Сполучливи имитации на маркови парфюми - 39

• 76 760
  • 751
  •   1
Отговори
# 435
Момичета, малко странен въпрос ми хрумна, но все пак да ви питам. Изпитвали ли сте удоволствие от това да се въздържите от покупка? Наскоро май говорихме за "парфюмни диети" и понеже донякъде съм в такава, си разсъждавам. Може би се отнася повече, когато купуваме оригинали, защото са по-скъпи, но и към имитациите може да се съотнесе. Те често даже са препъникамък, защото си казвам, "Е, те са евтини, я да купя още две-три", но пак се натрупва някаква сума и излишни покупки.
Имате ли някакви трикове, с които да се въздържате? Аз неволно приложих един такъв трик, който съм чувала като финансов съвет, да преспя и да забравя за покупката, която искам, и като утихнат страстите, разбирам, че не ми трябва действително и този парфюм. Е, винаги може да се разпали пак, все пак сме зависими, но определено изпитах удоволствие, че се въздържах. А и последните дни осъзнавам, че доста малък брой от това, което имам, искам да нося с удоволствие. Ясен индикатор, че другото не ми е нужно.
С имитациите ми е много трудно само тествам, без да купувам, понеже често магазинчетата са малки, обръщат ти лично на теб внимание, не е като в големите парфюмерии, където може да пробваш десет неща и да си излезеш. Освен това все искам малки милилтри и просто ми е неудобно да накарам продавачката да ми даде много неща за тест, пък да не купя нищо.

# 436
  • Варна
@Джуд - Аз планирам кои парфюми искам, чета мнения тук, разглеждам отзивите във фрагрантика, общо взето доста време минава от идеята до покупката. Сега имам няколко за тест при по-хладно време и така Simple Smile

# 437
  • Бургас
Ами...аз всеки месец си купувам по нещо.
Не мога да изръся голяма сума.
Единия месец ще взема шампоани на промоция,другия 2-3 имитаципнни парфюма,следващия нещо от Ейвън/Орифлейм...
Миналия месец си купих от Лили едни сенки на Ревлон,които искам от поне година ...
Е,случва се и спонтанна покупка,но и аз уж планирам.

# 438
Джуд, май ми се е случвало, но рядко Sad  Просто поръчвам на сляпо, и имам само 1,2 попадения от 5,6 дала съм пари и за доставка , а накрая не съм достатъчно удовлетворена и не е нищо уау ...И понякога се ядосвам, че няма нищо у наше село, но май по-добре. Но пък което намеря, го вземам набързо, от неудобство, че както каза малки магазинчета... 
И, да , имам не много, но достатъчно имитацийки, от които ползвам само единици реално с кеф Simple Smile

# 439
Аз също като Krissy планирам, правя си някакви свои  проучвания като чета мненията във Фрагрантика, както и тук, разпитвам и сумирам мнения. На сляпо, без да знам  нищо за даден парфюм, не се хвърлям.Ето сега , например, Lira, Gloria, Soleil blanc и Signature си  чакат да да бъдат купени. Достатъчно съм ги проучила и знам, че това са аромати, които със сигурност биха ми харесали. Но всичко с времето си, няма да ги грабна накуп, така се губи удоволствието.

# 440
  • Стара Загора
Аз следя промоции, защото често преди от нетърпение купувах нещо, а след това го намалят примерно с още 5 или 10 лв. Което на 50 лв не е никак малко.
Ето вчера ми пристигна желания JPG La belle Le parfum тестер от parfimo за 110 лв с доставката. Два дни преди да се появи  го пусна дама 50 мл за 100 лв в една група, купен от Дъглас. Та ако не бях изчакала, щях да взема наполовина количество за същите пари.

# 441
Преди години нямах никаква, ама никаква страст към парфюмите, дори ми беше неприятно да ползвам парфюми. Не знам обаче какво ми стана изведнъж и не мога да се спра да искам нови и нови аромати, което разбира се не влияе добре на финансите. Страшен кеф ми е да си купя нещо на сляпо, сякаш всеки нов парфюм ми дава ново чувство. Много е пристрастяващо и не знам как ще се спрем, момичета Simple Smile

# 442
Привет, търся качествена имитация на Aqua di gio profumo Paco Raban.
На Заг , Рефан или Martin Lion дали има читав аналог?

# 443
Момичета, някой има ли представа какво представлява парфюмът Dove - Dove на The Moon? На дезодоранта Dove ли мирише?

# 444
  • Deutschland
Току що се връщам от Заг. Има три нови дамски аромата, на Джими Чу единия, другия в името си съдържа Тюркоаз нещо си и третия не помня 😏. Взех си вечния ми фаворит Магнетизъм на Ескада и Bitter Peach. Трябваше да запомня новите, но уви. Вчера пробвах и Wonderlust на МК пак на Заг и никак не е лош.

# 445
Фрау,  да не е Dylan Blue Turqoise на Версаче?
Аз да се оплача, че Дивайн наистина се излагат с намаленията, пак едно мижаво  три парфюма за 58€. А Eclat.de за пореден път имат -50% на всичко до понеделник влючително, но там вече нищо не искам….

# 446
  • Deutschland
Да, същият е. Благодаря ❤️

# 447
Току що се връщам от Заг. Има три нови дамски аромата, на Джими Чу единия, другия в името си съдържа Тюркоаз нещо си и третия не помня 😏. Взех си вечния ми фаворит Магнетизъм на Ескада и Bitter Peach. Трябваше да запомня новите, но уви. Вчера пробвах и Wonderlust на МК пак на Заг и никак не е лош.

Как е като аромат и трайност Wonderlust и Jimi choo?
Какви са най-малките им разфасовки,че някъде четох,че по-малко от 30 мл вече нямало.
Преди месец и нещо си носих мои шишета и нямаше проблем.
Визирам магазина в София на Борис дето е.

# 448
  • Бургас
Ескадите ги харесвам.
Магнетизъм сладък ли е?
Обичам сладки,захарни,виолетови,бонбонени парфюми...

# 449
Поръчах си и аз bitter peach tom ford от zag zodiak, траен е, но нещо не е моят. Не го издържам. А толкова ми мислех, че ще ми допадне🙄
Но пък мостра та на moon guerlain ми допадна.за приятелка бях поръчала erba pura, тя си я хареса много.

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 17:52 от bubanka

Общи условия

Активация на акаунт