Естетични и процедури за лице и тяло – 41 тема

• 58 857
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
Момичета, някой правил ли е СО2 лазер в околоочната зона за бръчки под очите и пачи крак?
Има ли ефект?
Препоръчаха ми го, но предвид цената и деликатната зона ми се иска мнения
 предварително ....
Или нещо друго за елиминиране на бръчки и пачи крак? Плазмотерапия? Микронидълинг?

Лазерът може да поосвежи кожата, но няма да реши проблема с мимическите бръчки. Подходът следва да е комплексен, както често се коментира:

1. Ботокс - за отслабване на мимиката в областта - тези бръчки се образуват от това, че има мимика. Мускуи, които се съкращават и притискат околкот етъкани, сплекскват ги, смакчвт ги и е налице - хармониката. Ако не се омекоти мимиката - каквото и да се прави - няма да има задоволителен ефект.

2. Грижа за тъканите под кожата - това е деликатна работа - след като се омекоти / намали мимиката - следва да се положи грижа за "смазаните" тъкани под кожата.  Има различни подходи. Ако се сложи филър - той прави нещо, като подкожна шпакловка - изглажда, но не до там "възстановява".

Ако се приложи PRP - има шанс за възстановявне. Казвам шанс - защото няма гаранция как точно ще повлия. Не знам колко силна е плазмата, например и как ще реагира организма. Концепцията е - че растежните фактори в плазмата ще събудят стволовите клетки в най-долните слой на кожата. Те ще започнат да се делят и диференцират, като кожни. Така кожата се уплътнява. Правят се поне 4 процедури и ефектът не е видим веднага, рязко и бързо. Процедурата се използва в медицината (не естетичната), доказана е, но е индивидуално - какъв точно ще е ефектът.

Мезотерапията няма да я коментирам изобщо.

И лазерът - освежава - освен пилинг ефект и временно стягане от изгарането - той ръши и колагена под кожата, като стимулира фибробластите да образуват нов. Ефектът пак не е видим от самолет веднаг, но работи. Аз стм правила плазма и ефектът от нея беше wow и веднага. Бих я предпочела пред CO лазера.

Така, "оправянето на проблема" - има стъпки, всяка със своята цел, изисква търпение и разбиране. И не е еднократно действие. Изискват се грижи във времето.

Плазма бяхте правили при Михайлов нали?
Оставя ли обезцветяване по клепачите или друг проблем?

# 676
Процедурата топи мазнини. Ако такъв е проблемът на брадичката - супер. Ще споделиш отзиви. За стягане на контура съм скептична.
Знаеш ли дали е на принципа на работа на Venus legacy?

# 677
  • при Arctic Monkeys
Аз започвам борба с пустите му капиляри отново, с alma q лазер. Махат се и после ги образувам отново. Няма отърване и това си е.

# 678

Тъй като в търсачката нещо не успях да се справя, някоя от вас да си е правила устни с тази техника на инжектиране, дето по инстаграм я тагват russian lips? Или пък да ме насочи в някоя тема да чета? Почнах много да се блазня. Аз си слагам от години, но не са ми инжектирали по този начин и сега събирам мнения. Дали би имало нужда от разграждане, ако устните са третирани преди по друг начин? Моят в момента не е напълно разграден. Ще се радвам, ако има кой да сподели опит.
Това Russian lips ми се струва просто маркетинг трик да се представи едно вече познато нещо като нещо ново и иновативно (а всъщност не е). Не мисля, че самата техника е различна, освен, че при тези "Russian lips" контура е супер изразен (тоест просто бодат повече там) и често устните изглеждат като залепени на лицето. Когато си правих устните в Дермаакт, една приятелка след това каза, "а, и твоите са ги направили с Russian lips техника, те там повечето така работят". Но мина малко време и всичко някак се намести и даже поизчезна. За мен най-добрата намеса е да се съобразят с твоите устни и просто да ги подобрят, не да ти изпляскат устни на руски модел, при положение, че натуралните ти нямат ама нищо общо като форма с тях. Обикновено резултатът след това е разлят контур и патешка човка.

Това, че е маркетинг трик съм съгласна, явно е познат метод, но не навсякъде се работи така и на мен на нито едно място не са ми поставяли филър по този начин.

