Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Петокласници 2021/2022

 • 7 391
 • 177
 •   1
Отговори
# 15
 • София
 • Мнения: 4 048
Аз лично записах голямата на математика  допълнително и в 5-ти, и в 6-ти клас. Сега, в 7-ми ще ходи също.
Не е състезателна математика, учебен материал се упражнява. Детето разбира нещата, но беше и продължава да е страшен мързел - ако може, само да й влезе в главата. Аз като говоря - не вдява и не решава нищо допълнително. А ако има домашно от учител - пише, та пушек се вдига. При нея така работи мотивацията, за съжаление.
Затова и брат й ще ходи. Нищо няма да му стане от два часа допълнително и малко задачи за домашно.

Ще ходят на плуване. На тях двамата им харесва, но първолачката ми прави номера - много се била изморявала, ти да видиш.

За статистиката - синчето е 150см, 41 кг. Мислех си, че е доста висок. Но се оказа, че има и по-високи дечица от класа му (не ги бях виждала покрай ДО и искрено се удивих колко са порастнали).

За комбинирания изпит приеха ли нещо?
Още нищо не съм чула... Ослушвам се.

# 16
 • Мнения: 19 720
Текстовете за интегрираните изпити са си същите, каквито бяха утвърдени през септември миналата година. В наскоро предложения проект за изменение и допълнение на Наредба 11 не са засегнати.

# 17
 • Мнения: 5 000
Текстовете за интегрираните изпити са си същите, каквито бяха утвърдени през септември миналата година. В наскоро предложения проект за изменение и допълнение на Наредба 11 не са засегнати.
Благодаря за включването.
Моля за пояснение. Тоест още е на етап проект и не е прието? Дали ще влезе в сила за набор 2009, защото те вече са 6 клас?

# 18
 • Мнения: 19 720
Прието е през септември миналата година и влиза в сила от учебната 2022 - 2023 г. Както неведнъж съм подчертавала в други теми, ключовата думичка е " може".
Изпитите при националното външно оценяване по ал. 1 може да се провеждат и под формата на тестове, които интегрират няколко учебни предмета, но задължително включват посочените в ал. 3.( БЕЛ и МАТ - бележката е моя)
Тоест, по принцип са си БЕЛ и МАТ, но ако в МОН решат да има интегриран изпит през съответната учебна година, то преди нейното начало министърът със заповед ще определи учебните предмети, които ще участват интегрирано в националното външно оценяване за съответната година, както и формата на конкретния тест. Това означава, че всяка година и форматът, и допълнителните предмети може да са различни.

# 19
 • София
 • Мнения: 1 093
Благодаря за новата тема Flowers Hibiscus Ще съм по-активна, "виждам" познати "муцуни", много ми е драго Hug
Дано интегрираният изпит остане в сферата на фантазиите. Но и аз категорично няма да съм толкова истерясала за малките, защото тази година минах през първата си седмокласна приказка Joy

# 20
 • Пловдив
 • Мнения: 1 026
Да, осем години минаха, откакто голямата ни дъщеря премина през седмокласната одисея и още ми държи..., спомените са ярки и живи Simple Smile С малките тази година преминахме през поредицата от състезания за прием в МГ. Доближава се донякъде, но седмокласните емоции, преди осем години са по-силни и трайни Wink Имам три години и живот о здраве, ще ги преживея пак Wink А какво ще ни подготвят управляващите, можем само да гадаем. Със сигурност, ще е незабравимо, отново Wink

# 21
 • Мнения: 4 651
Минах през седмокласна, сега предстои 10-ти ( там драмата ми е математика), но изпитанието ще ми е след три години седмокласник и дванадесетокласник...
Подали сме заявление за занималня, но ако се справя може и да не посещава по математика ще помагам, но за БЕЛ  няма да съм от полза, а на него това му е проблем. Ще видим как ще тръгне.

# 22
 • Мнения: 3 405
Минах през седмокласна, сега предстои 10-ти ( там драмата ми е математика), но изпитанието ще ми е след три години седмокласник и дванадесетокласник...
Подали сме заявление за занималня, но ако се справя може и да не посещава по математика ще помагам, но за БЕЛ  няма да съм от полза, а на него това му е проблем. Ще видим как ще тръгне.

знаем се от другата тема, и аз така, 7ми и 12 клас в едно. Живи и здрави, всичко останало се нарежда.
Аз след седмокласната епопея и развитието след това гледам по-философски на нещата. Детето се подготви, влезе където иска, но това не предрешава с магическа пръчица следващите 5 години. Лелеяното уилище се оказа с много трески за дялане, сблъскахме се с няколко ужасни учители тази година, които донесоха много стрес в ежедневието ни - нейното и покрай това - и нашето, и най-лошото - демотивираха я от любими досега предмети, освен това не попадна и в задружен клас, общува със съучениците си служебно, за което и ДО допринесе. Така че борбата за "елитна гимназия" и влизането в нея, само по себе си никаква гаранция не дава за нищо.

