На море в Гърция 2021 - V

• 53 694
  • 776
  •   1
Отговори
# 495
Аз нещо не разбрах...

https://greecehealthfirst.gr/

Както го разбирам, на връщане от островите (в нашия случай Санторини) всички пътници над 12 години трябва да предоставят негативен тест, дори да са със сертификат....
Така ли е?

Upon returning from the islands all passengers over 12 years old should have a negative self-test certificate, done 24 hours prior to travelling as stated above.

# 496
Travellers upon their return trip from the islands to the mainland are required to show any one of the above documents or a negative self-test certificate, done 24 hours prior to travelling as stated above.

Това виждам аз и отговаря на известното до момента, не намирам текста, който ти си цитирала.

# 497
  • София
Привет! Два дни до дългоочакваната Ситония 😌 м.г. пропуснахме Гърцията поради мързел да осмислям начините за минаване на граница (голяма глупост, разбира се). Та сега ще наваксваме като за две лета 😂 Мислехме и др дестинации, но пак от мързел избрахме най-близкото.

И в тоя ред на мисли, събирам всякакви препоръки за таверни! (Морската храна там ми е един от основните мотиватори, хаха). Ще сме на 3 места х 3-4 дни и от предни теми съм си извадила някакви, но все пак са отпреди години и реших да се допитам за пресни впечатления:

Първо сме в Агиос Николаос и съм си отбелязала Аристос в Ормос Панагиас.

После сме в Неос Мармарас и там Параход неколкократно е препоръчвала О Парадисос. В самия Мармарас някакъв Христос съм си записала. Торони - Саксис. Партенонас май е ясно също.

Сред това от източната страна сме в Сикя, където май няма нищо 🙄 но пък “5 стъпки” е наблизо.

Както се вижда, възнамеряваме да движим сериозно и всичко в тези райони ще е интересно и полезно. Май само долу до Каламици и Порто Куфо няма да слизаме, ама там сме били и без това.
В дясно от големия плаж на Сикя на първото малко плажче има една Akrogiali, нещо такова беше, много е хубава, има и паркинг. А плажа там е без вълни и супер плитък.

# 498
Ние в крайна сметка в началото на септември ще отскочим до Никити, до сега не сме били в района и приемам препоръки за добри заведения и таверни. 🙂

Последна редакция: чт, 19 авг 2021, 12:59 от Вαнuлuя

# 499
Здравейте, ние се завърнахме от Ния Ираклица днес и искам да върна жеста на всички, които ми писаха по моите за някои "елементарни въпроси Simple Smile"
Отседнахме в самостоятелна вила за 7 човека с 4 спални на 10 мин от плажа и от Масутис. За тези, които се интересуват мога да лични да дам координати на собственика. Вилата е много добре обзаведена, с двор и с всичко необходимо, което може да се сетите по време на почивка.
На плаж ходихме основно на Амолофи - там много ни хареса. Има няколко бийч бара - най-много ни допадна Пепони - там няма wi-fi, но шезлонгите са по-луксозни и храната е добра. Иначе може да се отседне и на съседния Аммос - там пък има wi-fi, но храта не струва.Плажа на Ния Ираклица не е лош, но не е и нищо особено. Плажът на Амолофи е много подходящ за семейства с деца - докъдето ти стига погледът дълбочината е до кръста, водата е бистра и може да се видят дори риби.
Хапване - В Сари в Ния Ираклица ходихме два пъти  - първият път бяхме много доволни, вторият път ни сервираха солени дзукини, така че не зная дали да препоръчвам. Бяхме и в италианския Де Факто - много ни хареса. Също бя хме в Парадизо - не ми допадна особено. В Кавала няколко пъти ходихме на Аппико - там трябва да се запазят места, много е вкусно и не е скъпо. Собственикът стои на една маса и инспектира всичко, темпото е много бързо, доволни сме. Бяхме и на следващата таверан Зафира, там също ни хареса като цяло.
Забавления - бяхме няколко пъти на Луна парка в Кавала - не е нещо особено, но децата много му се радвах.
Ако някой иска не що да ме пита, да ми пише, ще отговоря с удоволствие. Приятни почивки на всички
Иначе за емоции - на втория ден ни валя градушка, а на предпоследния хеликоптерът с водата за пожарите минаваше точно над нашата вила цял ден - така, че не ни липсваха Simple Smile
Ако може координати за вилите в Неа Ираклица. Може и на лични. Благодаря!

