На море в Гърция 2021 - V

• 53 794
  • 776
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Четох, ужас. 118 пожара имало в последните два дни. Дано скоро захлади и при вас, че да утихне тоя ад.
Сега гледах сайта на НАСА за следене на пожари, страховита работа - и на Евиа е огромен, този в Атика е слязъл под Маратон. 😢

# 196
  • София
Аз днес попаднах на този разказ https://www.guidegr.com/2021/07/26/%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D1%83%D0%B … 1%81%D0%BA%D0%B8/ относно нашествието от токсични лилави медузи на Алонисос и честно казано малко се притесних за нашата почивка в началото на септември. Много държим на плуването и би било голямо разочарование ако то е невъзможно. Оказа се, че има и група във ФБ, в която туристи (предимно гърци) споделят на кои плажове има медузи в момента. Доста неприятно ми се струва това нашествие, а щяло да продължи 2-3 години.

# 197
Има ли някакви отзиви по отношение на новината за влизането на Закинтос в червената зона?Какво е положението там?

# 198
  • Варна
Здравейте, днес успях да си взема теста за преболедувал на английски език, не ми дадоха НРН. Според вас добре ли е да си направя един антигенен тест за всеки случай.Във вторник пътуваме за Ния Ираклица - другите двама възрастни са ваксинирани, само аз съм рисковата преболедувала  Благодаря

# 199
Има ли някакви отзиви по отношение на новината за влизането на Закинтос в червената зона?Какво е положението там?
Засега мерките са: вечерен час от 1 до 6 през нощта, без музика в заведенията и маски на закрито. Щели да проверяват по-стриктно документите на фериботите.
Същото важи и за Ханя, Крит.

# 200
Това с музиката направо ме втриса. Каква е целта? Да те депресират допълнително ли?!
Аз съм си харесала апартамент над Кси Кефалония и следя положението. Няма да ходим на Итака, както бяхме планирали, но ако може поне на Кефалония, ще съм пак доволна.
Искам да питам за разни екскурзии с корабчета въвели ли са допълнителни изисквания свързани с ваксини и в прочие?
Между Ликсоури и Аргастоли има ферибот, нали? Ако се настаним на полуострова, а искаме да обиколим южната част на Кефалония няма да е много удобно ако са спрени фериботите.

# 201
  • София
За музиката логиката е, че когато е шумно хората намаляват дистанцията и говорят по-силно, което увеличава пръските.

# 202
За музиката логиката е, че когато е шумно хората намаляват дистанцията и говорят по-силно, което увеличава пръските.
ММ същото каза, но пак не разбирам, просто да не надуват музиката, защо трябва напълно да се спира.
За медузите - не са само в Гърция. Позната се върна от Тунис наскоро и се оплака, че била на разкошен плаж, но не могла да припари във водата. Имало огромни лилави медузи. От хотела се опитали да ги изтикват с лодки с гребла, но били прекалено много

# 203
Здравейте. Освен паспортите при пътуване на деца, трябва ли да се носят други техни документи -  актове за раждане, здравни книжки?

# 204
  • София
Здравейте. Освен паспортите при пътуване на деца, трябва ли да се носят други техни документи -  актове за раждане, здравни книжки?
Ако сте с различни фамилии, носете актовете за раждане. Друго не трябва, здравните книжки са за вътрешна употреба.

# 205
Сега се сетих' че от толкова документи съм забравила акта за раждане на детето' на връщане дали ще ми трябва?

# 206
  • София
На връщане не ви трябва акта на детето. Гледат го само на излизане от страната евентуално, за да не изведете чуждо дете. На нас никога не са ни ги искали дори на излизане.

# 207
  • софия
Когато сме пътували със самолет, никога не са ни искали акта. Проверяват си с представяне на локументите за сомоличност.
Ако ще носите акт за раждане, препоръчвам да направите едно нотариално заверено копие и него да си носите. Нося такова, никой никога не погледна заверката, но я има. Прилича на баница, но си важи. Не искам да мисля оригинални документи.
Дори и да няма акт за раждане (нямате нормативно задължение да го носите и представяте), граничните власти могат/трябва да си проверят в системата и липсата му не е основание за спиране.

# 208
  • Бургас
Взех да кроя планове за октомврийски Крит ако "Корона не ни мине път" Grinning
По груби сметки излиза горе долу разхода един и същ със самолет или личен автомобил и ферибот до острова. Клоня с ферибот, но ме притеснява октомври не става ли бурно морето и да клати много с ферибота? Другия вариант за момента има изгодни билети за самолет от Солун, но ме притеснява да оставя сравнително новата си кола на три години на платен паркинг за десет дни- сигурни ли са платените паркинги в Солун?

# 209
Паркингите са сигурни, но ако няма директен полет от София, за семейство аз бих предпочела ферибота (няколко пъти съм пътувала с него). Иначе през октомври ще можете лесно да наемете евтина кола под наем.

Общи условия

Активация на акаунт