Фермата: Време за пробуждане - Сезон 7

• 45 894
  • 731
  •   1
Отговори
# 60
  • София
От един сладък терминатор.

# 61
В манастир ще е, няма да казвам къде
Е още през юни стана ясно, че е на запад от София (край Годеч). А преди няколко дни излезоха статии, че се снима в село Шума в запуснатия манастир "Свети Арахангел Михаил".

Последна редакция: пн, 09 авг 2021, 22:23 от diziler

# 62
  • София
Ма, четете статии, аз не чета Stuck Out Tongue Winking Eye

# 63
Е значи чети темата тук Wink В предишната Тема №15 го обсъдихме. (Сегашната тема дори няма и номер) Grinning
А дори и да не сме писали тук за това, странното е как казваш "знам нещо, ама няма да ви кажа". Защо изобщо го пишеш?

Ето, да копи-пейстна статия от събота:

Снимат новия сезон на "Фермата" в манастир от 11. век

"Има места, които тънат в забрава. Духовни средища, толкова достолепни, че трябва да бъдат възродени! Време е да спрем да наблюдаваме разрухата безучастно, защото пробуждането и промяната не се случват сами! Трябват много общи усилия и вяра... И когато се случат, всички са победители!", се казва в промо видеото за новия сезон на "Фермата", което вече се излъчва.

От 1 август участниците са изолирани в запуснатия манастир "Свети Арахангел Михаил" в село Шума, община Годеч. Светата обител се намира на 40 километра северозападно от София и на 6 км източно от Годеч. Според местни предания, манастирът е основан още през XI в. Бил е разрушен от турците, а впоследствие - възобновен през XIX век благодарение на местно момче, получило видение за мястото с останките на стар манастир.
Днешният храм е построен върху основите на по-стара, значително по-голяма църква. Строежът е продължил от 1861 до 1863 г., а освещаването му е направено през 1864 г. По-късно към църквата са изградени други сгради – жилищна и стопански, с което се е обособил манастирът. С решение № 3107 от 18. IX. 1978 г. на Комитета за култура, Шумският манастир е обявен за паметник на културата с художествено значение. С днешна дата обаче "Свети Арахангел Михаил" е в почти окаяно състояние.

Църквата е що-годе запазена, но едноетажната жилищна сграда и прилежащите й помощни постройки се нуждаят от сериозна реставрация. Именно това ще бъде мисията на участниците във "Фермата".

Последна редакция: пн, 09 авг 2021, 22:51 от diziler

# 64
  • София
Много мило, благодаря.
Написах го, може би защото обещах. Или не съм Wink

# 65
  • Sunshine state
Пак ли силиконки?! Ее.. Зле започваме.

# 66
Е, то винаги има и такива. Стараят се да събират най-различни хора за да стане по-напечена обстановка. Grinning

# 67
Дано поне е някоя вървежно маце с добре направени гърди, че тези от предните сезони са мега зле. Grinning

# 68
  • Sofia
Къде пише за силиконки?
Обявиха ли някои от участниците?

# 69
  • Стара Загора
Привет и от мен! Чакам с нетърпение новия сезон! Дано да е интересен!

# 70
Да го наречем по друг начин - аз съм ок със силиконките, но ако покажат някакви качества и умения. Ако ще една манджа ли да направят, плетка ли да захванат, абе нещо бе, нещо. Нещо което е научила като малка, или видяла, или запомнила. Не очаквам къща да изгради. Може да е нещо супер елементарно. Всички нормални хора са запазили някакъв спомен, нещо мило, нещо смислено и интересно от детството си, свързано и научено от хората които са ни отгледали и обичали. Не знам тия миски повечето къде са израсли. Не е и в гората дори, нито между хора. Повечето са като с психични отколения и не на себе си.

# 71
  • Sunshine state
Къде пише за силиконки?
Обявиха ли някои от участниците?
На предната страница има инфо.

# 72
  • Вестерос
Самолетът беше в бб2.

Силиконки е имало и работливи- Марина напр

# 73
Само Нора Недкова и Светлана Гущерова да не влизат. Това ми е желанието.

# 74
Силиконки е имало и работливи- Марина напр

То силиконът не те прави лош човек. Според мен в България е малко по-така разбирането. Силиконка-'моделка'-пристит*тка-глупава-ниско интелигентна... навързват се нещата един след друго в съзнанието.

Общи условия

Активация на акаунт