Отговори
Търся гинеколог в София, с добро отношение, да работи с НЗОК, да е добър/а в работата си и предписването на антибиотик да е само в крайни случаи.

Видях подобни теми, но в никоя не видях да се споменава и начина по, който лекарят лекува. Аз имам проблем с антибиотиците, а и често не работят за мен. За момента за всички инфекции ми изписват само антибиотици, но без ефект.

От години вече все имам някаква инфекция, а ми предписват само едно и също. Виждайки, че антибиотиците не ми помагат, но получавам странични ефекти, имам желание доктора да ме лекува по различен начин - промяна в начина на живот, хранене, даже и хранителни добавки, само да не са антибиотици.

Ще съм благодарна ако ме информирате за добър гинеколог, работещ с НЗОК, който не предписва антибиотици за всичко, но само като последна опция.

#антибиотик #гинеколог #НЗОК #инфекции

# 1
И аз  за Пловдив.

# 2
То зависи какво лекуваш. Ако имаш хламидия, с хранителен режим няма да стане.
За София - препоръчвам д-р Кристина Рачева, тя е венеролог и работи в кожно-венерическия център към 29 ДКЦ. Не работи с НЗОК, но ЛЛ може да издаде зелен талон за диспансера и прегледът ще е безплатен. Изследванията, така или иначе се плащат обикновено.
Аз лично за разните там коки, ала-бала банални инфекции не пия АБ вече, защото няма никакъв смисъл. Лекувам се само локално с вагинални глобули и после - лактобацили.
Вече за неща като уреаплазма, БВ, трихомони - няма как, пила съм АБ. Но докторката е много умерена в леченията и не изписва тежки артилерии. Когато може - дава леки варианти.
Тъй че - отново стигнахме до въпроса какво точно лекуваш.

# 3
То зависи какво лекуваш. Ако имаш хламидия, с хранителен режим няма да стане.
За София - препоръчвам д-р Кристина Рачева, тя е венеролог и работи в кожно-венерическия център към 29 ДКЦ. Не работи с НЗОК, но ЛЛ може да издаде зелен талон за диспансера и прегледът ще е безплатен. Изследванията, така или иначе се плащат обикновено.
Аз лично за разните там коки, ала-бала банални инфекции не пия АБ вече, защото няма никакъв смисъл. Лекувам се само локално с вагинални глобули и после - лактобацили.
Вече за неща като уреаплазма, БВ, трихомони - няма как, пила съм АБ. Но докторката е много умерена в леченията и не изписва тежки артилерии. Когато може - дава леки варианти.
Тъй че - отново стигнахме до въпроса какво точно лекуваш.

Благодаря за Вашият отговор!

Инфекциите, които получавам все са причинени от някакъв вид кандида.

Също, за първи път чувам за термина венеролог и след като се разчетох малко, виждам, че лекуват болести предавани по сексуален път. Аз не съм сексуално активна и не съм сигурна, дали ще свърши работа за мен, дали имате идея?

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 16:45 от Magdalene Georgiev 762832

# 4
При персистираща (повтаряща се) инфекция от кандида лечение с антибиотици няма да има никакъв ефект.
Кандидозата е вид гъбична инфекция, при която от антибиотиците няма абсолютно никаква полза, а напротив може драстично да влошат състоянието.
Лечението се провежда с противогъбични медикаменти.
Изключително строга хигиена - само бельо от чист памук (100%), за препоръчване бяло бельо, което може да се глади и изварява.
Пране на бельото с антиалергични продукти без цвят и мирис.
Забравете за всякакъв друг вид долно бельо.
Прекратяване на измиването с различни ароматизирани сапуни или гелове, само медицински без цвят или мирис.
Същото важи за дамските превръзки - само памучни такива, не използвайте тампони.
Имайте предвид, че гъбичките се развиват постоянно и повтарящо се при хора с нестабилен имунитет - при жените имунитетът спада при провеждане на диети, около дните на месечния цикъл, при стрес. Подходящи са продукти за засилване на имунитета и витамини.

