На море в Гърция 2021 - V

• 52 692
  • 776
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте. Има ли някой от темата с Ковид след морето в Гърция ?

Здравейте!

Що за въпрос? И какво пък вас това ви интересува? Човек може да се зарази навсякъде, ако не спазва елементарни мерки.

# 661
Въпрос като въпрос! От Бг Черноморието се прибират масово болни. Предстои ми почивка с три деца и се чудя дали да тръгваме изобщо. Спазват ли се мерките в Гърция?

# 662
Няма еднозначен отговор на въпроса ви. Не знам как не го разбирате. Всичко зависи от хората. Не от държавата в която отивате. Т.е. зависи си от вас. Ако носите маска където трябва, спазвате хигиената, ограничите близките контакти и т.н.
От морето масово се връщат болни, защото никой не спазва нищо. Дискотеки, барове, ресторанти са фул без каквито и да било ограничения.

# 663
  • СОФИЯ
На три различни места в Гърция бях това лято и мерките се спазват различно. Като цяло чадърите по плажа са наредени на по-голямо отстояние. Маски масово не се носят от туристите в магазини и в закритите части на хотелите, въпреки че глобата в Гърция е 250 евро. Стриктно слагат и се следи за маски по летища, в самолети и при качване и слизане от фериботи /има полиция и тогава маските са И на носа/. Неваксинираните масово не правят селф тестове, а само попълват декларации че са правили, това за фериботи и корабчета, бях свидетел. Дезинфектанти има навсякъде. Служителите в хотели обикновено ползват маски. Граничният полицай на паспортната проверка на летището в Закинтос в неделя беше изобщо без маска, дори под брадата. Като цяло контролът е слаб.

# 664
  • София
Със сигурност хората в Гърция са по-стриктни в спазването на мерките от българите. Дали е заради глобите или от страх от заразата, не мога да кажа. Най-вероятно и двете оказват влияние. Освен това хигиената на публични места е на много по-високо ниво, отколкото в България. След това, което видях в началото на месеца по Българското Черноморие, изобщо не се учудвам, че масово се връщат болни - там е царството на всякакви вируси - навалици и тотална липса на хигиена.

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 13:11 от миленка_д

# 665
Благодаря! За  децата се притеснявам, ние сме с ваксина. Малките пипат навсякъде, лапат..  Дано се спазват мерките по-стриктно и да ги опазя здрави, това се моля..Лек ден !

# 666
  • Sofia
На българското море не е нужен Ковид, никаква хигиена не се спазва по принцип и може всякакви вируси да се хванат, дали ковид теста ги отчита също не мога да кажа.

# 667
  • СОФИЯ
В Гърция в момента относно спазването на мерки си е като на БГ морето. Бях 8 нощувки в Закинтос, 7 в Корфу и 5 в северната континентална част. Не очаквайте спазване на мерки като във Виена напр. Там освен че задължителните маски са от медицинските, с които лично аз трудно дишам, където и да седнеш навън в заведение, преди да вземат поръчката искат сертификат за ваксина или тест в срок, както и записват всякакви лични данни. В Гърция сертификатите за ваксина ни ги търсиха и гледаха само на летището в Корфу и Закинтос, както и на рецепцията в хотела. Дори на ферито Закинтос - Кефалония не попитаха. Мятат попълнените декларации в едни кашони без да ги погледнат, длъжни са да ги съхраняват 14 дни.

# 668
Ще ви отговоря как беше в Sani resort края на юли. Там от миналото лято при настаняването правят бърз тест. Хигиената е на изключително високо ниво. Въпреки това имаше случаи на ковид сред туристите

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 14:17 от Анонимен

# 669
Благодаря! За  децата се притеснявам, ние сме с ваксина. Малките пипат навсякъде, лапат..  Дано се спазват мерките по-стриктно и да ги опазя здрави, това се моля..Лек ден !
Зависи вероятно в коя част на Гърция ще почивате. В Крит като цяло се спазваха мерките, въпреки че на доста места туристите не ползваха маски на закрито. Изкарахме си страхотна почивка и се върнахме здрави. Разболяхме се от ковид в България, включително и детето. Имам приятел лекар, който работи в болница в провинцията. 50% от хората в ковид отделението са с пълна ваксинация. Не го пиша, за да Ви плаша, а да не се успокоявате на 100% с ваксините. Новият щам е силно заразен. Покрай един човек се заразихме четирима.

# 670
  • SF
Аз бях на няколко места в Гърция и мерките се спазват относително, но по-стриктно, отколкото тук. Персоналът носи, но туристите не. В кухнята, където се приготвят нещата, съм сигурна, че имат маски под ръка, ако някой влезе, но едва ли са им на муцуните през цялото време, докато ви приготвят салатите и ги подреждат в чиниите. Тоест, не може да се каже със сигурност дали се заразявате от туристи или от персонал, който пред вас привидно е с маски. А и маската е добра мярка, но не и нещо, което отблъсква вируси. Мръсната маска, препипана хиляда пъти днес, престояла по малко във всички чанти и джобове, е бъкана с какво ли не.

# 671
в Гърция мерките се спазват относително, но по-стриктно, отколкото тук.
Това е. Иначе персоналът, който не общува с туристите (в кухнята) надали ходи с маски изобщо. Както ние не седим с маски в офисите си.
Но пък и в Гърция много заведения и хотели са с изцяло ваксиниран персонал, за разлика от тук.
------

Новите мерки са факт, като ще бъдат в сила до март 2022 г. и ще влязат изцяло в действие на 13.09., като си приключат сезона Grinning Тогава стартира и учебната година.

# 672
  • София
Къде ги намери новите мерки?
Ние планираме дълго пътешествие от 17 септември.

# 673
  • софия
Във ФБ групата.

# 674

Общи условия

Активация на акаунт