С какво ви дразнят свекървите? – 130

• 29 336
  • 766
  •   1
Отговори
# 600
Хахах като прочетох за правене на момченце и се сетих още един бисер на моята. Говорим по телвфона с нея ама сме всички семейно и малкото и показва една кукла, с която си играе. Как я храни, приспива и тн. И свекърва ми се изцепва " ами иска мама и тати да му направят братче" и малкото веднага казва "батче НЕ, мама тата пави торта" Joy /предния ден му правихме бисквитена торта с баща му и сигурно за това се сети,ама беше много смешна физиономията й Joy

# 601
Е аз тъкмо родила, още в родилното и свекървата пита кога ще правим момиченце, че да се казва на нея 😀

# 602
Аз съм се зарекла, че няма да си кръщавам децата на баби и дядовци. Аман от претенции.

# 603
Мен питате ли ме, като в първия си брак имах двама дядовци Георги. Всички очакваха малък Жорко. Не се случи и това беше тотален стрес за всички роднини. Сега пък майка ми и свекървата и двете са с еднакви имена - върви ми явно Simple Smile Но детето е със съвсем различно име, с буквичката на баща си.

# 604
И аз не харесвам кръщаването. Особено, ако се изисква да се случи 😀 така било трябвало.. ми нищо не трябва, както си искам ще кръстя детето, което аз съм износила и съм се пънала да раждам. Като искат да се кръщава на тях, ми да си ги раждат и да си ги кръщават 😇😀

# 605
Ако живеехме в България, можеше и да се замисля. Ама като живея в друга държава и не искам да си наказвам детето цял живот да обяснява как му се изговаря и пуше името. Бих избрала нещо интернационално (разбира се не говорим за Дженифър, Майкъл, Дейвид и други подобни).

# 606
И аз не обичам кръщаването на някой си. Мъжа ми държеше да НЕ е кръстено на баща му или на майка ми Joy иначе нямаше претенции. Моя баща и свекърва ми имат сходни имена и ако бяхме избрали такова име щеше да е кръстен и на двамата едновременно. Но аз предпочетох да избягаме от кръщаването и избрахме съвсем различно име, което ни харесва, а и има много интересна история по измислянето му така,че се получи супер. Да поясня, че никой от роднините не се е сърдил или настоявал за определено име.

# 607
  • София
Свекървите се напъват точно защото навремето са нямали думата - кръщават на своите свекъри и си траят. Това си е до човек - един казва "знам как е и не настоявам", а друг казва "щом аз съм могла, и ти можеш".
Скрит текст:
Писала съм и преди - с дъщеря ми полът не беше сигурен 100% и предложих да кръстим на свекърва ми и в двата случая, защото името ми харесва и позволява вариации. Със свекър ми сме почти адаши и не виждах смисъл да ставаме трима съименници.
Обаче те бяха рекли и отсекли (аз още млада и глупава, а ММ си ги слушаше)  - момче на свекър ми, момиче - не е важно, може и на тъщата. И си помислих: "Защо се бутам, щом хората не искат". От моя страна останаха без такова "уважение", за сина ми никой дори не си направи устата, пък и вече си имаха мечтания наследник на името.

Последна редакция: вт, 07 сеп 2021, 11:38 от Cuckoo

# 608
  • Най-красивата страна
Традицията с кръщаването на името на някой от близките не е лоша.
Но когато родителите сами пожелаят да я спазят.
Лошо е когато майката е притискана и изнудвана не само от свекърите,ами и от мъжа си.Който вместо да подкрепи бременната си жена започва да я тормози ,за да угоди на майка си и баща си.
Не веднъж сме чели тук подобни случаи.
Още по-грозно е лошо отношение на свекърите към внуче,защото не е кръстено на тях.

# 609
Понеже темата е да се оплакваме от свекърви, мога да кажа, че ако една свекърва упражнява натиск детето да се кръсти на нея или на мъжа й, то такава жена не е нетърпима само по този въпрос, а за всичко. Тя ще се налага и за това, дали детето да се извежда в парка, как да се облича, да му се дава или не вода и за всяко нещо. И далеч не спира, когато децата са големи - ще се опитва да се налага за абсолютно всяко нещо, за което разбере.

Разбира се, за да го твърдя, имам предвид моята нетърпима свекърва. Тя е дотолкова командаджийка, че вече и мъжът ми е вдигнал ръце. По принцип той се абстрахира от приказките й, но вчера ми каза, че започва да й се дразни и на мен не ми стана приятно. Да, аз й се ядосвам от години, но ми се иска той да я приема спокойно. Но май тя вече прекрачва всякакви граници.

# 610
  • София
Понеже темата е да се оплакваме от свекърви, мога да кажа, че ако една свекърва упражнява натиск детето да се кръсти на нея или на мъжа й, то такава жена не е нетърпима само за това, а по всичко. Тя ще се налага и за това, дали детето да се извежда в парка, как да се облича, да му се дава или не вода и за всяко нещо.
В моя случай тя нямаше как да се налага, защото това предполага някакво участие в отглеждането, дори епизодично.
Но кръщаването на децата е пиар, да се види колко те уважават. Друго си е да се фуклявиш по въпроса, като обаче срамежливо пропуснеш, че синът ти е живял 4 години при тъстовете и след това - в осигурено от тях жилище (говоря за моя случай, не изобщо)

Последна редакция: ср, 08 сеп 2021, 10:23 от Cuckoo

# 611
  • Най-красивата страна
Ако детето е кръстено на свекърите по принуда,това не е уважение.
Даже майката още повече се настройва срещу тях.

# 612
Не знам дали в тази тема имаше разказ на жена, която разказва как свекървата не била доволна от името и отишла на своя глава в родилното да го сменя без знанието на родителите....

# 613
  • София
Ако детето е кръстено на свекърите по принуда,това не е уважение.
Даже майката още повече се настройва срещу тях.
На кой му пука за майката, важното е родата и познатите със същия манталитет да видят колко те уважава синът ти.  Angry Че иначе започват подмятания "макак така"

# 614
Все си мисля, че това е  измислици.Просто нямам познати да  правят скандали за име.Лаская се, че живея в културна среда.
Иначе явно ги има, тъпо та вдлъбнато.

Общи условия

Активация на акаунт