Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 33

• 26 343
  • 743
  •   1
Отговори
# 330
В работата един колега Боян го тормозеха да черпи на цветница, защото идвало от боя -> цвят -> цветница Grinning

# 331
Има една водеща в една от телевизиите - млада, хубава и интелигентна жена на име Ганиела.

От пловдивския край познавам една Кита.

# 332
Михал-Анжело. Smiley

# 333
  • София
Това е меко казано нелепо Simple Smile
От днес - Белиса и Бриана.

# 334
Ох, със сълзи се разхилих с Бриана! 😂 Така като деца кръстихме котката на вилата - прадядо я прекръсти на Биляна😂

Скоро след това чичо ми му занесе една немска овчарка за двора - Ръсти. След една седмица Ръсти отговяряше на Ристо 😂😂😂

Милият, хич го нямаше по англоезичните имена❤️

# 335
От списъците на Вени: Виринея, Изидора, Зиновия и Петронела са имена на християнски светици. Името Изидора се среща и сред еврейките. Рожденото име на поетесата Дора Габе, която е от еврейски произход, всъщност е Изидора. В България името се среща и като Исидора, както и в мъжката му форма Исидор. Много монаси носят това име, в чест на св. Исидор Пелусиотски, честван на 4 февруари. Означава "посветен на богинята Изида". В българските календари пише, че и тези, които се казват Желязко и Сидер, могат да празнуват тогава.

Юстин, Морис (Маврикий) и Сантяго, което означава Свети Яков, също са имена на християнски светци.

Елоди е често срещано френско женско име.

Верена пък е често срещано немско женско име. Според една от версиите е форма на Вероника.

Последна редакция: ср, 18 авг 2021, 20:41 от Radilena

# 336
Йонелия.

# 337
И двете баби обещали да купят по апартамент на детето Laughing Laughing

# 338
Днес срещнах една Галяна.

# 339
И двете баби обещали да купят по апартамент на детето Laughing Laughing
Нали? И аз това си помислих - баби Йонка и Анелия и що да не е Йонелия, че Йоана, ако беше, все едно е само на Йонка.

# 340
  • Sofia
Вари - мъж

# 341
Името Йонелия се среща в Румъния, както и мъжката форма Йон. Има бивш президент на Румъния Йон Илиеску.

# 342
  • пустинен пъпеш
Днес срещнах една Галяна.
Дали не е от песента:
Изгреяла   е месечинка,(2)
аляна Галяна портокаляна...

# 343
  • София
Никога не ми е хрумвало даже, че е име Simple Smile
От мен фамилия Зяпков.

# 344
Владя - жена на средна възраст
Лизабела с бг фамилия - мисля, че съм го споменавала вече, но пак я срещнах и пак ми стана странно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт