Частни училища - информативно-дискусионна тема 47

• 42 560
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
Началното образование. До 3-4 клас. За съжаление и голяма част от родителите на децата там нямат желание за вдигане на нивото.

# 541
Магнолия, а Евлоги и Христо Георгиеви? Не е много спряган в темата, но ви е близо и мисля, че е добро.

# 542
  • София
Магнолия, а Евлоги и Христо Георгиеви? Не е много спряган в темата, но ви е близо и мисля, че е добро.

Ами за миналата година, ако не греша са мноооого назад в класирането по БЕЛ иМАТ някъде 40 място, а Симеон Велики са 33 място. Не че трябва да се вторачвам толкова в тези резултати, но все пак показват някакво ниво.

Интересно ми стана и ЧОУ Томас Едисън, което също ми е много близо. Четох доста стари мнения - някъде 2018г. за добри постижения при тях и няколко родителя ги похвалиха, та би ми било много интересно ако има някой тук с ученик там или имате накакви впечатления и отзиви. Мисля, че са сравнително ново училище, също доста сериозна математическа подготовка, но малко по-разчупен модел.

Относно изпита за ПУК в СС, имаше детайли няколко страници назад.
1 кръг - логически задачки, лабиринт, количествено сравняване
2 кръг - екипни задачки (бяха правили гривни), разговори.
Като цяло, абсолютно ок са спрямо възрастта на децата.
Благодаря за информацията Simple Smile
Аз съм подготвила няколко книжки на Крокотак да прегледаме с нея преди събеседването и изпита. Реших все пак да подам заявление за кандидатстване в Питагор и Света София. Считам, че госпожицата е още малка, но какво да правя.
Аз разсъждавам в тази насока - независимо от знанията и подготовката на едно дете, емоционалната му зрялост и интелигантност, нека не забравяме, че първо то е дете. Може да се притесни, може да е неразположено по някакъв начин, и ако възрасен би могъл да се "стегне", то едно дете ще действа предимно емоционално. Поне моето. Ще дам пример за да бъда разбрана правилно.
От началото на годината иска да чете, знае буквите, отваря книжка и се опитва - без резултат. Започва да си измисля по картинките, по това какво помни от приказката и така. След като мина лятото и беше истинско лято 2 месеца и половина само игри и забавления и спорадично задачки, защото тя иска, отново ми каза, че иска да чете. Затова аз намерих в един център учителка, която да я научи да чете. Младо момиче, с желание и подход. На пробния урок я остави да рисува докато ние говорим и после показва букви, срички. Урокът свърши, ние си тръгнахме с уговорка за истинския урок следващия път, защото това беше за около 30-40 минути опознаване и разговор. На следващия урок, още с вземането от детската градина започна уговорката, че и аз ще стоя с нея на урока. Няма проблем да стоя, но не искам час и половина да стоя с нея в стаята, защото няма да се съсредоточи, а и искам да свиква да е сама без мен. Влизаме в учебния център, а тя ме е стиснала за ръка, гледа умолително да не си тръгвам. Аз й казвам, че ще стоя малко за да видя как започва урока. Започнаха, заговориха се с учителката и на 10-тата минута аз й казах, че отивам да я чакам в колата и като е готова учителката ще се обади.  Когато се върнах в края на урока, тя ме посрещна усмихната и ме попита дали може и утре пак да дойдем.
Това имам предвид, надявам се сте ме разбрали, като казвам, че е малка, че по принцип децата, които сега стават на 5 все още са малки и колкото и да имат емоционална зрялост, все пак имат и емоции.
Аз лично не се притеснявам, че тя няма да се концентрира над това което й казват и да изпълнява, това което й казват на изпита, повече се притеснявам как ще възприеме ситуацията. Ако подхода е като на учителката й, след час и половина занимания да иска и утре да отидем пак - значи ще съм напълно спокойна, без значение от резултата от събеседването/изпита.

