Отговори
# 645
Светле, изцяло споделям мнението ти. Искрено съчувствам на дечицата, които са подложени на изпитание на психиката от ранна възраст. Колкото и да им обясняват, че това е игра, никой не може да ме убеди, че ще забравят сцените с насилие. Някои от тях играят постоянно, уж има някакво ограничение за работния им ден.
Нинка, остави школата. Чудя се на родителите - как им позволява сърцето да гледат плачещото си и страдащо дете. Аз бих се пръснала от мъка. Човешката, а още повече детската душа не е предмет, който да забършеш с парцала и препарата и да го изчистиш от гадостите, които се трупат.
Моите родители много обичаха театъра и киното, водеха ме с тях. Бях 5-6-годишна и гледахме "Татул". Още помня как събрах погледа на цялата зала като ревнах накрая, когато отровиха снахата. Изминали са десетилетия оттогава, но сцената е пред очите ми и колкото и сега да си повтарям "това е само кино", трудно гледам "отстрани".
Много насилие и тежка драма има в турските сериали и според мен това се отразява и на психичното здраве на зрителите, които ежедневно, години наред гледат побои, убийства, издевателства и пр. Затова се отказах от "Момичето зад стъклото" и "Организацията".

# 646
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
"Те са много по психически устойчиви от възрастните артисти и много по лесно излизат от роля. "

Много се надявам да си права, Нинче. Дано е така.

"Много насилие и тежка драма има в турските сериали и според мен това се отразява и на психичното здраве на зрителите, които ежедневно, години наред гледат побои, убийства, издевателства и пр."

А точно това, Лучи, и аз много често си го мисля. Произвеждат по 350-360 сериала на година и голямата част са силно драматични...

# 647
.

Последна редакция: пт, 11 фев 2022, 17:28 от Stella2021

# 648
  • София
Стела, ами това е таланта! Тези деца са необикновени и се раждат с талант и дарба СВИШЕ. Едно е да учиш театрално майсторство като пораснал, друго е да носиш дарбата в кръвта си. За някой от децата- артисти  това е игра, но много от тях в интервютата си казват, че изпитват огромно удоволствие и искат да се снимат/ играят все повече и повече. Много е важна и ролята на режисьора, който подбира малчуганите с които ще работи. Той е този, който трябва да направи най- точната преценка за малкия кандидат-артист. До сега не съм прочела, някой от малките деца артисти да се е отказал да снима или да е получил в последствие психически отклонения.  Малката Беренка от "Майка" беше споделила, че въобще не се е чувствала зле завързана в чувала за боклук -  яла е бонбони и семки.
Харесвам и гледам с голям интерес децата артисти, заради самобитния им талант и силно вярвам в дарбата им СВИШЕ!

# 649
.

Последна редакция: пт, 11 фев 2022, 17:29 от Stella2021

# 650
Е, хайде сега! Няма място за сърдене. Както ти имаш свое мнение, приеми че и другите имат такова. Не е задължително единият да е прав, а другият - крив. И въобще не е правилно да се правят генерални изводи и обобщения - независимо дали в едната, или другата посока.
Аз като дете съм участвала в масовката на един филм, а имам и преки впечатления от друг детски филм, който се снимаше в двора на баба ми. Трябва да ви кажа, че е такава навалица от всякакви хора - поне 30 човека има срещу детето, докато играе, включително и родителите му - че усещането е съвсем различно от това, което изглежда на екрана. Сцените са много по-накъсани, отколкото изглежда във филма, няма никаква последователност, повтарят се дубли, докато ти писне, почва се едно, па се сетят за нещо друго и спират снимките /поне при соц.киното беше така - много се мотаеха/, а междувременно е такъв купон, че децата въобще нямат възможност да се потопят в толкова дълбоко в образа.

# 651
.

Последна редакция: пт, 11 фев 2022, 17:32 от Stella2021

# 652
Към теб е насочен, да. Както искаш, така ме разбирай. Нямам намерение да влизам в спорове и обяснения.
В тази тема драмите ги обичаме само във филмите.

# 653
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Гегенце, ами това е много хубаво! Радвам се да го прочета.

# 654
  • Под звездите
Привет, искам да попитам дали има тема за  "Три куруша",
 или пък се обсъжда в някоя от другите теми? Благодаря предварително.

# 655
Привет, искам да попитам дали има тема за  "Три куруша",
 или пък се обсъжда в някоя от другите теми? Благодаря предварително.

https://bg-mam.ma/t/1371768

Последна редакция: сб, 12 фев 2022, 07:34 от pepel_ot_rozi

# 656
Само да кажа, има преведени до 7ми епизод на "Скрито".

# 657
Това бунгало се появи и във Влюбения еркек.

С малки промени в интериора, досега сме го гледали в Кара севда, Сълзи от рая, Ранобудна птичка и още няколко филма поне. Май че и в Почукай на вратата ми имаше кадри с него.
Почвам да си мисля, че свършиха къщите в Истанбул. Едно време се надпреварваха да снимат филмите в най-луксозните къщи по Босфора, а сега - по разни бунгала и вили из горите.
Иначе ми харесва бунгалото, аз затова и съм го забелязала, но все едно съм си вкъщи в него, вече знам стаи, мебели, разпределение.

# 658
ГиГи, 😍 и аз се чувствам като у дома си в това къще.
Даже и книгите прочетох. 😂 😀 😀
Харесвам го, както и една каменна къща в Рива.
То май всички конаци се изтъркаха от употреба. 😂

# 659
Тази, нали?

Вярно, че и тази вила не я пропускат нито един сезон. Последно в Невинност я гледахме.

Общи условия

Активация на акаунт