Милано и Северна Италия - тема 13

• 36 435
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Divi,  напротив дестинацията е подходяща за малко дете ( със сигурност няма да я помни   Wink ) имах предвид  ,че за много малко дни много неща искаш да обиколиш, и с това прекачване и търсене на транспорт няма ли да е уморително за това дете, но вие си знаете, и  ДА разбирам опасенията ти за рент а кар-а , защото и ние имаме приятели дето са изпатили в Италия. Но все пак са си разстояния...Mikkey ти е казала горе долу колко време отнемат...
Изобщо не си мисля, че за 4-5 дни можем да видим всичко. Точно за да не става едно ненужно тичане и лутане, съм започнала толкова рано да го обмислям и се допитвам как е най-удобно, кое наистина си заслужава и същевременно е достъпно с директен транспорт от мястото, където ще изберем да спим Wink Всъщност затова ме интересува кое езеро и кои градчета най-много си заслужават и същевременно имат уреден транспорт, за да избера къде да се настаним. Продължавам да приемам мнения и съвети 😊

# 76
Всичко и навсякъде в Италия си заслужава! Но не на тагадък , за да имаш време да
се насладиш Wink Край от мен

# 77
Транспорта в Италия е уреден. Няма да е проблем да пътувате с малко дете.
Освен това Uber работи. Ако закъсате може да поръчате кола.

# 78
  • EU
Привет на  всички, нашето пътуване наближава, Изчетох предната и тази тема, но така и не ми стана ясно трябва ли да разпечатвам PLF или е достатъчно да го попълним онлайн. Ще пътуваме с кола, дали ще е проблем, че сме минали транзит през сърбия?

# 79
Аз днес влизах на сайта на МВР да видя за пътуването - Сърбия , Хърватия и Словения може да се минават транзит - т.е. от влизането до 12 часа да си излязъл . За Италия възрастта на децата подлежащи на тест е 6 години, кофти. Иначе съветвам всичко да го има и разпечатано на хартия, защото наши приятели казаха че в Гърция например не работел QR четеца и добре, че в жабката на колата го имали на хартия сертификата

# 80
  • EU
Аз днес влизах на сайта на МВР да видя за пътуването - Сърбия , Хърватия и Словения може да се минават транзит - т.е. от влизането до 12 часа да си излязъл . За Италия възрастта на децата подлежащи на тест е 6 години, кофти. Иначе съветвам всичко да го има и разпечатано на хартия, защото наши приятели казаха че в Гърция например не работел QR четеца и добре, че в жабката на колата го имали на хартия сертификата
Благодаря за съвета за ПЛФ нали !? Иначе сертификат за ваксината е разпечатан.
Да разбирам че няма да има проблем с влизането в Италия, като преди тоа сме минали транзит през Сърбия, т.е по-малко от 12 часа?

# 81
Еми не, тук е тънкия момент , че нали Словения-Италия нама граница, но някой сподели че се случило полиция да застане да отбива. За влизане в Италия си трябва официален документ, нищо че може и да няма кой да го провери. Но както върви то и за настаняване ше трябва да се покаже документ

# 82
  • EU
az-mama какво имаш предвид с последното документ за настаняване? да имам  разпечатка на резервациите ли?

# 83
  • In transit
Еви, Според Италия все още ако минавате през Сърбия сте длъжни да се поставите в карантина. Ето и тук го пише: https://reopen.europa.eu/en/map/ITA/7001, https://www.salute.gov.it/portale/nuovocoronavirus/dettaglioCont … u=vuoto&tab=3
За съжаление Сърбия така и беше добавена към лист С.  Sad
Т.е на ваша отговорност е какво ще декларирате в ПЛФ-а. Да, граница между Словения и Италия няма и може да влезете спокойно, но може да попаднете на митничари, каквито видях като се прибирахме от Италия. Sad
Късмет и приятна почивка!

Като попълваш ПЛФ-а пишеш от кой пункт влизате, в колко часа, къде ще нощувате и прочие. Мисля, че това е имала предвид аз-мама2. И да, разпечатайте го за всеки случай.

# 84
Mikkey,  Изчетох внимателно отново- не се поставят под карантина  след транзитно минаване ,ако покажат ваксинация или тест

# 85
  • София
Mikkey,  Изчетох внимателно отново- не се поставят под карантина  след транзитно минаване ,ако покажат ваксинация или тест

Поставят за 5 дена, въпреки ваксина и тест! И след 5 дена пак се прави тест. Дори да е транзитно преминаването. Просто на Reopen дават правилата за влизане само от страните от ЕС. Обаче на другия линк от Mikkey си пише - ако в предходните 14 дена сте били или сте минали транзит през държава от списък D - 5 дена карантина.

