Лидл 154 - Августовска жежка

• 114 301
  • 2 160
  •   1
Отговори
# 600
  • In transit
Мерси Майки, значи ще го пропусна.
А сладоледа със сурови жълтъци ли е?
Не, пастьоризират се.

ze-ze,

# 601
Моето сирене си е баш това от снимката, ако бях почела малко темата щях да знам, че е за мазане, ама пуста му лакомия.
Другото сиренце от 250гр. за мен е супер- не се троши, плътно и леко мазно, определено го харесвам.
Не е от лакомията ти, а от неграмотния маркетинг. Аз понеже не мисля само за това как на мен ми е добре, та си мечтая за коректност, ноооо къде ти. 😬

# 602
  • Перник
Добре де, този сладолед с жълтъци не мирише ли на яйца? Пробвах да правя преди мнооого години - миришеше ми Sad Сега разбивам една голяма сметана, добавям консерва кондензирано мляко и деля на 3 - една част замразявам така, към друга добавям течен шоколад и парченца тъмен шоколад, в последната - бисквитки някакви/сладко/плодове.

# 603
  • На изток от Ада
Майка ми правеше преди години сладолед с жълтъци и мляко. Ами миришеше си, да. Но тя слагаше ванилова захар. С екстракт може да е ок.

# 604
въобще не мирише.
Скрит текст:
https://culinarywithme.com/%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d1%82%d0%be%d0%b2- … 0%b8%d0%bf%d1%81/

https://culinarywithme.com/%d0%bb%d0%b8%d0%bc%d0%be%d0%bd%d0%be% … 0%bb%d0%b5%d0%b4/

тези са базови и успешни.
гледах скоро и Йоана е публикувала рецепта, пак на същия принцип, но не съм пробвала рецептата
https://www.kulinarno-joana.com/2021/08/vanilov-sladoled/

# 605
  • Русе
Ходих до Лидъл, взех конд.мляко, сметана и заквасена такава, ванилия и 3 банана. Мисля да опитам рецептата  банан, конд. мляко и заквасена. Сетето иска пък ванилия, сметана за разбиване и конд. мляко. Ще опитам и двете. Домашното сирене пак го нямаше, това в  кръгличката кутия. Нооо пък взех още едно от свежо/прясно на Пилос SmileSmile Детето си направило сандвич0 питка гръцка, това сирене поразмазано и домат на резени..каза "Само това ще ям днес и утре!!" Което за преден път ме убеждава, че вкусовете са различни Simple Smile

# 606
Така и не  разбрах защо повтаряш, че сиренето е меко и все го мажеш, като сиренето е твърдо.

# 607
Да, до вкус е. С жълтъците е същото. На един му мирише, на друг - не. А на мен ми харесва как миришат, да не говорим, че ги ям сурови от години. 😃

# 608
  • Варна
Това "прясно сирене" на Пилос не е за мазане. Може да се размазва, но също така може да се реже на парченца, което е невъзможно при сирената за мазане. Стига сте го наричали сирене за мазане, верно Laughing На мен ми хареса, онзи ден доядохме кутията, която бях взела за проба. Изтървала съм, че отново е на промоция, трябва да взема още една.

# 609
  • Русе
Коректно наистина трябва да се каже, че може да се размаже, но може и да се нареже на кубчета. Докато стандартното твърдо сирене може да се нареже, натроши, настърже...но не и да се размаже. Хубаво си е сиренето, просто други очаквах.

# 610
Ама то си е стандартно сирене. Така поне казаха тук в темата...
Утре да взема да отскоча, да го пробвам и аз Simple Smile

# 611
  • Варна
Едно време имаше (може и още да го има) едно свежо сирене на Хелиос, то напомняше истинското прясно сирене, гумено такова, еластично. И него много го харесвах.

# 612
  • Русе
Точно, точноо...не се сещах за името, а то Хелиос било, имаше май и слънце с лъчи на картинката, но може и да греша. Точно такова чудо очаквах , пак да кажа и това е хубаво Simple Smile

# 613
И аз го харесвах това на Хелиос, и като чуя прясно сирене, очаквам да е като него 🤔
Коментираното лидълско още не съм го пробвала обаче.

# 614
  • Варна
Като Дунавия е, но по-трайно от нея, запазва си вкуса и аромата след отваряне.

Общи условия

Активация на акаунт