Петокласници 2021/2022

• 38 052
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
И моята не иска вече да ходи по състезания....Друга страст намери рисуването на манга...Та към мамите от града...Бургас....Предложете учител или школа по рисуване....

# 616
ves+, моята и по математика издиша. Дано върже петица, на това се надяваме. По БЕЛ уж беше добре, но след 5 на класното не знам и там дали ще успее за отличен.
Записала се е на олимпиада по БЕЛ. Много ме изненада, защото е изключително мързелива, кара го по най-лесния възможен начин и нищо допълнително не иска да прави. Ако не съм аз да побутвам непрекъснато докъде е с домашните, сигурно и без домашни щеше да ходи. И сега олимпиада.
Най-голямата заплаха й е да тръгне на уроци по математика и БЕЛ, засега само с това успявам да я сплаша да се размърда да учи. Много я е страх да не пипне нещо допълнително. Но като гледам, май заплахата ще се изпълни догодина. Колко са различни децата, с голямата не съм имала такива проблеми, а на школа ходи само в 7 клас.

# 617

Иска и по ЧиП да се яви, но още не са им дали информация.
Олимпиадата по Астрономия е задочна времето за работа беше от 14.12 до 14.01.
Така че за тази учебна година, вече няма смисъл. Живот и здраве в 6 клас ако проявява интерес сам може да потърси преподавателя по предмета.

# 618
  • Пловдив
Ще му кажа, след малко като се прибере.
Благодаря!

# 619
  • Варна
И моята не иска вече да ходи по състезания....Друга страст намери рисуването на манга...Та към мамите от града...Бургас....Предложете учител или школа по рисуване....
Не мога да помогна с учител, но и моята много я вълнува Мангата и за Коледа получи този комплект https://www.ciela.com/faber-castell-komplekt-pitt-manga-starter- … isets-i-guma.html (в него освен различни писци и пиромолив за манга има и кукла и книжка с упътване как да се рисуват някой неща). Също в книжарницата има книги Първи стъпки в мангата. Плюс комплекс маркери за манга и беше много доволна от подаръците.

# 620
Не мога да помогна с учител, но и моята много я вълнува Мангата и за Коледа получи този комплект https://www.ciela.com/faber-castell-komplekt-pitt-manga-starter- … isets-i-guma.html (в него освен различни писци и пиромолив за манга има и кукла и книжка с упътване как да се рисуват някой неща). Също в книжарницата има книги Първи стъпки в мангата. Плюс комплекс маркери за манга и беше много доволна от подаръците.
Компекта сме го поръчали и го чакаме...Има книга, тънкописци, скицник и маркери....разорих се де, но рисува.
Дай да запознам децата, може да обменят опит.

# 621
  • Варна
Ние сме във Варна, за съжаление Simple Smile

# 622
Ние сме във Варна, за съжаление Simple Smile

Ако позволяваш вайбър, инстаграм тик-ток....могат и онлайн да комуникират.Ако решите пиши на лично.

# 623
Здравейте, моят син ми сервира снощи, че иска да ходи на олимпиада по БЕЛ. А тя ще се проведе сега в събота. Има ли нещо специфично като подготовка или само трансформиращ преразказ?

# 624
  • София
Моите бяха на олимпиада по БЕЛ миналата седмица - само трансформиращ преразказ, времетраенето е 120 минути, в които се включват и 15 минути за самостоятелно четене на текста.

# 625
  • София
Хоп и аз тук

# 626
  • Пловдив
От утре и пловдивските петокласници ще са за седмица на ДО Rolling Eyes

# 627
Моите бяха на олимпиада по БЕЛ миналата седмица - само трансформиращ преразказ, времетраенето е 120 минути, в които се включват и 15 минути за самостоятелно четене на текста.

Много хубав и интересен текст са дали на олимпиадата по БЕЛ, но май е различен за всяко училище.

# 628
  • София
Mateda, мисля, че във всяко училище преподавателите подбират текста за общинския кръг, т.е наистина е различен. Моите деца казаха, че текстът им се сторил много интересен и затова писали с удоволствие. Разказаха ми, но не помня, а сега са на литературен клуб към училището, ще ги питам после. Кой е бил текстът при вас?

# 629
Не знам как да постъпя? Или по скоро дали няма да навредя на детето си?!
Вече ни оформят тази седмица.. и по музика има три оценки 6,5 и 6. Тия дни с дъщеря ми гледахме/прогнозирахме какви биха били оценките за срока като по музика й казах, че ще е 6. Да, ама не! Писала е 5 за срока.
Никога до сега не съм го правила да диря сметка на учител защо е написал по ниска оценка, но в случая се колебая:
 - да не би да се е объркала госпожата;
- ако се колебае между 5 и 6, защо не й даде шанс за по високата оценка?
- ами ако я нарочи по този начин, че видиш ли мама я защитава....

Но пък мисля, че имам право! Не стига, че съм крайно разочарована от училището и от методите им на преподаване, а така и детето остава разочаровано, след като съм обяснила логигата на оформяне на срочните оценки.

Общи условия

Активация на акаунт