От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 23

• 65 639
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Северна Ирландия се третира като част от ЕС.
Страната Ирландия е в ЕС, а Северна Ирландия е част от Великобритания и съответно НЕ е в ЕС.

Не е точно така. Източник НАП https://nra.bg/wps/portal/nra/taxes/dds-pr-sdelki-v-ES/brexit.Fu … na-Irlandia-ot-ES

# 136
В споразумението за Брекзит има специална глава относно статута на Северна Ирландия. Към част от преференциите влизат липса на твърда граница между Сев. Ирландия и Ирландия, третиране като държава от ЕС по отношение на митнически и данъчни въпроси и тн.

# 137
Проблемът със Северна Ирландия е как от Великобритания влизат стоките там - има ли мита, ДДС, някакви митнически формалности по освобождаване, оскъпява ли се стоката/доставката и т.н

# 138
Цитат
Коя е другата фирма?
Габиели и аз не искам да ги сменям. Засега кротувам и не поръчвам нищо от Англия. Но се надявам скоро да измислят някакъв вариант.
https://cargobee.bg/

# 139
Цитат
Коя е другата фирма?
Габиели и аз не искам да ги сменям. Засега кротувам и не поръчвам нищо от Англия. Но се надявам скоро да измислят някакъв вариант.
https://cargobee.bg/
7 лв. на кг и имат офис само в Бургас.
Множко идва...

# 140
Кой превозвач работи на 3 лв/кг? В сайтовете на двата, които цитирате са обявени по 5 лв/кг и 5.50 лв/кг?
Ще поръчвам етерични масла и се чудя как да ги поръчам. Има фирми в Англия, които плащат 20 % мито и продължават с 1 паунд/кг.

# 141
Кой превозвач работи на 3 лв/кг? В сайтовете на двата, които цитирате са обявени по 5 лв/кг и 5.50 лв/кг?
Ще поръчвам етерични масла и се чудя как да ги поръчам. Има фирми в Англия, които плащат 20 % мито и продължават с 1 паунд/кг.

Доставки Англия но много се бавят
Имам пратки пристигнали при тях на 6.09 и още не са тръгнали.

# 142
А как смятат килограмите доставки англия?
Че имам една поръчка от амазон, която е нацвъкана на 4-5 пратки.

# 143
  • пустинята Гоби
За сефте поръчах с ГГБГ, днес си взех две пратки от Еконт. Доволна съм, пристигнаха сравнително бързо.

# 144
В сайта им си пише - на всеки започнат кг.
Но не те надявай да ти ги доставят всички части наведнъж, дори и пристигнали преди тръгване на техен курс.

# 145
  • софия
Изненадващо. Може и на обем да ти ги сметнат. Божа работа според настроението и преценката на служителя.

# 146
В сайтът пише, че се заплаща започнат килограм, но не пише дали всяка пратка я смятат поотделно или ако крайното тегло на пратките е 6,200кг, то цената ще бъде като за 7кг. Ти знаеш ли как ги смятат, Верче?
Ще им звънна в понеделник да ги питам. За първи път поръчвам с тях, дано да не е и за последен. Нещата не са ми спешни о затова поръчах с тях. Е, едни зимни ботушки за детето има. Дано да дойдат преди да завали снегът Joy

# 147
Сумират теглата на пратките от един курс ДА. Но те толкова рядко доставят повече от 1 пакет, независимо, че 5 твои чакат да бъдат натоварени.

Аз вярно всеки път трепех дали няма да ме надерат с обемно тегло.

# 148
Колко много се бавят доставки Англия? И се плаща само 3 лв/кг ли? А мито?

# 149
  • София
Момичета, засега ползвам ggbg, доволна съм. Но искам да попитам beautybay и feelunique приемат ли доставка с превозвач в момента? Някоа дама паазарувала ли е наскоро. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт