На море в Гърция 2021 - V

• 52 711
  • 776
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, снощи се прибрахме през Маказа, РЗИ правят безплатни тестове на тези които нямат. Погледнаха сертификатите за ваксина само колко са на брой /бяхме 4-ма в колата с ваксини/, нито имена нито дати на ваксини, минахме за 10 минути с проверката от РЗИ.

# 631
И ние днес се прибрахме, с отрицателни антигенни тестове и не сме под карантина. Бързо се минаваше на Кулата.
Цената на тестовете в Гърция е същата като тук, само за инфо.

# 632
Прибрахме се от Корфу с бързи антигенни тестове. Стандартната цена е 20 евро. Навсякъде е по толкова. Но имаше места, където за 20 евро ще си получиш резултата на следващия ден. Ако искаш резултата в рамките на 20-30 минути, както е нормално да бъде, трябва да се доплатят 10 евро. Нямаше информация за цени, дава ти се декларация, която да попълниш с часа на заминаване, снимаш и пратиш на имейл. Дават ти час за тест (като "единствена опция") преди пътуването. Възползват се от ситуацията в момента за 10 евро. Това е в Агиос Гордиос, но сигурно и на други места на острова практиката им е подобна. Ние се разходихме до Керкира и си направихме за 20 евро. Не съм за 10 евро, въпросът беше принципен, но докторът и жена му ме подразниха.

# 633
  • SF
midnight__sun, с кола ли пътувахте или със самолет? Бързи антигенни тестове, но сте без ваксини или?

# 634
midnight__sun, с кола ли пътувахте или със самолет? Бързи антигенни тестове, но сте без ваксини или?

Със самолет, неваксинирани.

# 635
  • в 1001-та нощ
Снощи мернах по новините, че в Гърция отново планират да въведат изискването за носене на маски на открито. Утре ще се гласуват новите мерки.

https://nova.bg/news/view/2021/08/22/337413/%D0%B3%D1%8A%D1%80%D … 9%D1%83-covid-19/

# 636
От Посолството им казват,че сегашните мерки са до 27.08 и да следим за обновяването .

# 637
# 638
  • SF
Със самолет, неваксинирани.

Добре, мерси!
Мислех, че за Раян еър само ПСР-и искат.

# 639
Здравейте, според Вас може ли PLF формата да бъде попълнена и подадена от името на човек, който пътува с придружители семейство с деца, а не от някой от семейството? (идеята е, че според мен тестовете на случаен принцип са винаги на подалия декларацията, а в нашия случай семейството е с ваксини, което крие риск при случайно тестване, а самостоятелния пътник, който не е от семейството ще бъде с тест, така че и да го тестват след границата, би трябвало да е отрицателен).

# 640
При полет със самолет към България проверяват ли тестове на летищата в Гърция ?

# 641
  • София
Здравейте, според Вас може ли PLF формата да бъде попълнена и подадена от името на човек, който пътува с придружители семейство с деца, а не от някой от семейството? (идеята е, че според мен тестовете на случаен принцип са винаги на подалия декларацията, а в нашия случай семейството е с ваксини, което крие риск при случайно тестване, а самостоятелния пътник, който не е от семейството ще бъде с тест, така че и да го тестват след границата, би трябвало да е отрицателен).

Не мисля, че тестват винаги подалия декларацията.
Значение има кой е ваксиниран и кой не.

# 642

Не мисля, че тестват винаги подалия декларацията.
Значение има кой е ваксиниран и кой не.

Т.е. при наличие на ваксинирани и с тестове в една кола, се избира ваксиниран вероятно?

# 643
  • на острова на мечтите
Данилу, преди около месец писах, че нас успяха да ни оберат. И ние сме с кемпер.

Да споделя и друго - преди малко ни провериха на влизане в България. Провериха всичко, дори влязоха в кемпера, отваряха банята. Искаха талон, ваксини. Поне паспорта на кучето не искаха за разлика от петък, когато пътувахме към Гърция.
явно не съм прочела поста ти. Много ли поражения понедохте?! При нас само панорамният люк е повреден. Не много за наш късмет. Подразних се, че ни претърсиха като престъпници( така и не разбрах с каква цел), вместо да хванат крадците. Те там се въртят. Не може да не са ги видели. Ние двама подозрителни ги видяхме, а те на нас се нахвърлиха.
Както и да е, ще си запазя хубавите спомени отпреди.

# 644
  • СОФИЯ
При полет със самолет към България проверяват ли тестове на летищата в Гърция ?
Вчера на летището в Закинтос гледаха и тестове и ваксини.

Общи условия

Активация на акаунт