На море в Гърция 2021 - V

• 53 681
  • 776
  •   1
Отговори
# 555
В sdi - предлагат също на лев инс с ковид покритие за различна сума.

# 556
Къде направихте здравните застраховки?
Дженерали не покриват Ковид, предлагат ми Лев Инс.
Ходих до друг брокер, който излезе супер не компетентен и не знае какво предлагат компаниите… направо не знам какво да правя. В неделя рано тръгваме!
В левинс през said,покриват и pcr тест при симптоми и доболнично лечение.Да не се налага!

# 557
  • София
Къде направихте здравните застраховки?
Дженерали не покриват Ковид, предлагат ми Лев Инс.
Ходих до друг брокер, който излезе супер не компетентен и не знае какво предлагат компаниите… направо не знам какво да правя. В неделя рано тръгваме!

Евроинс медицинските, в Дженерали каско асистънса за колата. Имаме и ЕЗК.

# 558
Здравейте! Някой ходил ли е в аквариума на Корфу? Колко е голям, струва ли си да му се отдели време? Двама възрастни сме, не питам за деца. От сайта им не мога да добия представа. Благодаря!

# 559
По повод червената зона :
Това означава, че от всички българи, завръщащи се оттам, се изисква представяне на отрицателен PCR тест, направен не по-рано от 72 часа преди да стъпят на българска територия, както и документ за ваксинация/преболедуване. Всички, които нямат всички необходими документи, се поставят под 10-дневна карантина. Това на практика означава, че тези, които нито са преболедували COVID-19, нито са се ваксинирали, няма как да избегнат карантината. За пристигащи от червената зона не се допуска и представяне на бърз тест за освобождаване от карантина.

Тоест, ако вкарат Гърция, трябва там да си правим PCR. Който пък ако светне положителен - трябва да се карантинираме в Гърция.
Правилно ли разбирам ?

# 560
Всички, които нямат всички необходими документи, се поставят под 10-дневна карантина. Това на практика означава, че тези, които нито са преболедували COVID-19, нито са се ваксинирали, няма как да избегнат карантината. За пристигащи от червената зона не се допуска и представяне на бърз тест за освобождаване от карантина.
Не е така. Прочетете по-внимателно заповедта, въпреки, че е безумна.
Ако не сте ваксинирани или преболедували преди по-малко от 180 дни, трябва да си направите PCR, преди влизане в България. Въпреки това ще ви поставят под карантина, която можете да отмените след представяне на нов PCR, направен в България.

# 561
Може ли линк към въпросната заповед, че те станаха 100.....
И да обобщим - при червена зона, хората със сертификати могат да се качат на борда на Уиз (на връщане) без тестове, а след кацане трябва да направят, за да бъдат освободени.
И друго - каква е цената на пср в Гърция в момента, и за колко време излиза?

# 562
Здравейте! Някой ходил ли е в аквариума на Корфу? Колко е голям, струва ли си да му се отдели време? Двама възрастни сме, не питам за деца. От сайта им не мога да добия представа. Благодаря!
Ходила съм непланувано по време на едно от посещенията ни преди 2 години. Аквариумът не е голям, състои се от няколко малки помещения и не бих казала, че си струва пътуване специално за него, ако сте далеч.
Там имахме късмета да попаднем на група младежи, които развеждаха посетителите и им обясняваха за видовете в аквариума, не знам понастоящем дали е така. Нашият беше изключително интусиазиран, обясняваше напоително при интерес, вадеше за разглеждане и пипане всичко неотровно и нехапещо. На мен ми беше изключително любима тази част, която приключи бързо, след като дъщеря ми опищя Палеокастрица при изваждането на първата змия.
Атракцията на аквариума беше игуаната Джордж, който се разхождаше волно и се радваше на фрикции от посетителите.

# 563
И да обобщим - при червена зона, хората със сертификати могат да се качат на борда на Уиз (на връщане) без тестове, а след кацане трябва да направят, за да бъдат освободени.
https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/07/28/rd-01 … ot_28072021_g.pdf
Прочетете внимателно т.4.6. Според мен няма опция за освобождаване.

# 564
https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/07/28/rd-01 … ot_28072021_g.pdf
Освобождаване за ваксинираните - с един PCR тест, направен след прибирането в България.
За хора без сертификат - един тест в Гърция преди минаване на границата и още един след прибиране в БГ за сваляне на карантината.

Тъй или иначе Гърция не е червена зона още, няма какво да го мислим, а може и ние да влезем в червена преди тях.

# 565
  • София

Има опция за освобождаване в т. 4.7 ако правилно разбирам.

# 566
Всъщност точка 4.7 гласи, че при наличие на ваксина, може да се освободиш с PCR в рамките на 24 ч.

За мен е важно, защото пътуваме с две деца и не бих искала да попадна в ситуация, например мъжът ми да е положителен и да остане в Гърция, а аз да се прибирам с децата или обратното.

# 567

Има опция за освобождаване в т. 4.7 ако правилно разбирам.
Ставаше въпрос за вход без тест, а т.4.7. не е релевантна. Т.4.6. разглежда този случай и Параход го е обяснила много точно.

# 568
На летището в Ханя,без значение с кой летиш,приемат мобилни бордни карти!
А след Ковид пандемията,задължително се минава през чек-ин гишетата.Не е като едно време направо скачаш на проверка на багажа Simple Smile

# 569
  • София
Тази вечер за първи път гръцкият граничар но поиска паспорта на кучето. Даже и го разглежда с интерес. Съвсем отделен е въпросът, че не погледна изобщо страниците с ваксините и обезпаразитяванията.

Общи условия

Активация на акаунт