# 23
 • София
 • Мнения: 7 663
Аз вече минах през 7-ми и 12-ти клас в едно + един първолак за разкош. Оцелява се. Laughing

# 24
 • Мнения: 26
Здравейте, дами! Новак съм, ще се радвам да обменяме опит. 😊
Момче, бъдещ петокласник, 155/43, досега леко и лесно му се получава всичко, въпреки нежеланието му да учи. Няма да посещава извънучилищни занимания по БЕЛ и математика, освен ако има затруднения, но да се надяваме, че няма да има. От 2 клас учи усилено АЕ, само това ще продължи. Достатъчно притеснен е покрай нови и много учители по различните предмети. Иска си неговата учителка, ако може до 12 клас. 😉 При вас има ли такива терзания?

# 25
 • София
 • Мнения: 7 663
Много бързо свикват с промяната.

# 26
 • Мнения: 7 220
Аз вече минах през 7-ми и 12-ти клас в едно + един първолак за разкош. Оцелява се. Laughing
Ти си героиня, щом си оцеляла в такава инфарктна конфигурация.
Детелина, моето май не се вълнува особено или отказва да го мисли, знам ли? И по-добре. Тя клас няма да смени, въпреки желанието и нагласата й, но не я приеха в другото училище. За добро или за зло се остава в старото училище и клас. Обаче още нямаме информация за класен дори. Искаше ми се да се видя с класния и учителя по математика предварително, но родителската среща  ще е края на септември. Първокласникът пък вече има една и ще имат още една преди началото на годината. То пак организации за 15.09 и събиране на пари ще е. Там съм вряла и кипяла вече, зорът ми беше да имам някаква яснота с петокласничката. Ще го преживеем. Занималня нямаме след четвърти клас, а и тя от трети спря да ходи. Ще се оправяме както до сега.
Допълнителните й станаха много, а не иска да се отказва от нищо - ще продължи с уроците по рисуване (в събота), салсата (събота и неделя), специалиста по дислексия, психолог и сега тръгна лятото на пиано и солфеж + английски от пролетта. И от цялото това нещо, добре, че са веднъж седмично, само салсата и психологът бяха безплатни 😭.

Последна редакция: чт, 29 юли 2021, 23:45 от Mama Ru

# 27
 • Sofia
 • Мнения: 3 613
Да не ви изпусна Wink Благодаря за темата!

За уроци и допълнителна помощ ще го решавам в действие. Остава си в кварталното училище до 7ми клас и нямам идея какви ще бъдат преподавателите. Не че не съм чула мненията на съседски майки на по-големи деца, но знам ли пък техните критерии какви са и дали се покриват с моите. С батко ѝ до 7ми клас не знаех какво се случва (в друго квартално), тогава настъпихме и не НИ беше лесно (някои знаят Wink )

# 28
 • Мнения: 484
Мен определено ме притеснява този интегрален изпит, особено в частта "може" Joy
Предвид вероятността да сме "щастливият" випуск, при който ще го въведат в началото на седми клас. Форматът ще е съвсем нов и дано да не е някоя тотална недомислица, както много често се случват нещата в началото.
Добре дошли на всички нововключили се Hug
Надявам се да пълним темата само с хубави емоции. Flowers Four Leaf Clover

# 29
 • В Страната на Чудесата
 • Мнения: 1 952
Привет, да се запиша и аз в новата тема. Малчо, който също е от дребните, ще учи в СМГ и евентуално в седми клас ще мисля за уроци по БЕЛ. Преди това, има други задачи. Сега е на лагер-школа по програмиране в Китен, правят игри на Java и твърди, че се забавлява. Задължителната литература не е започвал... Наистина който веднъж е минал през седмокласната драма, после не се впечатлява особено.

Май младежите ни са били на една и съща школа през изминалата година... Жалко, че беше изцяло онлайн и децата дори нямаха шанс да се запознаят помежду си. В пети клас ще е съвсем различно, надявам се...

Иначе, и той е от дребните. Все напомням вкъщи, че и майка му се губеше сред останалите си съученици на снимките с класа, но той все пак се надявал да не е последен в строя по физическо. Neutral Face

И малко "еретични" мисли по темата с извънучилищната подготовка по БЕЛ  - не предвиждам такава. Най-много някой и друг урок в 7-ми клас, но това въобще, ама въобще, не е на дневен ред в момента. Предпочитам да му остава време за спорт и рисуване - разтоварващи дейности са крайно необходими по мое мнение. Не бих му пържила мозъчето с една и съща материя без особена практическа стойност целодневно, в продължение на 3 години. Но това си е личното ми виждане за нещата, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт