Милано и Северна Италия - тема 13

• 36 457
  • 738
  •   1
Отговори
# 720
  • На морето!
regina di cuori, грацие миле!

# 721
За съжаление е така, и в темата тук вместо за приятни емоции, сме обременени от Ковид притеснения... Миналия уикенд засякох с приятели на ресторант от 4 часа престой,  3 и половина сме говорили за ковид...... Mask  Аз все пак съм оптимистично настроена и до нашето следващо пътуване през май мисля, че ще се поуспокоят нещата..... Исках да кача една снимка от Бреша за настроение, но от фотоапарата ги прави много големи и не ми позволява да качвам, а не знам как да смаля, НО ВИЕ се чувствайте поздравени, ей така за настроение....

# 722
  • София
Здравейте,
Планирам уикенд за мен и дъщеря ми в Болоня и току що реализирах, че датите, които съм избрала съвпадат с католическия Великден.
Ще има ли нещо отворено този уикенд или да мисля други дати?

# 723
  • Milano
Вас какво по-точно ви интересува?
Обикновено магазините са затворени на Великден и в понеделника след него.
Супермаркетите зависи - Еsselunga е затворена на Великден, в понеделник отваря.
Ресторантите работят. Музеите също -
даже последно бяха отворени и в понеделник (Lunedì dell'Angelo), въпреки че по принцип им е почивен ден  на повечето (2019г).

az-mama2, благодаря за поздрава! Ако пратиш снимките по whatsapp напр., самата апликация ги смалява.

# 724
  • София
Здравейте!
Бихте ли ми казали какво значи точно подсилен зелен сертификат според италианското правителство, защото чета много противоречиви мнения и не знам вече на какво да вярвам!
За мен този сертификат означава пълен ваксинационен курс с валидност 6 м.

# 725
За мен този сертификат означава пълен ваксинационен курс с валидност 6 м.
Да, това е. Както и също след боледуване.
На практика изключени са случаите на сертификат срещу негативен тест.

Реджи, така или иначе Esselunga май имаме само ние в Брианца. Smile Hands Muscle (северно от Милано)

# 726
  • In transit
Барба и в Бергамо има Еселунга. За Болоня не съм сигурна.

# 727
  • София
Вас какво по-точно ви интересува?
Обикновено магазините са затворени на Великден и в понеделника след него.
Супермаркетите зависи - Еsselunga е затворена на Великден, в понеделник отваря.
Ресторантите работят. Музеите също -
даже последно бяха отворени и в понеделник (Lunedì dell'Angelo), въпреки че по принцип им е почивен ден  на повечето (2019г).

Планираме най-вече разходки. Бихме искали да посетим музеи, които биха били интересни за дете като този на сладоледа например.
Да има къде да хапнем, някой друг сладолед и сладкарничка.
Магазините ако не работят в неделя, бихме правили shopping   в събота.

Последна редакция: чт, 10 фев 2022, 23:01 от green_dawn

# 728
  • Milano
Ресторанти и т.н. сума ти пари правят по Великден и Pasquetta ( понеделника след него), ще има сладолед.

Как Барба само при нас?
Има почти навсякъде на север - Ломбардия, Пиемонте, Лигурия, Венето, Емилия-Романя, та чак в Тоскана и в Лацио бяха открили.
В Болоня има също.
Аз понеже в него пазарувам и за другите не мога да се изкажа със сигурност дали работят в понеделник.

П.п. отличeн съвет даде за неизползваните маски като swiffer, мерси!👍
Точно имах няколко пакета от училище със сбъркан размер.

Последна редакция: чт, 10 фев 2022, 23:20 от regina di cuori

# 729
Да, да, имах предвид и Милано, но не знаех за другите региони. Не знам къде съм чувала, че е локална верига.

П.п. отличeн съвет даде за неизползваните маски като swiffer, мерси!👍
Точно имах няколко пакета от училище със сбъркан размер.
Да! 🤣

# 730
  • София
Значи смело да взимам билети Simple Smile

# 731
  • Пловдив
Реджи, аз ли не разбрах или не препоръчваш идване по Великден? Simple Smile особено за неваксинирани...

# 732
Времето се гледа по прогнозата.
Ама наистина ли?
Никой никога не се е сещал за този вариант, много обстоятелствено и трудоемко включване, чувствам се задължена. Joy JoyJoy

# 733
  • София
Времето се гледа по прогнозата.
Ама наистина ли?
Никой никога не се е сещал за този вариант, много обстоятелствено и трудоемко включване, чувствам се задължена. Joy JoyJoy

Чета и пак чета и не вярвам на очите си!
Коя сте Вие, че да кажете подобно нещо за regina di cuori?
Тя е тази, която отговаря на безброй еднакви въпроси непрекъснато.
Даже се учудвам, че е отговорила на безумния Ви въпрос - какво ще е времето след един месец в Болоня?! Ами може да е всякакво.
И не това, че сте нова е проблем с отговорите, които получавате. Все пак не може всичко наготово, трябва и да се прочете поне малко.

# 734
  • Milano
Не е трудоемко и човек да си потърси статистики, ако ще му се изясни какво време да очаква по време на престоя си.

Eiger, много мило от твоя страна, clevermary в една друга тема, Мики и т.н.😘
Търпението не ми е силната страна😂.

Мистик, казах само какво е затворено по Великден. Това не пречи на народа да се изнесе по морето, езерата, планините, тематичните паркове, туристическите градове и т.н.

Неваксинирани в момента не се допускат до хотели, ресторанти, музеи, транспорт и т.н.
За Великден още не се знае.

Общи условия

Активация на акаунт