Лятото на балкан или море, НОЕМВРИйче в нас рита и расте - Ноемврийски мами - Тема 4

• 42 949
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
Момичета, знам, че е още рано, но все пак да попитам:
1. Колко бр. памперса са нужни в болницата? 3-ка ли е най-малкият размер?
2. Какви еднократни гащи ще използвате?
3. Откъде ще си вземате нощница?

# 631
за първите ти въпроси си провери най добре в болницата Simple Smile Всяка болница има различни изисквания а в някои изобщо не искат да си носиш нито памперви нито еднократни гащи нито превръзки . Нощници също дават
3 ка нее най малкия размер памперс.има 1-и 2 виж си според марката която си избрала

# 632
Частните болници обикновено си използват свои памперси, не е нужно да се носи. Аз бях взела за там един пакет от 20-24бр и някакви ми бяха дали още 10-тина различни,за да пробвам , май бяха размер 2-ка. Има и 1-ца, но това е малко като въпроса дали да вземеш 50 или 56 р-р за изписване. Може да изчакаш да доближиш термин и според приблизителните изчисления по ехограф да прецениш. Иначе новороденото сменя към 7-8 памперса средно на ден, така че в зависимост колко дни си, може горе-долу да сметнеш. Смятам,че малък пакет стига Simple Smile

# 633
  • Варна
Момичета, знам, че е още рано, но все пак да попитам:
1. Колко бр. памперса са нужни в болницата? 3-ка ли е най-малкият размер?
2. Какви еднократни гащи ще използвате?
3. Откъде ще си вземате нощница?
1ца един пакет памперси. Еднократни гащи ми бяха удобни защото не се навеждаш при събуване, ами ги късаш и хвърляш. Ползвах на канпол, според кг се избираше размера. Нощници от пазара, имам две аз, с къс ръкав. Запазих си ги и сега ще ги ползвам. Може и да купя една още за всеки случай. В държавна болница раждах първия път, имаха списък, всичко искаха да си носиш. Сега още не съм разучила.

# 634
В държавна болница ще раждам.  Значи ще търся списък на самата болница.

# 635
Момичета, при някоя от вас да е имало завишен CRP и ако да, назначиха ли лечение?

При мен са леко завишени левкоцитите от началото (казаха е окей), МБ и урина са чисти, неща като белтък, креатинин и тн също бяха добре, но излезе повишен ЦРП. Имате ли опит с това? Благодаря!

# 636
  • Варна
Момичета, при някоя от вас да е имало завишен CRP и ако да, назначиха ли лечение?

При мен са леко завишени левкоцитите от началото (казаха е окей), МБ и урина са чисти, неща като белтък, креатинин и тн също бяха добре, но излезе повишен ЦРП. Имате ли опит с това? Благодаря!
По принцип от црп се разбира дали да се дава антибиотик или може да се мине с по-леки лекарства. За детето задължително пускам преди лечение. Но при бременност, не мога да дам мнение, нещата са по-различни. Колко е завишено? Какво казва АГ?

# 637

Нормално е на бременните да е завишен ЦРП. Колко точно е завишен твоят?

# 638
Благодаря! Simple Smile И аз знам, че може да е мръднал леко, но от лекаря по ЗК ни вест, а частен преглед нямам още насрочен.
7.78 mg/L, норма под 6.

Не ме притеснява особено, но ми е интересно при вас като с повече опит дали е имало нещо подобно. 😊

# 639
Здравейте! Искам да попитам следящите ви АГ казват ли ви каква степен на зрялост е плацентата? В 28 г.с. ми казаха че е 1-2ра и то по-скоро 2ра степен.

# 640
Благодаря! Simple Smile И аз знам, че може да е мръднал леко, но от лекаря по ЗК ни вест, а частен преглед нямам още насрочен.
7.78 mg/L, норма под 6.

Не ме притеснява особено, но ми е интересно при вас като с повече опит дали е имало нещо подобно. 😊
За втори триместър за бременни горна граница е 20,3  , а за трети триместър е 8,1

# 641
Здравейте! Искам да попитам следящите ви АГ казват ли ви каква степен на зрялост е плацентата? В 28 г.с. ми казаха че е 1-2ра и то по-скоро 2ра степен.
Да, моята АГ на частно ми казва и после го пише в листа, който ми дава от ехографския преглед. В 26 седмица, плацентата ми е 1 степен. Миналия месец, когато бях 20 седмица, все още беше нулева. Предполагам вече е нормално да застарява Simple Smile
АГ по ЖК дори не ме гледа на ехограф, т.к. минах безплатните 2 прегледа още в началото, а не ми се плащат още 30лв. т.к така или иначе гледам часа на частно да ми е преди този по ЖК и си чакам търпеливо месец за следващ преглед на частно. Simple Smile

Elanlli, краят и на тази тема се вижда, която взе че се изписа бързо. Simple Smile
Пак ли ти ще правиш новата? Отдава ти се, не за друго Simple Smile

# 642
Да ще я направя, че кодовете са гадни за слагане първия път. Ако някой има идеи за нещо друго да се добави/смени за началната страница - да пише ЛС.

Иначе скоростта ни е горе долу 1 месец една тема. Може би предстои по-интензивен период сега покрай третите фетални морфологии, дано да коментираме само хубави резултати. Hug

# 643
Не са ми казвали каква степен на зрялост е плацентата. Последно бях на преглед в 26 г.с. Следващият чакам с нетърпение - 10.09, ще съм в 30 г.с. Тогава ще ми правят и изследвания кръв+урина, но ще искам и секрет да ми вземат за всеки случай.

# 644
ох само това ще ми липсва да ми казват да се филмирам още повече Simple Smile Запека и оплетената пъпна връв ми стига

Общи условия

Активация на акаунт