На море в Гърция 2021 - V

• 53 752
  • 776
  •   1
Отговори
# 255
Знам че ако се управлява чужд автомобил в Гърция, е необходимо нотариално заверено пълномощно от собственика на колата.

Това има значение само при застрахователно събитие , ако нямате  нотариално заверено пълномощно   застрахователя нищо няма да ви признае.Не че няма вратичка - познат нотариус и  нотариално заверено пълномощно със задна дата Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Колкото до плажуване по пътя Атина - БГ може да се топнете на много места , но за истински хубав плаж трябва да карате поне 4-5 ч. до така наречените лариски плажове или до олимпийската ривиера.

Благодаря Flowers Hibiscus

# 256
Знам че ако се управлява чужд автомобил в Гърция, е необходимо нотариално заверено пълномощно от собственика на колата.

Това има значение само при застрахователно събитие , ако нямате  нотариално заверено пълномощно   застрахователя нищо няма да ви признае.Не че няма вратичка - познат нотариус и  нотариално заверено пълномощно със задна дата Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Колкото до плажуване по пътя Атина - БГ може да се топнете на много места , но за истински хубав плаж трябва да карате поне 4-5 ч. до така наречените лариски плажове или до олимпийската ривиера.
Не давайте такива съвети за да не влизат хората в заблуда вади се пълномощно с превод да ви е мирна главата ако настъпи ППП за 15 лева не си заслужава главоболието. В Българи не може да се кара също през пълномощно.

# 257

Празен е, защото там бос не се ходи .. камънак, миди и никакЪв песЪк.. чадър да забиеш - забрави. Без специални обувки не можеш да влезнеш в морето заради таралежите по камъните..
Била съм на такъв.. м.. не, мерси..
А се сещам, че имаше и някакви риби, които бяха отровни, но в изобилие и не трябваше да се ловят..
Плажът става само за снимка на картичка..
[/quote]

Май говорим за различни плажове. Това е Perissa, на Санторини. Нито имаше камъни, нито миди, таралежи също не видях. Пясък си беше. Влизахме и във водата, без специални обувки. Не носехме чадър, ползвахме си комплекта от снимката  за 10 евро.

# 258
Здравейте ,
Някой тази година ходил ли е на плаж на Сани бийч?
Интересува ме актуална цена на чадър и два шезлонга, 2019 г. беше 15 €, сега чета че е 40€ !?!

# 259
anbibian, трима възрастни и една кола бяхме, 11.50 евро

Последна редакция: пн, 09 авг 2021, 12:45 от emonaem

# 260
  • Русе
Цитат
Между Ликсоури и Аргастоли има ферибот, нали? Ако се настаним на полуострова, а искаме да обиколим южната част на Кефалония няма да е много удобно ако са спрени фериботите.
Да, върви си тази фериботна линия. През 45 минути от рано сутрин до 23.30 вечерта.
Благодаря за темата Flowers Hibiscus
Каква е цената на билетите за кола и 2ма възрастни?
Кола, двама възрастни и дете на 4г. 7.80€

# 261
На шега на майтап, резервирах билети за Крит без нищо добавено, че ако нещо се откажем да изгорим с по-малко пари.
Искам да питам, който е ходил по-скоро как е като натовареност с туристи?
Направи ми впечатление, че цените на рент а карите са се вдигнали. 2019 сме наемали medium class за 32 евро с пълна застраховка, а сега за най-миниатюрните няма под 40 евро и то без застраховка.
В агенцията от която сме вземали преди няма свободни коли и взех да се чудя може ли пък цяла Европа да се е изсипала там🤷🏻♀

И понеже това ще ни е пръв опит със самолет откак има ковид искам да попитам дали гледат внимателно датата на ваксинационния сертификат в Ханя, защото аз ще имам 10 дни след втора доза към момента на кацане.
Чудя се дали мога да си спестя теста на отиване. За на връщане явно ще зависи дали са станали червена зона до тогава.

# 262
На шега на майтап, резервирах билети за Крит без нищо добавено, че ако нещо се откажем да изгорим с по-малко пари.
Искам да питам, който е ходил по-скоро как е като натовареност с туристи?
Направи ми впечатление, че цените на рент а карите са се вдигнали. 2019 сме наемали medium class за 32 евро с пълна застраховка, а сега за най-миниатюрните няма под 40 евро и то без застраховка.
В агенцията от която сме вземали преди няма свободни коли и взех да се чудя може ли пък цяла Европа да се е изсипала там🤷🏻♀

И понеже това ще ни е пръв опит със самолет откак има ковид искам да попитам дали гледат внимателно датата на ваксинационния сертификат в Ханя, защото аз ще имам 10 дни след втора доза към момента на кацане.
Чудя се дали мога да си спестя теста на отиване. За на връщане явно ще зависи дали са станали червена зона до тогава.
Прибрахме се от Крит средата на юли. Спахме в Ханя и Ретимно. И в двете градчета още тогава беше пълно. Намерихме кола под наем за 160 евро/седмица, но беше възможно най-ниската цена за този период. Масово наемите бяха 200-220 евро. Чух, че са скочили. Август си се води май най-висок сезон и с най-много почиващи, защото и самите гърци почиват. Наши приятели се върнаха тези дни и споделиха, че времето е било непоносимо. Страшна жега!

# 263
Ние ще сме нач на Септември, и друг път сме ходили тогава. Жегичка е, но се понася. Повече ме притеснява да няма повече народ от преди ковид.

# 264
......

Гледат, наистина внимателно.

# 265
  • София
Не сме ходили по ръкавите и сега ги разглеждам. Дайте ми съвет, къде да се вгледам. Плитко море, пясък, да е готино място, готина вила или хотел, ако има плаж на пешеходно разстояние, супер ли било.

# 266
  • SF
Днес се върнах от Ситония. Вечер не е чак толкова горещо, колкото ми беше началото на юли на Левкада.
Но си е доста горещо, да. Ние затова сме отишли! Нека да е лято.

Крит ме очаква след десетина дни. Още нямам кола под наем.  Трябва ми мъничка, мниатюрна кола, колкото да ме вози от точка А до точка Б.
BettyBoop, моля дай идея в Ханя откъде да се сдобия с кола под наем?

# 267
BettyBoop, моля дай идея в Ханя откъде да се сдобия с кола под наем?
Ние бяхме с Vacanza Rent a Car. Доста разтропана беше пандата:), но щом издържа до Балос значи всичко е било наред.

# 268
  • SF
Точно до там искам да отида. И до Елофониси. Може да видим Ретимно и един плаж, близо до Ханя - син флаг, трябва да си припомня името.

# 269
Seitan Lemania вероятно. Много красиво място, но пътя до там не е за хора със слаби нерви или със слабичък фиат Панда😂 Манастирът "Света Троица", близо до Ханя, също не е за изпускане. Има много интерсни места в Крит, но за седмица реално няма как да се обходят.

Общи условия

Активация на акаунт