# 500
  • София
Цитат

Това местенце е страхотно - хубава градина, първа линия, собствен бийч бар.

https://anemelia.gr/en/home/
Много ми хареса, сетих се и къде е, но за съжаление нямат свободни места Sad
Търсенето продължава...

# 501
Ние обмисляме почивка на Ситония в края на август-началото на септември. Имайки предвид, че миналия месец на Корфу ни се наложи да търсим лекар, а при сегашния ми престой по нашето море  аз ходих 4 пъти на лекар и снощи водих детето до Спешното, май е добре за всеки случай да събера информация относно лекари, болници, поликлиники, кабинети и аптеки. Та - в Сарти конкретно и на Ситония като цяло има ли удобно медицинско обслужване, включително през нощта и в почивни дни? Ако не - къде е най-близкото? ЕЗОК и/или медицинска застраховка вършат ли работа или е необходимо заплащане? Къде има денонощна аптека и/или аптека, работеща през почивните дни?

# 502
  • София
Ние обмисляме почивка на Ситония в края на август-началото на септември. Имайки предвид, че миналия месец на Корфу ни се наложи да търсим лекар, а при сегашния ми престой по нашето море  аз ходих 4 пъти на лекар и снощи водих детето до Спешното, май е добре за всеки случай да събера информация относно лекари, болници, поликлиники, кабинети и аптеки. Та - в Сарти конкретно и на Ситония като цяло има ли удобно медицинско обслужване, включително през нощта и в почивни дни? Ако не - къде е най-близкото? ЕЗОК и/или медицинска застраховка вършат ли работа или е необходимо заплащане? Къде има денонощна аптека и/или аптека, работеща през почивните дни?

В Полигирос е голямата болница, нас ни се наложи да я посетим, бяхме с Алианц застраховка, те ни уредиха час и всичко.

# 503
В Сарти има аптека. Денонощна не мисля, че съществува някъде на Халкидики. Най-близкият държавен медицински център е в Агиос Николаос, голямата болница за района е в Полигирос. Частен педиатър има в Никити.

# 504
Денонощна аптека трудно да откриете повечето работят до 23 ч.
Имайте едно на ум по мед.центрове мен ми се наложи да отида  е прегледа ме АГ с българска диплома .... не беше нещо серизоно де размина ми се шиенето. И ви съветвам да си носите инжекции за тетанус TETАТОКС  за всеки случай ако ви се наложи тук е 1,50 лв в Гърция ми взеха 23 евро и то това си беше цената понеже ми е купи местен.
А най-добре на никой да не му се налага да търси доктори Simple Smile

# 505
Ако има здравка застраховка, се възстановят сумите за закупени лекарства.

# 506
Ако има здравка застраховка, се възстановят сумите за закупени лекарства.
Знам, но това го водят ваксина и пиеш студена вода....

# 507
Ние в крайна сметка в началото на септември ще отскочим до Никити, до сега не сме били в района и приемам препоръки за добри заведения и таверни. 🙂
И ние сме на Никити от 08.09, дано не бъгнат нещо границите.  ще очаквам някой да се включи с предложения за таверни и пекарни и най-добрия плаж наблизо Simple Smile

# 508
  • Пловдив
И ние сме на Никити от 08.09, дано не бъгнат нещо границите.  ще очаквам някой да се включи с предложения за таверни и пекарни и най-добрия плаж наблизо Simple Smile

За пекарни, много зависи коя ще ви е в близост, мога да препоръчам:
- The Mall Bakery - в западната част до пристанището, то е и сладкарница, опитахме доста неща и всичко беше вкусно. Фрапето и сладоледа там бяха отлични.
- Bakery Gabanas - на главния път посока плажовете, голямо разнообразие и е по път, удобно за паркиране.
- Zorbas, Bread & More - в центъра е, има голям избор на солени закуски. До пекарната има магазинче за плодове, от там винаги си купувам маслини каламата на кг, по 4,5евро, много са им хубави.

За ресторанти останахме доволни от:
- Αρσανάς Restaurant, за петък и събота е добре да се направи резервация
- Το κοχύλι - последното заведение до пристанището, за деца е идеално, защото има място за тичане и е много просторно. Октопода там беше превъзходен и останалите неща бяха вкусни.
- Gyromania - ако обичате гироси, това е мястото, големи и вкусни порции.
- Το Ψηστήρι - отлични бургери

Най-близък плаж е този на Никити, а с кола на 5мин Agios Ioannis, но няма чадъри и шезлонги, трябва да си носите.

# 509
Момичета, нали няма проблем, че днес попълнихме https://travel.gov.gr/#/ , а летим неделя?

Общи условия

Активация на акаунт