа, може да се изгуби - моят си изгуби часовника Joy
Иначе е като майка си - харчи на поразия, изобщо не умее да пести, не знам какво ще го правя. Надявам се да се разберат с баща си.
иланг-иланг, magi_sveta, стискам палци, момичета, както и на всички, чакащи следващи класирания Kissing Heart

# 188
  • На морето!
Стискам палци и на ръцете, на краката, Иланг-иланг!
Възхищавам се на смелостта ви, особено на тази на детето! Голяма психика се иска, особено ако срещу теб стои директор, който те разубеждава! Браво!

Ние не събрахме смелост за трето, надявам се това да е било правилното решение. Въпреки че в мен си живее червейчето на съмнението, просто няма как против волята на ученика да го опиша и пусна в играта отново.

# 189
Стипендиите се превеждат в сметка от банката, с която работи училището. Може някои училища да дават право на избор, но се съмнявам. Иначе за доброто представяне на НВО подарих Револют. Адски е удобно - парите отиват на момента, няма такси. Доволна е.

# 190
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Успех в трето класиране на всички смели и неуспели да се запишат на първо и второ! 🍀

# 191
  • България, София
Иланг - иланг, magi_sveta, успех пожелавам от сърце и много, много стискам палци.
Възхищавам се на смелостта ви.
Не знам дали щях да посмея да поема риска за участие в трето класиране. То най- важно е детето какво иска, но пък нашата роля е да насочваме / възспираме неразумни пориви, та все имаме касателство. А притесненията и терзанията изобщо  не ги слагам в сметката. Само майките си знаят какво преживяват.

Каката е с карта в ДСК за превод на стипендия. С наборката ако се стигне до този момент, може би пак в ДСК ще направим сметка.
Техните сметки са си самостоятелни. Аз там сметка нямам, съответно няма как да следя картата.

# 192
  • Варна

Тази сутрин си дръпнах през e-delivery заповедта за отпускане. Не мога да повярвам, че и у наше село има нещо подобно, работещо, че и бързо.
Аз днес имах съобщение с вх.номер.Заповедта в последствие ли я издават?

# 193
Този път в ЕГ Пловдив ни посрещна зам директорка, която каза, че 4-то класиране излиза септември. Чуди ни се много на смелостта, опита се да разубеди детето. В интерес на истината и двете се опитахме, но той беше сигурен.
В училището-гнездо ни гледаха странно, чаках час и половина, защото заби системата на мон и в крайна сметка попадхме заявление. Пожелаха ни успех.
И аз вече съм уморена, дано приключим сагата и не се налага септември да обикалям пак по училищата.
Иланг-иланг,към кое училище се е насочилио вашето дете? Ако е удобно да попитам.

# 194
  • Пловдив
Иланг-иланг,към кое училище се е насочилио вашето дете? Ако е удобно да попитам.
МГ Пловдив

Общи условия

Активация на акаунт