Лидл 154 - Августовска жежка

• 113 957
  • 2 160
  •   1
Отговори
# 1 605
Много съм зле 😀
Преди месец купих от малките прахосмукачки сухо/мокро за един офис. Днес благополучно намирам и желаеща чистачка, отварям кашона и какво да видя, няма го маркуча. Както е сглобена дръжката и с кашона в другата ръка се понасям към Лидл, вадят ми една прахосмукачка и тя същата, тогава ми светна, че маркучът е вътре в самото тяло🤣

Та прахосмукачката е лъв, жестока е! Е, леко тенекиена и с пластмасови тръби, но ако се внимава ще изкара дълго.

Утре отивам да водя преговори и да купя за себе си онази, която ми я изкараха от склада!

# 1 606
  • Sofia
И мен ме няма, ама това е очаквано, бих се изненадала, ако ме има. Тази седмица пък не знам дали изобщо ще имаме участия като се има предвид брошурата... Домати пък си купуваме от серигия от другата страна на реката... докато има там, Лидл ни губи.
Долче, като твоята дръжка,  аз имам дъска от лидл - голяма, кръгла...

# 1 607
Не я лакирай - аз ако съм, все ще се чудя липсващия лак дали не е в манджата, а той вероятно ще е като се топи и дръжката в сос например.
Финна шкурка и после се маже с олио - дървото го "изпива" и после при мокрене/готвене не се цепи и изкривява (ако се изкриви е минимално). Така се омасляват и дървени дъски - тях не ги шкуриш. Това ми го казаха в Трявна преди 100 г. като си купих дървена дъска - съвет как да не я съсипя.
От тогава всичко дървено в кухнята така мажа. Не гранясва нищо, не мирише.

# 1 608
За парите, с които ще купиш лака, ще си вземеш 5 нови шпатули, Долче.

# 1 609
  • Майничка
Не, то е съвсем малко, буквално 1-2 капки, добре разнесени с парцалче. Навремето си купих различни дъски за рязане от панаир на занаятите и производителят ми го каза, за съхранение на дървото и за финиш.

Лак не бих сложила на нещо, което има контакт с готвеща се храна.

# 1 610
Благодаря ви много за съветите. Но това с омасляването трябваше да го пише в инструкциите 🙂 Добре че попитах тук! Дръжката едва ли ще има досег с манджите, предимно за неща готвене в тиган ще се ползва или за малко количество сосчета. Но пък лакът може и от парата, и от миенето да почне да пада. Не се бях замислила за това.
Тета, вероятно, но шпатулата иначе е много готина, стабилна (силиконовата част) и с не често срещана форма... 🙂 5 лева беше шпатулата.

# 1 611
Долче, върни я, не си заслужава обслужването тази Пепкова шпатула. Ще си вземеш от Лидъл следващият път. Не знам каква е твоята но аз скоро си взех една страхотна от lidl 5 лв, върши ми чудесна работа:

# 1 612
Има ли някъде на сайта инструкции за употреба на уреди? Трябва ми за машинката от м.май за почистване на прозорци.

# 1 613
Леми, имам я тази, водят я turner 🙂 Много е удобна. Даже си взех 2 броя, и ментова 😆 Но за някои неща предпочитам шпатули от друг тип. Ама аз съм маниак на силиконови прибори за готвене, искам всякакви форми. От Пепко е такава:

Твърда е, с меко само покрая и малко тумбеста в средата...🙂 Не ми се връща.

# 1 614
Омасли я, както ти писаха.

# 1 615
Има ли някъде на сайта инструкции за употреба на уреди? Трябва ми за машинката от м.май за почистване на прозорци.
Линка на първа страница не върши ли работа?

# 1 616
Ще я омаслявам, да. Просто чак вкъщи забелязах, че дръжката е дърво, не бамбук. Но  съветът за омасляването ще ми е полезен и за други дървени неща. 🙂

# 1 617
Някоя от вас скоро да в виждала розов тоник? Втора седмица положението е такова

# 1 618
И аз бях купила две дървени лъжици за готвене от Пепко, по същия начин щръкнаха съчки, шкурих, омаслявах (от икея масло за дървени дъски и прибори) и пак си е такава рошава. Скоро ще ги хвърлям.

# 1 619
  • ВАРНА
А розето 3литра от брошурата става ли?

Общи условия

Активация на акаунт