# 543
  • София
Не се притеснявай за това. Когато синът ми кандидатства, половината от децата в неговата група влязоха ревящи, а после излязоха усмихнати, че и приети. Успокояват ги и ги предразполагат, няма страшно.

# 544
Моето момиче също беше от ревящите на изпита. Аз цяла седмица я подготвях, че ще ходи на едно място, където ще има други деца, ще рисуват, ще играят, ще търсят съкровища. И тя нямаше търпение, до моментът, в който спряхме пред училището и тя не се разрева. Едва я убедих поне да влезем в сградата, където една учителка я омая и в края на изпита ми я върна нахилена до уши.
На втория ден пък рева, защото съм я излъгала и не съм я завела пак в същото училище, ами в ново. Та трябваше половин час да обяснвам какво е топла връзка и че просто влизаме от друга врата Simple Smile

# 545
  • София
Гледах едно предаване на Нова, Пресечна точка, всяка седмица гостуват 3ма и говорят по актуални теми. Та във вчерашното предаване участваше един гост, доктор, който ми се видя като най-глупавия човек на планетата, хора, изобщо не му се разбираше какви са му тезите, а това, което успяваше да се разбере, беше срам и резил. По мое мнение де, други може да са съгласни - протестиращите на паветата са едни честни хорица, които не могат да си платят тока, служебната министърка е виновна; ваксините са супер, ама той първо държи да разбере какъв е произхода на вируса, ама от няколко научни изследвания, има чуденка тая технология със спайк протеина от една година ли е или от 16-17 ...
Та, поводът да разказвам това тук, е, че толкова се втрещих от глупостта на този индивид, че специално го гугълнах да го видя кой е. Собственикът на ЧСУ „Цар Симеон Велики“.
Аз при такъв индивид кучето не бих си записала да учи, честно.

# 546
Мда. Милен Врабевски е способен във всички области. Вкл. има и продуцентска компания.

# 547
  • София
Да, аз се омагьосах като го четох после в Уики. То не са клинични изследвания, то не е концертна дейност, пък фондация, пък не знам какво ....

# 548
  • София
Бърди и аз попаднах на него. Рядко гледам предаването, ама не можах да откъсна очи. Такива глупости рядко бях слушала, сега научавам, че е собственика на Симеон Велики.
Тук имаше няколко мами, които се записваха, че децата ще учат там, интересно ми е дали четат още и какви са им мненията.

За НУКК има отделна тема. Аз си мисля, че ако се махне Велянова и може нещата да се оправят, ама Вечната Амбър ще излезне само с краката напред. Иначе вече са написали, че не са сравними със СС, Питагор, ЕСПА.

# 549
  • в страната на чудесата
Охоооо, аз пък имам “удоволствието” да го познавам. Покъртителна работа. Комак Медикъл е негова компания, предимно първа и втора фаза, оборудвани фантастично. Никой не се задържа там, говори се за проблеми с плащанията към контрагентите. Но за щастие нямам такъв опит от първа ръка.
Както и да е. Сега е на вълна детски градини и гимназия.
На това училище не му върви - първо откачалките ровел, сега тези. Кой е построил сградата, ровел ли?

# 550
Е, поредният бизнес, нищо ново. Но името е тъпо.
Лейче, няма с кого да се заяждаме, тъжно, че и вали.
Ежко, къде си, не ти ли изтече банята?

# 551
https://m.24chasa.bg/novini/article/10279255

Не знам дали е вярно....
Ако е вярно... Мир на душата ѝ

# 552
  • в страната на чудесата
Да. Много много лоша новина. Млад човек... връстница на сестра ми...
това още повече ме изпълва с разочарование.

# 553
  • София
Светъл й път! Дано я запомнят с добрите й дела в образованието.

# 554
  • София
Боже господи! Това е кошмар някакъв, край никакъв не виждам....

Общи условия

Активация на акаунт