Милано и Северна Италия - тема 13

• 36 455
  • 738
  •   1
Отговори
# 645

Реджи, от коя страна на замъка е това зеленясало дворче? Много чаровно Heart, от този ракурс, от който си снимала, напомня за някое ъгълче от Венеция. Blush Изглежда съм го подминала на живо.

Вчера и днес и в Комо беше 18-20 градуса!

# 646
  • Milano
Отвътре Барба, като минаваш между различни зали на музея.
Жалко, че бяха затворени Пинакотеката, археологическата част и La Sala delle Asse.

Последна редакция: нд, 30 яну 2022, 21:49 от regina di cuori

# 647
Отвътре Барба, като минаваш между различни зали на музея.
Жалко, че бяха затворени Пинакотеката, археологическата част и La Sala delle Asse.
Здравейте! Искам да ви попитам относно валидността на сертификата за ваксина. Навсякъде чета, че е 6 месеца от 01.02.2022г. Но незнам как точно ще ги броят? Считано от датата на втората ваксина, или 14 дни след това ?
И считано до как се смята- например ако втората доза е на 10 август, изтича на 10 февруари ли, или трябва да се броят точно 180 дни ?
Благодаря!

# 648
  • Milano
180 дни от датата на втората ваксина.

# 649
180 дни от датата на втората ваксина.
Благодаря!
А с бустера веднага ли е валиден сертификата, или 14 дни след това ?

# 650
  • Milano
Веднага.

# 651
Ще имам 2 нощувки в Бергамо. Пристигам към 15 часа и смятам да се разходя из града. Н следващия ден мисля да посетя Верона и Бреша, като смятам да пътувам с влак. Плана е да сляза първо в Бреша и да поразгледам и след това със същия билет за влак да посетя Верона. Вечерта връщане в Бергамо. Помня, че имаше целодневен билет за Бергамо от летището и цялата транспортна мрежа в града, така ли е все още. Моля за вашето мнение дали ще ми стигне времето за Верона и Бреша=

# 652
  • In transit
Не съм сигурна колко часа бяха валидни билетите за регионалните влакове, след валидиране...май 3 часа. В тази връзка от Бергамо до Бреша имате около час път. От ЖП гарата в Бреша, до центъра на Бреша имате около 30 минути в една посока. Оттам центъра не е толкова малък за 30 минутна обиколка.
Планът ви звучи малко като ония туристическите автобуси Хоп ин-Хоп офф. Ако идеята ви е, само да кажете, че сте били във Верона и Бреша, ще ви стигне, иначе не.

# 653
Значи да избера единия град. Благодаря за отговора.

# 654
  • Milano
А защо да са на един билет щом ще има слизане в Бреша? Така или иначе няма директен регионален влак Бергамо - Верона, а трябва прекачване.

Има целодневни билети от летището до Бергамо.

Да "поразгледам" какво ще рече?
Кои забележителности са набелязани и ще се влиза ли в музеи?

Маските на открито са задължителни до 10.02.22 (и после край).

Споменаха по новините, че извънредното положение може да приключи и по-рано (от 31.03.22), както и че "пандемията ще приключи през април, ковид ще остане като сезонен вирус", а дано!

За бустерната доза утре ще обсъждат валидността, вчера не са успели.

# 655
Да прави сте за един ден един град, избирам Верона.

# 656
  • Пловдив
По повод моите питанки с Янсен + бустер, ако има и друг в подобно положение. Трябва наново да се изтегли от his.bg, където бустерът сега излиза 2/1 (а не 2/2) и с четеца вече е ок като бустер.

# 657
Прибрахме се от Милано в неделя. В хотела и заведенията искат сертификат. Проверяват ги със приложението което публикува regina di cuori , не можеш нищо да си поръчаш без сертификат , дори заведението да е на самообслужване. На няколко пъти не можаха да ми разчетат qr code , и не пожелаха да ме обслужат. Хората стриктно си спазват правилата.  За аутлетите също искат сертификат в автобуса. За влака беше доста странно , купих билети онлайн за Швейцария , на гарата никой не ни провери билетите и никой не ни поиска сертификат , това и в двете посоки.

# 658
А бустера за Италия има ли срок 180 дни също като втората доза?

# 659
Въпрос към живеещите в Италия: Маските на открито са задължителни, това ясно. А това означава ли, че и в колата да пътуваме с маски? Питам, тъй като за Гърция имаше такова изискване и има и глоба.
Пътувам тази седмица с кола към Италия (област Венето) и да си знаем...

Общи условия

Активация на акаунт