Кралски работи и клюки- август 2021

• 62 031
  • 1 038
  •   1
Отговори
# 315
Абе, като гледам са си заедно, усмихнати, държат се едни други. Хубаво семейство са Grinning

# 316
Преди колко години беше това! Кой знае кой и за какво се е разсърдил тогава.
Сега всички са усмихнати, едната държи баба си за ръка, другата под ръка...
Остава и снахенските комплекси да намесим тук 🙂

# 317
Най-редовно се присламчва испанската баба София към кралските мероприятия - на връчването на "Принцесата на Жирона", на Великденските служби и др. Явно използва благоразположението на Фелипе и той няма как да й откаже.

В това отношение, чест й прави на холандската кралица Беатрикс. Абдикира в полза на сина си, оттегли се с достойнство и дори се представя с титла Принцеса. Тя вече е в историята като Кралицата на Холандия Беатрикс, управлявала страната 30 години. Сега дава път на Вилем и Максима! Много достойно, според мен!

А испанците дали са "хубаво семейство" е малко под въпрос, бившия крал Хуан Карлос, инфантата Кристина - Персона нон грата и т.н.

Последна редакция: нд, 08 авг 2021, 23:29 от MoSt new

# 318
Е, доколкото си спомням и така нар. кралица майка все се влачеше на всички изяви на дъщеря си и семейство.
София рядко я виждаме.

# 319
  • Майничка
София преди години вечно я снимаха на Майорка с цялата сюрия хлапета на дъщерите й, градяха имидж на голяма, задружна фамилия.
Само щерката на Кристина е около възрастта на Леонор и София, другите са по-големи, че и момчета, с изключение на Виктория.
Явно затова принцесите тогава стояха по-изолирани, по-рядко ги снимаха с баба им и дядо им, а повече с майка им и баща им. Сега момчетата и Виктория са големи вече, отделно семейството на Кристина гледа да не се набива на очи.
София пък е с един такъв никакъв соло статут, ни кралица, ни разведена и естествено, гледа да пак да е в групата.
Малко ми е жал за нея, честно казано, много по-позитивно (и градивно) би било да си гледа кефа с дружки или дори с някой дискретен джентълмен, без да се набива на очи.

# 320
София пък е с един такъв никакъв соло статут, ни кралица, ни разведена и естествено, гледа да пак да е в групата.
Малко ми е жал за нея, честно казано, много по-позитивно (и градивно) би било да си гледа кефа с дружки или дори с някой дискретен джентълмен, без да се набива на очи.
Точно това си мислех и аз. Тя, явно, не може да приеме създалата се ситуация около мъжа ѝ и дъщеря ѝ и иска да продължава да е част от мероприятията, още повече, че е запазена и в кондиция за 80-те си години.

Аз, от позицията на свекърва, смятам, че не е добра идея да се буташ в семейството на сина си, бил той крал или не.
Обичта и привързаността към внучките е нещо лично и няма нужда да се демонстрира на всяка снимка с държане за/под ръка.
Според мен това е в основата на конфликта с Летисия.

Последна редакция: пн, 09 авг 2021, 02:13 от MoSt new

# 321
Отново прекрасни испанци. София за пръв път я виждам на тази почивка. Може по-късно да се е присъединила.
Аз не я виждам да се бута някъде. Рядко се появява с тях като цяло. Нормално е като майка, баба и бивша кралица да присъства на някои мероприятия, ваканции и пр.

# 322
Точно това си мислех и аз. Тя, явно, не може да приеме създалата се ситуация около мъжа ѝ и дъщеря ѝ и иска да продължава да е част от мероприятията, още повече, че е запазена и в кондиция за 80-те си години.
И аз не виждам да се бута София. Това не е официално мероприятие, отивали са да вечерят в някакъв ресторант. Изглеждат нормално всички и няма напрежение.
Роклята на Летисия в по-близък план:

Много е красива, въпреки черното.

# 323
Бебе Аликс Виктория Хелен Луиз Беатрикс:

Родена на 6 юни 1872 г., в семейството на принцеса Алис и принц Луиз от Хесе, отгледана в Германия.
Кръстена е с немските версии на имената на майка си и четирите си лели. Принцеса Алис написала в писмо до майка си кралица Виктория: Кръстихме я Аликс вместо Алис, защото тук "убиват" името ми и за това си помислихме, че Аликс няма да бъде толкова лесно развалено 
Прякорът и бил Съни, защото е била много весело и щастливо дете.
Познахте ли бебето?
Да, това е впоследствие кралица Александра Феодоровна, омъжена за последният руски цар, Николай II. Само ако знаеше каква ще е съдбата й...

# 324
Много интересно инфо, благодаря, Тирамису. Да, действително само ако можеше да види в бъдещето си, Александра...много тъжна съдба (и тази на децата й също).

# 325
Аз не разбирам как при толкова родствени връзки с голямата кралска фамилия, не са избягали в УК. Или където и да е другаде всъщност...

# 326
До последния момент не са и подозирали какво ще им се случи, а в последните месеци са били в нещо като изгнание или домашен арест и не са имали право да напускат къщата, тъй че и да са искали не е имало как. Когато ги свалят в мазето за екзекуцията им, те не са осъзнавали какво ще последва до момента, в който започват да свистят куршумите

# 327
  • След завоя в дясно
Аз не разбирам как при толкова родствени връзки с голямата кралска фамилия, не са избягали в УК. Или където и да е другаде всъщност...
Имат два неуспешни опита, при първият (тогава са имали най голям шанс) точно преди заминаването една от принцесите се разболява от шарка и плана се проваля. А при вторият вече се оказва прекалено късно.

# 328
  • София
И аз не виждам да се бута София. Скоро не сме я виждали със семейството, излязли са на вечеря и си държи внучките. Еми баба им е, девойките са на по 15...не са 30 годишни, че да не ги хване баба им за ръка. Като цяло не и симпатизирам, но в конкретната ситуация не виждам нищо лошо.  Кралици, не кралици- веднъж се живее и трябва да показваш обичта си. След 2 седмици никой няма да помни, че си е държала внучката за ръка.

# 329
Ново от Шарлийн:

Общи условия

Активация на акаунт