Ами от това, което аз чета така наречените руски устни са точно обратното на това, което описвате.
Не в контура и линеарно поставяне, а малки количества вертикално. Резултатът съответно устните сякаш се разтягат нагоре и остават сравнително плоски, а не щръкват напред. Та ако вашите са ги правили така може ли снимка?

Те уж така ги правиха, но както казах, само няколко дни след поставяне вече нещата се наместиха (казвала съм и че сякаш доста бързо ми изчезва обема, вероятно заради мекия филър, който ми препоръча за първо слагане докторката) и изобщо нямам такъв драматичен вид, какъвто имат тези Russian lips по картинките.
Но то просто няма как от това: (лявата снимка е преди, другата след около 1 - 1.5мл)

Да стане това:

Или пък това

И слава Богу, защото тези всичките ми изглеждат ужасно на мен и изобщо не целя този вид.

Последна редакция: пн, 04 окт 2021, 10:56 от tuali

# 679
Здравейте, ще си слагам ботокс на бръчките около очите. Мога ли една седмица след ботокса да си направя иглена мезотерапия на очите? Или първо мезотерапията и след това ботокса.

# 680
  • в 1001-та нощ
Първо ботокс и след поне 2 седмици мезото.

Процедурата топи мазнини. Ако такъв е проблемът на брадичката - супер. Ще споделиш отзиви. За стягане на контура съм скептична.
Знаеш ли дали е на принципа на работа на Venus legacy?

Да, но Венуса има малко повече екстри.

kalina_malina80, да при Михайлов. Под очите правих лека интервенция - само за освежаване - нямаше обезцветяване или някакви "дефекти. Възстановяването беше около седмица, през коятокоричките паднаха и всичко беше перфектно.

На горния клепач - процедурата беш емного по-инвазивна - с по-силна енергия, кожата беше доста по-изгорена. Възстановяването беше 1-3 месеца, а след това клепачите са малко по-светли, но си го виждам аз, като се гримирам. Друг човек не може да го забележи.

# 681
Аз започвам борба с пустите му капиляри отново, с alma q лазер. Махат се и после ги образувам отново. Няма отърване и това си е.

Пробвала ли си с друг лазер?
Аз се колебая дали да не почна с Лумека inmode , спомням си че Мила? Беше писала за него и коментира, че е останала доволна.

. https://m.bg-mamma.com/?topic=1185891.msg40666685#msg40666685 #656

# 682
  • при Arctic Monkeys
Не съм пробвала и в града няма друг. Ако има нещо чудодейно дето ги премахва и повече не се появяват, кажете моля🙂

# 683
Момичета, а колко време след коронавирус е добре да се изчака, преди бустер/филър.
Аз в момента го карам и ми е 4ти ден. На 18ти имам час за скули.
Дали да изчакам до другия месец?

# 684
  • в 1001-та нощ
Поне 2-3 месеца бих изчакала аз. Бързо възстановяване.

# 685
Благодаря, Алена!

Очакваш някакви реакции ли?

# 686
  • в 1001-та нощ
Заради тромбите при евентуално "нарняване", "разкъсване". Отделно рискът в този момент имунната система да реагира не както трябва.

# 687
Благодаря, Алена!

Очакваш някакви реакции ли?
Аз бях болна началото на ноември от Ковид и мисля, че седмица след катантината бях на ботокс.За филъри не знам дали не е по-добре да се изчака.
Отварям скобата да кажа, че като сложих ботокса въобще не се знаеше
нищо за Ковид и евентуални последици, та сега бих изчакала и аз.

# 688
А как разбра, че си го изкарала? С изследване или?

# 689
Здравейте,

Ходил ли е някой на консултация и процедура при доктор Ванеска, а след това на консултация при доктор Валянова? Как е минало и имало ли е някакво отношение, защото преди това сте ходили при другата докторка?

Аз бях при доктор Ванеска през август с ясно желание какво искам, но тя ми предложи с друго да започнем и после направи план как да продължим. Много ми хареса доктор Ванеска, много лека ръка има, страшно внимателна е, но има неща от плана, които ме смущават и не са точно така, когато правя проучване в интернет. Иска ми се да чуя и доктор Валянова, но се притеснявам, че вече съм била при доктор Ванеска. Не знам как да постъпя. Някакви съвети?
Не ги препоръчвам и двете, в никакъв случай.

Общи условия

Активация на акаунт