# 5
При персистираща (повтаряща се) инфекция от кандида лечение с антибиотици няма да има никакъв ефект.
Кандидозата е вид гъбична инфекция, при която от антибиотиците няма абсолютно никаква полза, а напротив може драстично да влошат състоянието.
Лечението се провежда с противогъбични медикаменти.
Изключително строга хигиена - само бельо от чист памук (100%), за препоръчване бяло бельо, което може да се глади и изварява.
Пране на бельото с антиалергични продукти без цвят и мирис.
Забравете за всякакъв друг вид долно бельо.
Прекратяване на измиването с различни ароматизирани сапуни или гелове, само медицински без цвят или мирис.
Същото важи за дамските превръзки - само памучни такива, не използвайте тампони.
Имайте предвид, че гъбичките се развиват постоянно и повтарящо се при хора с нестабилен имунитет - при жените имунитетът спада при провеждане на диети, около дните на месечния цикъл, при стрес. Подходящи са продукти за засилване на имунитета и витамини.

Съгласна съм напълно! Сменила съм бельото си от години и не ползвам тампони, както също пия витамини и пробиотици редовно. Но съм много склонна към инфекции и кандидата ми лесно се размножава и излиза извън граници.

Затова много ми се иска да си намеря добър гинеколог, които по естествен начин да ме води към подобряване на този проблем, било чрез храна или малки промени като тези, които вие споменахте. Или да ме насочи какви прогивогъбични да приемам/използвам и тн.

# 6
Имайте предвид, че дерматолозите също се занимават с гъбичните инфекции на половите органи. Един дерматолог опитен може да свърши работа, която до момента не е  свършена.

# 7
  • Sofia
Това ми звучи малко странно, даже нереално.
Обиколила съм бая АГ. И при гъбична инфекция нито един не ми е изписвал антибиотици, просто защото гъбички не се лекуват с антибиотици. Предписвали са ми противогъбични (глобули/гел + хапчета) и всичко заминава за около седмица.  И това в 100 % от случаите.

Или сте попаднали на некомпетентен АГ, което лесно се променя - просто отидете при друг. Както писах, по мои наблюдения всички АГ знаят как да лекуват гъбички.
Или нещо не сте разбрали добре и всъщност към гъбичната инфекция сте имали и бактериална. Тогава трябва да се лекуват и двете.

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 21:29 от Brin de muguet

# 8
Аз лично ходя при дерматовенеролог за всякакви течения и такива проблеми, вкл. и за гъбички. Много по-компетентна е от всяко АГ, при което съм ходила.
Гледа ми пробата на микроскоп веднага, имат специални посявки за гъби, за другите неща пращат ДНК тестове, МБ и освен това - ако има кожен проблем с гъби - има специална лампа на Wood, с която се визуализират. Понеже освен вагинални гъбички, аз правя и себореен дерматит, и разноцветен лишей, така ми е много по-удобно.

# 9
Аз лично ходя при дерматовенеролог за всякакви течения и такива проблеми, вкл. и за гъбички. Много по-компетентна е от всяко АГ, при което съм ходила.
Гледа ми пробата на микроскоп веднага, имат специални посявки за гъби, за другите неща пращат ДНК тестове, МБ и освен това - ако има кожен проблем с гъби - има специална лампа на Wood, с която се визуализират. Понеже освен вагинални гъбички, аз правя и себореен дерматит, и разноцветен лишей, така ми е много по-удобно.

Кой лекар посещавате? И работян ли с НЗОК и ако не, колко средно излиза прегледа + изследвания?

# 10
Виж по-горе, писала съм.
Докторката работи с талони от ЛЛ за Кожния диспансер, ако не - 70 лв. първичен преглед, 50 лв. вторичен, поне миналата година изследването беше около 30 лв. Вече, ако прецени да пуска нещо по-специфично, като Фемифлор, хламидии и т.н. - според ценоразписа на Геника, там пращат тестовете за ДНК/PCR.

# 11
Благодаря за споделеният специалист,  на когото си доверявате! Ще я имам в предвид когато запазвам следващия си час.

И междувременно, колкото повече хора споделят специалистите, на които се доверяват, които отговарят на изискванията в тази тема, толкова по-полезна ще бъде тя. Ще съм благодарна на всеки споделил своя доктор от, който е доволен, работещ с НЗОК и имащ добра практика на лечение!

Общи условия

Активация на акаунт