# 86
Тъй като информацията е много смущаваща, моля покажете къде точно го пише това за 5те дена? Прекарах последния час в звънене на телефони на МвНР, Италианското посолство у нас и РЗИ и те не знаят за такова нещо, щом на сайта пише че се влиза със Сертификат и тест, не може карантина

Влизане в тази страна с дигитален сертификат за COVID
Италия приема „EU Digital COVID сертификати“ (EUDCC).

Притежателите на EUDCC могат да влизат в Италия, без да подлежат на допълнителни ограничения (изпитване или карантина), при условие че сертификатът им съдържа:

Доказателство за валидност на ваксинацията
: най-малко 14 дни след края на предписания цикъл на ваксинация (след втората доза или еднократна доза за ваксината Janssen/Johnson&Johnson).
Приетите ваксини са: Pfizer BioNtech, Moderna, AstraZeneca/Oxford, Johnson&Johnson/Janssen.
Доказателство за възстановяване от валидността на COVID-19
: 6 месеца от положителния тампон.
Приемасе отрицателен резултат от тест за COVID-19
, както PCR, така и бързият антигенен тест.
Валидност: 48 часа.
Децата под 6-годишна възраст са освободени от изискванията за изследване или карантина.

# 87
  • In transit
Az-mama2, вторият линк е официалният италиански по-който се водят там. Реджи също преди няколко дни каза, че за съжаление Сърбия не е добавена към лист С. Този казус го бяхме дебатирали преди месец тук в темата.
На практика ако като посочиш с ПЛФ-а, че минаваш транзит през Сърбия, автоматично се смята, че минаваш през страна, която не е в лист С и подлежиш на 10 дни самоизолация.

Прочетох най-новият им официален документ (https://www.salute.gov.it/imgs/C_17_notizie_5580_0_file.pdf) и там виждам, че Сърбия е добавена към група Д. Юли месец я нямаше никъде включена. Това пише за влизане през страна от група Д:
Requirements for entry into Italy

Anyone who has been to or transited through one of the countries on List D in the 14 days preceding entry into Italy must comply with the following obligations:

take a negative molecular or antigen swab test in the 72 hours to entering Italy with a negative result
    fill in the Digital Passenger Locator Form  before entering Italy.  The form replaces the self-declaration made to the transport operator.
    inform the local health authority immediately of your arrival in Italy. See: COVID-19 Regional toll-free numbers and information
    travel to your final destination in Italy by private transport only
    undergo self-isolation and health surveillance for 10 days
    take an additional molecular or antigen swab test at the end of the 10-day isolation period

# 88
Много объркващо- сега се свързах с друг човек от МвНР, Обясних ситуацията и той ми каза също, че няма такова нещо щом си с тест и ваксинация, за карантина. Обясних подробно какво знам до момента и той ме посъветва да питам в нашето посолство в Рим за по-сигурно

# 89
  • София
az-mama2, Ето:

Скрит текст:

Скрит текст:

От тук: http://www.viaggiaresicuri.it/approfondimenti-insights/saluteinviaggio и избираш Elenco D

накратко: ако си бил транзит през Сърбия в предходните 14 дена трябва да представиш:

- PLF
- Негативен резултат от тест
- Да се подоложиш на доброволна 5 дневна карантина
- След 5 дена пак да направиш тест.

Странно, че и от посолството не знаят, те би трябвало да знаят по-добре, защото Италия приема своя класация и не се съобразява особено с изискванията на ЕС (според които Сърбия трябва да е на едно със страните от ЕС).

А ей тук: https://infocovid.viaggiaresicuri.it/index_en.html ако си попълниш въпросника и напишеш, че си била транзит през Сърбия, ще ти даде, че трябва карантина.

Скрит текст:
В предната тема от мене тръгна тази дискусия, защото тогава пък беше 10 дена карантината. Реално можеш да не сложиш в ПЛФ-а Сърбия като точка и да се надяваш да не те провери никой, надали ще ти гледат лични карти и т.н., но аз прецених, че не ми се рискува.

Последна редакция: ср, 11 авг 2021, 13:24 от ElzaFB

Общи условия

Активация на акаунт