На море в Гърция 2021 - V

• 52 699
  • 776
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Данилу, преди около месец писах, че нас успяха да ни оберат. И ние сме с кемпер.

Да споделя и друго - преди малко ни провериха на влизане в България. Провериха всичко, дори влязоха в кемпера, отваряха банята. Искаха талон, ваксини. Поне паспорта на кучето не искаха за разлика от петък, когато пътувахме към Гърция.
явно не съм прочела поста ти. Много ли поражения понедохте?! При нас само панорамният люк е повреден. Не много за наш късмет. Подразних се, че ни претърсиха като престъпници( така и не разбрах с каква цел), вместо да хванат крадците. Те там се въртят. Не може да не са ги видели. Ние двама подозрителни ги видяхме, а те на нас се нахвърлиха.
Както и да е, ще си запазя хубавите спомени отпреди.

Кемперът беше отключен, а ние на 10 метра пред него на плажа. Влезли са си през вратата и са взели личната чанта на мъжа ми с много документи, ключове и какво ли още не. Лека полека възстановяваме откраднатото.
На полицията изобщо не се обадихме.

Т.е. при наличие на ваксинирани и с тестове в една кола, се избира ваксиниран вероятно?

Не, избира се някой с тест. Поне на Кулата досега не съм чула да тестват ваксинирани.
Ние бяхме 4 човека с два кемпера, само един човек не е ваксиниран, тестваха него.

# 646
  • София
На Маказа тестват титуляра на PLF. Сканират кода и директно казват името на титуляра (при нас бях аз, с ваксина, пак ме тестваха).

# 647
На Маказа тестват титуляра на PLF. Сканират кода и директно казват името на титуляра (при нас бях аз, с ваксина, пак ме тестваха).
И при нас беше по същия начин. Аз съм титуляр, мен тестват. Двамата сме ваксинирани, мъжът ми е шофьор.
Миналата година на Кулата - двамата с ПСР, той шофьор, аз титуляр - мен тестват.

# 648
Ние сме резервирали за Корфу от 16.09. Притеснява ме, че за да се качим на ферибота, когато се връщаме за България трябва тест. Това задължително ли е? Тревожа се да не излезе някой положителен и да ни карантинират в Гърция.
Според вас дали е по-добре да избера място за почивка в континенталната част, например Парга и да правим тестове на прибиране в България?

# 649

Да, от коментарите се потвърждава и моето впечатление, в юли минахме през Маказа, в колата имаше ваксинирани и с тест, избраха човека, който е подал декларацията и е с ваксина. В тази връзка пак да попитам според Вас проблем ли е да се подаде декларацията от единствения човек в колата, който не е от семейството или няма такова изискване?

# 650
Ние сме резервирали за Корфу от 16.09. Притеснява ме, че за да се качим на ферибота, когато се връщаме за България трябва тест. Това задължително ли е? Тревожа се да не излезе някой положителен и да ни карантинират в Гърция.
За връщане е селф-тест от аптеката, на ферибота се представя само декларация.

# 651
Параход, т.е. правиш си сам тест, не го показваш и само декларираш, така ли?

# 652
  • Разград

Ние минахме през Маказа, аз бях титуляр на PLF, съпруга ми шофьор. Тестваха него. И двамата сме ваксинирани, но не ни провериха сертификатите, изобщо не ги поискаха.

# 653
В тази връзка пак да попитам според Вас проблем ли е да се подаде декларацията от единствения човек в колата, който не е от семейството или няма такова изискване?

Няма изисквания кой да бъде титуляр, може да го попълните вие и да добавите всички останали като не-членове на семейство.

# 654
  • София
Здравейте,
Има ли някой запознат, кога неше пазара на Неос Мармарас в четвъртък или петък?

# 655
  • Sofia
Здравейте,
Има ли някой запознат, кога неше пазара на Неос Мармарас в четвъртък или петък?

Петък е в Никити.
The markets usually operate from 07.00am until 14.30pm but we suggest that you get there early as farmers are closing as soon as they sell out their products:

Monday: Nea Triglia (West Coast), Nea Fokea (Kassandra), Ormylia (Sithonia)

Tuesday: Nea Kallikratia (West Coast), Kassandreia (Kassandra), Ierissos (East Coast)

Wednesday: Nea Moudania (West Coast), Arnea (Central Halkidiki), Galatista (Central Halkidiki), Megali Panagia (Central Halkidiki)

Thursday: Neos Marmaras (Sithonia), Agios Nikolaos (Sithonia), Lakkoma (West Coast)

Friday: Simantra (West Coast), Nikiti (Sithonia)

Saturday: Polygyros (Central Halkidiki), Paleochora (Central Halkidiki), Sykia (Sithonia)

# 656
Здравейте!Имате ли представа плажовете на остров Маратониси дали са като Навагио и са по-скоро за полудневна разходка или стават за плажуване, има ли пясъчна ивица или е каменист брега,лудница ли е?

# 657
# 658
  • СОФИЯ
Здравейте!Имате ли представа плажовете на остров Маратониси дали са като Навагио и са по-скоро за полудневна разходка или стават за плажуване, има ли пясъчна ивица или е каменист брега,лудница ли е?
Не е като Навагио. Около Навагио миналата седмица морето беше много бурно и дори големите трипалубни корабчета не спираха там за плаж, а само няколко минути за снимки. Спираха на други места за плаж, напр. Хигия. За Маратониси от плажа Лагана няколко пъти дневно в определен час има тричасови круизчета с лодки с прозрачно дъно. Първо водят да гледаш костенурките във водата. После по многото заливчета на пещерите Кери. На някое от тях спират и за плуване. Тези лодки са по-малки и се навират и вътре в пещерите, което е готино. Пещерите Кери ме изкефиха повече от Сините пещери в другата част на острова. След Кери корабчето спира за 1 час плаж на Маратониси, спира почти до брега, удобно за тези които не умеят да плуват. Плажът на Маратониси е малки бели камъчета, по-удобно е с аква обувки. Имаше две лодки-кафенета, продават всичко, от кафе до алкохол и закуски. Тричасовата екскурзия струва 20 евро на човек, лодките не са препълнени.

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 09:05 от мама САННЯ

# 659
Здравейте. Има ли някой от темата с Ковид след морето в Гърция ?

Общи условия

Активация на акаунт