ТУЕС - 9 тема

• 72 462
  • 752
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Хайде да разсея малко негативната атмосфера, която създадох в темата, след първоначалния шок от базата в ТУ, предвидена за осмокласниците.

Ние направихме избор информирано и след оглед на сегашната материална база. И да, тук говорим за искане за нормална, достойна учебна среда, не за петзвезден лукс. Не знам какъв е начинът да се постигне, предприемани ли са инициативи, и какви са възможностите - тепърва предстои да разберем.

ТУЕС за моето дете е най-смисленото продължение на десетки проекти, модели на операционни системи, прототипи на 8-битови компютри, безброй кутии с платки, части, бредборди..

Впечатления от записването - отлични. Чудесна организация, супер отношение. Поговорихме с няколко от преподавателите - страхотни!

Оставаме позитивно настроени и очакваме с нетърпение зеленото училище в Семково от 15ти Simple Smile

Последна редакция: пт, 14 юли 2023, 22:07 от aela

# 346
  • Къде ли не
Лагера за опознаване е супер идея! Освен сега да обсъдим базата на Семково. 😉

# 347
  • София
Освен сега да обсъдим базата на Семково. 😉

Направо ме е страх да попитам Laughing
Но, имайки предвид, че базата в Семково и тя е на ТУ, мисля че се досещам какво да очакваме.
Но то пък и не мисля, че нещо повече може да шокира осмокласника - след вече видяното, очакванията са напълно калибрирани Laughing

Идеята за старта на учебната година със зелено училище наистина е супер!

# 348
Освен сега да обсъдим базата на Семково. 😉

Направо ме е страх да попитам Laughing
Но, имайки предвид, че базата в Семково и тя е на ТУ, мисля че се досещам какво да очакваме.
Но то пък и не мисля, че нещо повече може да шокира осмокласника - след вече видяното, очакванията са напълно калибрирани Laughing

Идеята за старта на учебната година със зелено училище наистина е супер!

Базата на Семково е много прилична. Не е лукс, но не е мизерия

# 349
  • София
Цитат

Благодаря! Погледнах сега - съвсем прилично си изглежда Simple Smile
Белите училища също ли са там?

Пропуснахме да попитаме за учебниците при записването - публикуват ли списък за закупуване по-рано или направо септември ще кажат?

# 350
  • Къде ли не
Септември ще кажат. Има обща родителска среща и тогава представят повечето от учителите, класните ръководители и ръководството. Всеки учител казва какви учебници трябват.

# 351
  • София
Самият факт, че ще бъдат присъствено, пък дори и за известно време в ТУ вече е повод за радост, според мен. Защото при нас, тъкмо се преместиха уж за един срок в ТУ и ги затвориха и така година и половина ли откараха, вече не помня. Предполагах че за това време ще се върнат, но като гледам може и изобщо да не завършват там догодина. Здраве да е Simple Smile
Проточването на ремонта е по ред причини, за което не мисля че ръководстовото на училището има вина.

# 352
  • Beyond the Frontiers
Цитат

Благодаря! Погледнах сега - съвсем прилично си изглежда Simple Smile
Белите училища също ли са там?

Пропуснахме да попитаме за учебниците при записването - публикуват ли списък за закупуване по-рано или направо септември ще кажат?

Базата си е соц кошмар.
Храната също.
Ама децата се забавляват, а мисля това е водещото.

За учебниците не бързайте. Имат организация и често може да се закупят такива на нормално цени от предния випуск. Моят синковец две години така прави. Нов учебник не сме купували. И със сигурност се спестяват средства, плюс че и много, много не ги ползват учебниците....

# 353
Е чак пък соц кошмар... Базата си е най-обикновена станция. Предлага базови условия срещу прилична цена. Всеки ден е организиран преход, понякога дори два и можеш да избираш.

# 354
Цитат

За учебниците не бързайте. Имат организация и често може да се закупят такива на нормално цени от предния випуск. Моят синковец две години така прави. Нов учебник не сме купували. И със сигурност се спестяват средства, плюс че и много, много не ги ползват учебниците....

Учебниците мисля, че от тази учебна година са безплатни до 12 клас

# 355
  • София
Работя в технологична фирма с много бивши туес-ари, които веднага са готови да вземат на работа почти всеки, който каже, че е от ТУЕС. Чувам, че и в други технологични фирми е подобно. Не мога да се начудя защо   МОН не създаде поне още няколко подобни училища. И къде се къса веригата за този фантомен ремонт, продължаващ с години.

# 356
Чак така не са се избили за завършващи, честно казано леко преувеличавате, няма особен глад за джуниори.

# 357
  • Beyond the Frontiers
Е чак пък соц кошмар... Базата си е най-обикновена станция. Предлага базови условия срещу прилична цена. Всеки ден е организиран преход, понякога дори два и можеш да избираш.

Както съм написала, ценното е друго.

Чак така не са се избили за завършващи, честно казано леко преувеличавате, няма особен глад за джуниори.
Избили не. Но определено има интерес.

# 358
В петък имах работа в района на ремонтираната сграда на училището и специално за Вас направих две снимки Simple Smile
Как Ви се струва ? Ще се местим ли през вторият срок там ? Simple Smile

# 359
  • София
Хайде сега и аз да кача един отговор. Директорката качи публикация с призив до бившите ТУЕС-ари/АЗТУЕС, някой да се появи с лично подсигурено товарно превозно средство(бусче) и квалификацията то да бъде управлявано и този човек да отиде до Доброславци на негова сметка и на няколко курса с още няколко човека също с бусчета и книжките за бусчета да изнесат базата и всичко от Доброславци и да се закарат в новата реновирана сграда на ТУЕС. Не знам кой се е появил, ама поне малко организацията да имаше, можеше и нещо да стане. Може би хората, които в момента дискутират тази тема ме знаят, че аз 18 нямам и не ми пука какво ще кажете. В едно друго столично училище с източните езици(Няма да му споменавам името) образованието е максимално дигатилизирано и базата е г/д мощна и има основите, кабинетите, смарт дъските и на първо място - Подхода от учителите към дигитализацията. А пък в една друга столична гимназия пак със системно програмиране като специалност(От другата страна на парк Студентски) правят тестовете онлайн през школо. Това кога ще го видим в ТУЕС? Тук ще има много скиптични и цветни мнения, ама поне нека се уважаваме и да гледаме към неибежното бъдеще! Учителите отказват да приемат дигитализацията, която би подобрила обучението, а според официалния регистър с учители повечето са минали достатъчно обучение за работа с различни практики включващи и дигитални такива. Няма какво да си говорим, вие нито може да ме убедите в обратното, нито аз в моето.

Общи условия

Активация на акаунт